Šta vas ometa na putu i van njega ?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Re: Šta vas ometa na putu i van njega ?

Post od aleksa »

Grujic napisao:Estetika :mrgreen:
Pa ne verujem bas, posto su u pitanju ili obican Stilo ili neki raspali Opel ili neki stajlingovan japanac iz 90-tih... a i vozaci su vise bilmezi nego estete! :mrgreen:

A inace u saobracaju me nervira, kad neko kilavi preko lezeceg policajca... stane skroz, pa polako krece,pa nikad da ga predje, pa onda polako ubrzava.... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Zadnje maglenke se pale kada je vidljivost ispod 50 metara ja mislim.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Zar kod nas nije na snazi da auta imaju samo levu maglenku a ne obe? (ionako je na autima <2000 grlo za sijalicu maglenke u desnom stopu namerno smanjeno da se ne bi ista stavila)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nema to veze sa nama, vec proizvodjaci prave samo s jedne strane al nije pravilo, ima i s obe.
Tacno je za 50m vidljivosti, al nikad u naselju.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Puzo81 napisao:Zar kod nas nije na snazi da auta imaju samo levu maglenku a ne obe? (ionako je na autima <2000 grlo za sijalicu maglenke u desnom stopu namerno smanjeno da se ne bi ista stavila)
Zavisi od godista proizvodnje i homologacije za dredjeno trziste gde je prodato vozilo prvi put.
Postojalo je vise standarda ugradnje zadnjih maglenki u Evropi, pogotovu kombinacija sa kojim prednjim svetlima mogu da se aktiviraju.
Svedska norma, Svajcarska norma, Nemacka norma (koju smo i mi preuzeli) su bile razlicite tokom godina i zahtevale su razlicito elektricno povezivanje.

Samo leva maglenka pozadi je odabrano resenje jer se time pouzdano razlikuje od stop svetla koja su inace iste jacine i boje ali su obavezno par.
Ovako asimetricno samo levo svetlo ne moze vise da zbunjuje vozace iza, ili bi tako trebalo da bude.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Uuu,daa,maglenke... I tu me uhvati popizditis...
JEdnom sam lika kroz prozor pitao da li je brzi sa maglankom...
On mi rekao to palim da me bolje vide,za svaki slucaj...
Zanemeo sam.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Šta vas ometa na putu i van njega ?

Post od Saša »

Teretna vozila (pik-apovi recimo) imaju dve, a na nekim autima je postavljena i na sredini. No većini je ipak na levoj strani.

Tapatalk
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

ljubitelj napisao:jer se time pouzdano razlikuje od stop svetla koja su inace iste jacine i boje ali su obavezno par.
??? Kako su to iste jacine, koja bi bila poenta maglenke onda?
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Meni je zadnja maglenka na levoj strani. Na desnoj strani na istom mestu je svetlo za rikverc.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kad dave preko lezeceg! :twisted:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
nsam49
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 20:31

Post od nsam49 »

NexT napisao:
ljubitelj napisao:jer se time pouzdano razlikuje od stop svetla koja su inace iste jacine i boje ali su obavezno par.
??? Kako su to iste jacine, koja bi bila poenta maglenke onda?
Moguce, mozda je staklo drugacije ili unutrasnjost svetla
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Jel zna neko kako se povezuje desna maglenka? Imam sijalicu na desnom stopu, ali svetli samo leva.

Next jel si to bese povezivao desnu maglenku na 406? Preko mi je potrebna kada se majmuni nabijaju u branik i voze pod dugim.

Sent from my LG-P705 using Tapatalk
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Ja sam od onih što im se po nekad digne da ležeći pređe onako polagano. Sad i ne više toliko, ali pre...
A dok sam bio u AŠ pfff mislim da ni jedan nisam prešao a da nisam propisno usporio. Pritom se obučavao na kamiončiću pa kad zadnji točkovi pređu ležeći u narednih 10m šaltam do IV stepena sa sve međugasom pri svakom šaltanju, a da ga ne zaletim. Obrtni čupa tako da sam i u IV na nekih ~40. Tako se jednom zabola iza mene profesorka istorije, takođe u AŠ. I izasio joj se auto "zbog mene". :mrgreen:

Ne znam zašto sam to radio, ali bolje i to nego kao drugarica koja samo ako je neko drugi uspori sašaltaće u manju dok pređe ležeći inače bi III bez pipanja kočnice (rastura kamenje u bubrezima, kontakt na pp :D ).

@Kuzmanovic pustiš ih da ti priđu malo bliže na branik i ona par puta iscimaš signlizacijom na stop svetlu (ne jako papučicu da te nabodu, ali taman da da kontakt sijalicama). Odmah oni tebe deklarišu kao budalu pa te zaobiđu. A boli me patka šta misle o meni kad ih skinem sa vrata. :pardon:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Lezece prelazim kako kad. Ali one klasicne prelazim uglavnom drugm i prvom. Osim kada bas zurim pa u 4i kusur ujutru predjem 4. .

Mada npr u kg kod skole stanislav sremcevic imaju lezeci koju su po porecnom preseku trapezi. Tu ko prodje drugom vozi taksi ili firmin auto.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja preko lezeceg prelazim u prvoj na malim obrtajima, i znam jos ljudi koji se tako ponasaju. ne vidim u cemu je tu problem, sacekati 5 sekundi ili usporiti. ako neko drugi ne ceni svoj automobil, to, bez ljutnje, nije moj problem. pogotovo s obzirom na to da ipak vozim malo tvrdji auto... mada, nisu ni svi lezeci isti, oni nizi gumeni se prelaze brze, ali ih je relativno malo...
Odgovori