Odrastao sam pored Jugoslavije i nikada (sem smrada/mirisa reke) nije bilo problema. Burazer mi sad zivi tamo, i koliko god sjajna lokacija bila, ne bih menjao BK.
Uroš S. napisao:Toplana se nikad nije osećala. Za moje 24 godine života u Novom Beogradu. Reka može da se oseća kada joj jako opadne nivo pa se povuče sa delova gde je inače voda i kada mulj počne da se peče na suncu. Ali to je do sada bilo svega par puta i kad sam živeo kod Megatrend, u Bloku 63 i 45, i sada u 70om. Pritom se to oseća uz samu reku a moj prozor je na manje od 100m od obale reke. Postoje još samo 4 zgrade u bloku koje su bliže reci. Takođe grejanje je odlično oduvek, nikada nisu pucale cevi u mom okruženju što je čest slučaj u centru. Isključenja vode i struje mogu da nabrojim na prste u poslednjih 13 godina. Nema gde šta novo da se gradi pa ni integritet naselja ne može biti narušen. Jedini problem mogu da budu komarci par dana dok ih ne isprskaju, mada je i to poslednjih godina dosta poboljšano zaprašivanjem sa zemlje. I leti kada ceo grad smrdi na štalu, što bude i po vestima, to se možda više oseti u NBG jer kontam da je izvor u pravcu Surčina.
HUAWEI P6 via TT
A, žene sa Dedinja?sebekkg napisao:Meni se npr ne svidja onaj kraj sa sve samim zgradetinama kao u 1 na 1 filmu ili apsolutnih 100. Ali zato npr ono na kosutnjaku je lepo, pa npr u mi nismo.andjeli 2 onaj gde se desava radnja.je. takodje ok jer su isto kuce. Ta prenabijenost zgradama deprimira barem mene. Za one koji su tamo od rodjenja je sasvim normalno bar ja tako mislim
Slabu osetljivost mog nazalnog senzora su pokušali da nadoknade površinom, mada nije uspelo.Rakhil napisao:Ja ne osetih sem onih surcinskih farmi nista sto vi pominjete, a imam nos ko kljuc od ludnice (tj, ko trecina MM-ovog nosa)...
Gajba je studio u Košutnjaku, a ako se ne varam slikali su fasadu na Kopitarevoj gradini.Sloba napisao:Za mene je sinonim za Beograd ona gajba gde je sniman Bolji život.
pedja napisao:U nekom (širem) centru bih gađao Profesorsku koloniju. Van toga, verovatno Golf naselje, ili tako nešto.
Uostalom, meni je i u Borči OK. Imam skoro sve što mi treba, jedino što su gužve svakim danom sve veće... Ne kažem da je idealno, ali je urbanistički uređenje (bar moj kraj) od većeg dela BGa. Staza za bicikliste, staza za pešake (često uzurpirane od strane raznih objekata), kanalizacija (uredna od prvog dana, tj preko 30god) centralno grejanje, topla voda, parking mesta, zelenilo, škole, vrtići, prodavnice, banke, policija, ispostava opštine, dva doma zdravlja, pumpe... Gradi se velika Idea, najavljuju Lidl. Izgradnjom mosta, uskoro će i neki šoping mol. Tri autobuske linije kroz naselje, još gomila Zrenjaninskim putem.
Ako se tako gleda, ispadne do oo
Ima i milion mana. Recimo, nema doma kulture
Zaje*a vam se malo, na temu infrastrukture kao bitnog faktora... Meni je stvarno OK, ali ne mogu nikoga ubeđivati da je to dobro za njega. Ipak, činjenica je da je to najpogodnije mesto za dalji rast grada i da je nekada ar močvarnog placa ka Dunavu bio 100 DEM, a sada se meri hiljadama eur, a i manja je močvara od nekadašnjeg NBGDa. Pitanje je samo da li ću tu dočekati taj bum i svetla metropole
Edit: još da daju opštinu...