Ne mozes ti na osnovu Tex-ovog problema i tvog dobrog iskustva da zakljucis da je Merc mnogo pouzdaniji...mislim, mozes ali nije realno osim ako ti nije bitno da bi se ti tako osecao boljeXepoj87 napisao:Ne,ne ispadne,jer bi bilo 10 puta vise kvarova da je sve te kilometre presao 1 automobil.
Sva ta kola su prakticno nova. Tu je i Tex-ov 320D kome je vadjen motor posle manje od 10.000km...
@Floyd,Nenad je kupio auto sa dosta kilometara,tako da je ocekivati da se na toj kilometrazi desavaju takve stvari.
Meni je do 100.000km auto bio kao nov,i zamenjena su samo anker platna,koja su promenjena u druga sa ojacanjem,da ne tandrcu.

Aca je kupio novu E klasu pa kaze da je bila vise u servisu nego kuci. Drugar je zamenio W211 (2009.) za Prius i kaze da sa Priusom za razliku od Merca nije imao problema a auto vozi svaki dan uglavnom po gradu (taxi). Opet s druge strane znam ljude koji su prezadovoljni Mercom.
Klinac iz komsiluka uci zanat i radi u AMAG-u (VW, Audi diler)...pa mi prica da dolaze na popravku i modeli sa svega par hiljada km...naravno u pitanju su uglavnom sitinice (oko kojih se ni ne dize frka) ali eto desavaju se...s druge strane drug je kupio A6 star nepune dve godine sa 50k km i presao 20k km bez ikakvih problema.
Kolega je kupio Tourana i riknuli mu parking senzori posle 4000 km tj. nisu riknuli ali su poblesavili...
Eto i Laki je npr. u njegov 325i ulozio manje love za 120-200k km nego ja u Alfu za 65-115.