Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Martin »

I...šta ćemo mi po tom pitanju da uradimo? Pisaćemo na po forumima, neki od nas će svoj revolt iskazivati statusima na fejsu, negde u društvu ćemo pričati i diskutovati o svemu ovome....i dalje će biti isto. A zašto - zato što nismo složan narod!!!! :glavomuzid:
I tako će nas likovi poput gore spomenutih doktora zjbvti, pa razno-razni političari, opštinari.....zakidaju nam sve živo....
Pa do 3 meseca smo imali problema sa sinom i njegovim grčevima. Na dečjem dispanzeru nam dali da kupimo kapi COLIEF (inače za ibegavati, 7 ml i 1500 rsd), od kojih su se grčevi samo pojačali!!!! Pravu pomoć smo dobili tek kada smo otišli kod privatnog lekara, koji nam je dao pravu terapiju i kako da pravilno hranimo dete. Lek koji smo koristili smo nabavili preko prijatelja iz Švajcarske (čepići.koštaju oko 10 evra, ali vrede svaki evro!!!!!) - zato što nekome pajseru političaru u ministarstvu Zdravlja nije isplativo da isti uvozi u Srbiju!!!! Bebi opremu - ali više ništa neću u Srbiji da kupim (sedišta, kolica,.....) - nema šanse. Zato što je kod nas sve skuplje u proseku za 50 evra!!!!!!
Mislim da država na bebama najviše zarađuje. To je jako žalosno...... :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:

Dokle se god svi, ali SVI!!!!!!! ne skupimo i ne "izbojkotujemo" ovo stanje u državi, bolje i nama i našoj deci biti neće. :naughty:
I zato je Srbija tu gde jeste.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Martin napisao: Dokle se god svi, ali SVI!!!!!!! ne skupimo
Bilo dvaput. Jednom '96 , drugi put 2001.
Od mene dosta. Ja sam pistaljku zajedno sa bedzom okacio o klin, bukvalno. Visi u sobi okacena na ormanu. Takodje, na vratima moje radne sobe je crni poster sa belim slovima "gotov je". Prvi put mi je izrastao nos, a drugi put magarece usi. Pa ne mogu ja ili grupa nas da promeni ceo narod, koji je nakaradan. Toliko od mene za ovaj zivot. :hand:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

+1
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa kad ova današnja omladina i studentarija nije ni za lopatu.
Njima zapravo i nije tako loše da bi se bunili... :pop:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ja se prvi ne bih gurao da budem među onima koji žele promene. Zato što će uvek neko drugi iskoristiti moje prisustvo za svoje ciljeve.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sto kaze Cvarkov: Neka idu u Kanadu! :D
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

I zato je Srbija tu gde jeste.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Nije zato Srbija tu gde je
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

Nego?
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

@Martin

Naravno da se ljudi neće složiti oko toga kada velikom delu, možda čak i većini takvo stanje odgovara. Nikako ne treba zaboraviti da privatni sektor izdržava jako skup, neracionalan, nefunkcionalan i korumpiran javni sektor u kom rade mnogi. Valjda niko nije lud da seče granu na kojoj sedi. Pravi problem će nastati kad ta grana bude pukla sama od sebe od količine ljudi koji na njoj sede. Ali pući će zato što više neće biti dovoljno novca, a ne zato što će se ljudi pobuniti.

Sve je kod nas skuplje jer s jedne strane država uzima mnogo (carine, porezi + PDV, troškovi svakog radnika u firmi, razne takse), a s druge strane uvoz stvari neophodnih za život je uglavnom kartelisan, od čega koristi imaju oni koji su u direktnom odnosu sa vladajućim ljudima (i obrnuto).

Na žalost, društvo je tako naučeno i vaspitano da svi pokušavaju da se popnu uz drvo i sednu, a ne da rade nešto drugo. Hoću da kažem da se ništa neće promeniti akcijom, već samo reakcijom kada se sistem bude urušio sam od sebe.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

fq400 napisao:@Martin

Naravno da se ljudi neće složiti oko toga kada velikom delu, možda čak i većini takvo stanje odgovara. Nikako ne treba zaboraviti da privatni sektor izdržava jako skup, neracionalan, nefunkcionalan i korumpiran javni sektor u kom rade mnogi. Valjda niko nije lud da seče granu na kojoj sedi. Pravi problem će nastati kad ta grana bude pukla sama od sebe od količine ljudi koji na njoj sede. Ali pući će zato što više neće biti dovoljno novca, a ne zato što će se ljudi pobuniti.

Sve je kod nas skuplje jer s jedne strane država uzima mnogo (carine, porezi + PDV, troškovi svakog radnika u firmi, razne takse), a s druge strane uvoz stvari neophodnih za život je uglavnom kartelisan, od čega koristi imaju oni koji su u direktnom odnosu sa vladajućim ljudima (i obrnuto).

Na žalost, društvo je tako naučeno i vaspitano da svi pokušavaju da se popnu uz drvo i sednu, a ne da rade nešto drugo. Hoću da kažem da se ništa neće promeniti akcijom, već samo reakcijom kada se sistem bude urušio sam od sebe.
Nažalost, to je tako..... :thumbdown:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Rakhil napisao:ovih dana sam dobio po ko zna koji put potvrdu da zdravstvo treba privatizovati
Mislim da si ovo napisao u afektu i da iskreno ne zelis to ;)
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Naravno da ne zeli, jer ni ne moze da zamisli kako bi to u Srb izgledalo
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

I da i ne. Nije bilo u afektu, a privatizacija je sirok pojam, pa cu razjasniti sta je poenta.
Mi sada imamo sistem gde oni koji rade i proizvode neku vrednost jedini pune budzet, izmedju ostalog i finansiraju zdravstvo. Pri tome, to zdravstvo funkcionise na nekim najblaze receno cudnim principima i procedurama. Ono sto bih ja voleo videti je prosto sistem konkurencije: ne zelim da se oslanjam na neciju savest ili ne daj boze na Hipokratove zakletve i slicne budalastine, nego na trziste. Koliko doktor vredi, toliko ce imati pacijenata, samim time toliko ce biti placen. Ili uvesti privatne klinike i domove zdravlja u sadasnji sistem, ili omoguciti izbor kome se placa doprinos za zdravstvo. Ovako imamo situaciju da se pare trose nemilice na neverovatne gluposti dok fali lekova, a sve to zato sto je sistem preglomazan i ne pociva na realnim osnovama.

Da naglasim bitnu stvar: ja sam zadnjih godinu dana intenzivno koristio usluge zdravstva po prvi put u zivotu, i to me je umalo kostalo zivota, a pare necu ni spominjati. Sa druge strane, da sam sve sam finansirao, kostalo bi me reda velicine 100k evra pa navise. Nisam za ukidanje i bezuslovnu privatizaciju, to bi se zavrsilo po americkom modelu i svi bi najebali. Ja sam sasvim voljan da dajem pare u zajednicku kasu i da se od toga finansira lecenje svih koji nemaju para, to je ljudski i jedino normalno. Ne mogu da se pomirim samo sa cinjenicom da su i zdravstveni fond koji finasira i zdravstvo koje leci apsolutni monopolisti na trzistu, to je cist komunizam i mora se menjati.
Odgovori