Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Post od Texonja »

Nemacki Lovni Terijer!
Pa da vidim tu hrabru i ludu macku... :kezo:

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mislim da sam već kačio ovo... :)

Slika
Širim haos!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

:(
Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Texonja napisao:+1
Ne postoji nista vise samozivo od macke.
Ne volim ih. :nonono:
Nisu samožive, samo ih nisi dovoljno dobro upoznao. :) U svakom slučaju, ok je da svako voli/ne voli životinje po svom izboru, samo nije ok što pojedinci namerno ubijaju neke životinje, huškaju pse da jure mačku (a oni je onda ubiju), itd. Pisao sam na starom forumu, meni je nečiji pas ušao u dvorište, bez ikakvog razloga zaklao mog mačka i otišao. Takve stvari su, najblaže rečeno, užasne.

Da ne pominjem kakve sam sve traume doživeo kao biciklista... Zašto moraju da me napadaju, iako ja njima ništa nisam radio? Za*ebi ti to, životinjski instinkti, itd. To znači da takve životinje ne smeju biti same na ulici.
NexT napisao:Najjaca stvar kod njih mi je upravo to sto rade ono sto one hoce. Igramo se, igra se koliko ona hoce. Kad skonta da je treci put zajebavam na isti nacin, samo ce da se okrene i iskulira me.
Psu mozes 75x da bacis frizbi i donece ga i 76-i put i svako moze da ga mazi, sa svakim se balavi, igra...
To, yeah, pokazuju sopstvenu volju, za razliku od pasa. :klanjamse:
Stjepa napisao:Nije da imam nešto protiv mačaka ali pas mi je daleko bolje kotiran kao ljubimac. I nisam odgledao klip do kraja. Popizdeo sam. Ubili su u prima i ono malo prirode i životinjskog nagona. :kuku: U neku ruku narušavanje lanca ishrane i to čovekovom krivicom. Očigledan primer, koji se kasnije može preslikati i na neke druge, kako čovek izobličava prirodu od koje i sam zavisi.
Stjepo, to su samo slike pasa i mačaka iz iste kuće. Da se sretnu nepoznati pas i nepoznata mačka, da vidiš kako bi se mačka plašila... Inače, nema ovo veze sa lancem ishrane, psi ubijaju mačke iz zabave, a ne da bi ih pojeli. To i jeste najžalosnije u celoj priči.

Slažem se da je pas (istorijski gledano) bio korisniji za čoveka (čuvar, pomoć u lovu). Mačka je pripitomljena mnogo kasnije, kada je čovek počeo da gaji žitarice, jer su uz njih došli i miševi. Da nema mačaka, teško da bi čoveku ostalo išta od pšenice, kukuruza i ostalih žitarica (ko živi na selu, ili ima tamo rodbinu, zna kako se miševi množe i koliko mogu da pojedu). Tako da je mačka daleko od beskorisne životinje.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Zbrinut pas sa ranama od kanalizacione cevi oko vrata
Ekipa Javnog preduzeća Zoološki vrt u Jagodini, na čelu sa veterinarom te ustanove Vladimrom Jovanovićem danas je pronašla i zbrinula psa koji je duže vreme oko vrata imao kanalizacionu plastičnu cev od koje je imao otvorene rane na vratu.
Slika

- Skinuli smo mu cev, ranu obradili i sanirali u Veterinarskoj ambulanti u Jagodini i psu dali antibiotik. Psa smo smestili u Prihvatilište za napuštene životine u Jagodini - rekao je Jovanović.

On je naveo da je pas pronađen u dvorištu Fakulteta za pedagoške nauke u Jagodini i da su ljudi sa kojima je kontaktirao i koji su dali informaciju kuda se pas kreće, rekli da tu cev oko vrata nosi oko dva meseca.
Jovanović je ocenio da je cev psu nasilno stavljena.
- To je neki bolesni um na silu uradio, pas u nju (cev) nije mogao sam da uđe – istakao je on.

Udruženje za zastitu životinja "Argus" je o ovom slučaju, pre dva dana alarmirala javnost i ponudila nagradu od 100 evra onome ko psa nađe.

- Mi ne želimo nikakvu nagradu, samo želimo da "Argus" apele usmeri na edukaciju vlasnicima da svoje ljubimce ne napuštaju, prepuštaju ih ulici kad im dosadi da se sa njima igraju, nego da ih čuvaju i neguju... - rekao je Jovanović.

On je rekao da su napušteni psi dvostruki problem i za te životinje i za ljude koji su na ulicama napadnuti.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/427535 ... -oko-vrata
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Neverovatno kakvih bolesnika ima. :thumbdown:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

snork napisao: psi ubijaju mačke iz zabave, a ne da bi ih pojeli
Mislim da preterujes. Ostrascen si, ali to je ok, jer nisi ostrascen mrznjom, vec ljubavlju jer vidim da zaista volis macke. Nisam kinolog, ali sam ubedjen da psi SIGURNO ne ubijaju bilo koga iz zabave, pa ni macke. Da li je to bitka za covekovu paznju i unistavanje konkurencije ("ili ja ili macka"), da li je neki nagon star vise hiljada godina, nemam pojma, ali uuubedjen sam da nije iz puke zabave. Mislim da iz puke zabave ubija jedino covek.

Dalje, macke nisu zrtve u celoj prici. One su samo deo prirodnog lanca, gde pas zadavi macku, a macka zadavi misa, vrapca, papagaja... Sta da kazu ljubitelji miseva, vrabaca i papagaja onda? :) Sta da kazu onda svinje i goveda, koliko ih covek ubija? Ali fakat da sve to nije iz zabave, vec je uobicajen deo zivota.

Trece, sad mi pade na pamet. Koliko su macke bezobrazne pa i same traze djavola? Evo moj retriever koji inace nikog ne mrzi (osim postara i macaka), voli da laje na macke i da ih juri sa svoje teritorije. Plasim se da ce neku stici, pa ce mu oci iskopati posto je on debilko koji ne ume da ujede, ni coveka, ni macku, cak ni u samoodbrani drugog psa koji ga davi (nazalost provereno, pa sam ga ja spasavao). Elem, njega macke zajebavaju. Popne se pozadi na garazu, lezi na ivici i kulira. Ovaj laje na nju, ona lezi i pravi se da pas ne postoji. Dalje, ulicom macke vole da setaju kao da su na promenadi. Namerno ide trotoarom na 10cm od kapije, ovaj laje kao budala, a ona namerno kulira, setka se polako i zajebava ga. Cak nekad i legne s one strane kapije i sunca se bas tu. :)
Isto to rade i laste mackama. Ne znam dal' ste primetili, ali cesto voli da proleti u "brisucem letu" macki tik iznad glave kad ova hoda i to po nekoliko puta zaredom. Ovo sam cesto vidjao na selu kao klinac (jer smo imali uvek i macaka, a bilo je i lasta). Zasto slabiji vole da se rugaju prirodno jacima od sebe ne znam, ali to rade. Posle kad nagrabuse, djavo im kriv...

"Sto bi rekao Charles Barkley..." :kezo:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Jel stvarno to ponašanje mačke tumališ kao provokaciju? :)

I kad psi ubijaju mačku jeste specifično... Čopor kad napadne mačku i zadavi oni je ostave, mačke kad uhvate goluba ga ipak jedu.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Pa ne znam kako da tumacim? Npr macka dodje u dvoriste odakle ih pas redovno juri, legne na zid koji je taman toliko visok da ovaj ne moze da dohvati bez skakanja i onda spava. Ovaj laje, pokida se od lajanja, ona se ponasa kao da on ne postoji. Da je ovaj moj neki ludji i da zaista zeli da joj naudi, on bi skocio tih 20-30cm i prepolovio bi je jednim ugrizom. Macka je toliko bezobrazna da ja nemam reci.

OK, macka pojede goluba, to je tacno, ali isto tako uhvati misa zivog, pa se onda igra sa njim, sprda se, pusti ga da bezi, ovaj pobegne pola metra a ona skoci pa ga opet uhvati. Skroz ga izmrcvari i na kraju tek pojede. Jel to zabava? Pa nije, nego je vise vezbanje. To radi i kada ima macice. Donese im misa, pa ih pusti da uce da love.

Nijedna zivotinja ne ubija iz zabave! Pitanje, da li ti zaista mislis da pas ubija bilo koga iz zabave? (bila to macka ili ne)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ne bukvalno iz zabave u rangu kad bi ljudi otili na fudbal, ali iz ugla lanca ishrane i opstanka je to ubijanje potpuno bespotrebno jer nema za razlog niti ishranu, niti odbranu potomstva, niti odbranu teritorije. Ima više teorija, al okreni obrni neki jak razlog ja do sada video nisam sem nekog "urođenog" neprijateljstva koje i u divljini ne mora da postoji, npr na Adi sam viđao pse i mačke na gomili kako se greju i tako spavaju.

Pa ne bih rekao da je to namerna provokacija... Pogotovo to šetanje pored ograde, mislim mačka to ne doživljava baš tako.

Upravo tako, vežbanje, a to donošenje mačičima je vrh sa strane edukacije omladine :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Nije to usamljen primer u prirodi. Recimo, mom psu macke redovno "kradu" hranu. On jede, ostane mu nesto u ciniji, cim ode u drugi deo dvorista, neka macka se vec tu negde sunja da dodje do njegove cinije. Lavovi ubijaju hijene, upravo jer im ove kradu hranu. Cesto se dogodi da copor hijena otera usamljenog lava ili cak vise njih - i preotme plen. Moguce da psi vide neku konkurenciju u mackama. Mada kad pogledas, psi uglavnom ne vole ni druge pse (pricam o dvorisnim psima, a ne onima koji zive u stanu i socijalizovani su maksimalno). Kadgod setam svog psa, 9/10 ovih iz dvorista se kidaju od lajanja.

Sto se tice poredjenja macka-pas, jos bih dodao da mi je drago sto ove nase domace macke nisu velicine jednog labradora npr. Sa njihovim karakterom i 10x vecom velicinom nego sto sada jesu, verujem da bi bilo znatno manje ljubitelja istih. :kezo:
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Re: Одг: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Post od djiuliju »

Moji se igraju zajedno,a jedu zajedno kad macka dozvoli
Slika

Slika

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Texonja napisao:Koliko su zene bezobrazne pa i same traze djavola? Evo moj komsija koji inace nikog ne mrzi (osim postara i zena), voli da laje na zene i da ih juri sa svoje teritorije. Plasim se da ce neku stici, pa ce mu oci iskopati posto je on debilko koji ne ume da ujede, ni coveka, ni zenu, cak ni u samoodbrani drugog komsiju koji ga davi (nazalost provereno, pa sam ga ja spasavao). Elem, njega zene zajebavaju. Popne se pozadi na garazu, lezi na ivici i kulira. Ovaj laje na nju, ona lezi i pravi se da komsija ne postoji. Dalje, ulicom zene vole da setaju kao da su na promenadi. Namerno ide trotoarom na 10cm od kapije, ovaj laje kao budala, a ona namerno kulira, setka se polako i zajebava ga. Cak nekad i legne s one strane kapije i sunca se bas tu. :)
Evo, zamenio sam macku sa zenom, a psa sa komsijom, zvuci ko izlaganje pred sudom za pokusaj silovanja. Naravno, sve u cilju relativizacije: znam i ja da jedno sa drugim veze nema, nego mi dosadno pa trolujem Texonju :mrgreen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

:rofl: :rofl: :rofl:
Odgovori