Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Heineken »

Laki021 napisao:Sad sam cackao Nexus 5.
Vrhunska izrada.

E sad sta mi nije jasno je, ako ga vec LG pravi i ocigledno zna da napravi kuciste kako treba, zasto zaboga ne naprave i svoje telefone tako nego insistiraju na plastici???

Taj trend je krenuo od Optimus G PRO a nastavili su sa G2..nazalost sad su kao Samsung...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Što na žalost? Evo ja podržavam tu izradu iz više praktičnih razloga. Imao sam telefone od "premijum" materijala i to sve liči na ništa posle neke ozbiljnije upotrebe. Takođe, kada zveknu o patos mnogo manje bole te nove polikarbonatske legure.

Stavljam uvek praktičnost ispred momenta stajanja na stolu. Ipak je to sprava koja služi, a ne da ulepšava stolnjak.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Soft plastika od koje su bili izradjeni Optimus One, 2X, 3D, HTC One X, itd... ostavlja najbolji osecaj u ruci. Telefon se prosto lepi za saku, ne moze da sklizne kao glossy plastika, znoj i masnoca se zadrzavaju u manjoj meri. Ogrebotina na takvoj plastici je skoro pa nemoguca...
Takodje, neka vrsta stakla od koje su izradjeni Optimus G, Nexus4, Xperia Z, itd... je opet odlicna, jer nema proklizavanja.
Takodje, podrzavam i hrapavu plastiku kakvu imaju Optimus 4x, Galaxy s2, itd... Ali ova glossy plastika je meni najgora. Jbs sto lepo i elegantno to izgleda kad drzis ribu u ruci...

Za samo 2dana sam se par puta iscimao, g2 je mogao da mi ispadne bar 3x... Imao sam foliju na ekranu i providnu silikonsku futrolu, odmah sam sve skinuo, pa nek ide zivot.

Sent from Optimus G2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Imate li predlog za aplikaciju koja treba da:
- Bude kao neki biznis oranizator /definišem tasokve, remindere za iste.../
- Vršim zapisnike sa sastanaka, koje unosim ne tastaturom, već olovkom
- kasnije lako pretražujem sastanke /jasno je da zapisano ne može da se pretražuje, ali nazivi sastanaka, datumi.../

Bilo koje sugestije da imate, javite
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Google Keep, ekstra program i ima sve to sto ti treba
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Skidam ga
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Fora sa N3 gde je zadnji poklopac urađen od plastike ali sa kožnim printom je neverovatna. Prvo što sam ja pomislio da je koža kada sam prvu put dodirnuo, a onda se isto učinilo i svima kojima sam rekao da probaju. Em je osećaj u ruci fenomenalan, em ne kliza iako je telefon ogroman.
Na Aliexpress-u se odmah pojavila leđa za N2 sa istim printom, poručio sam i u četvrtak su stigla na carinu. Očekujem ih u ponedeljak.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Vestacka koza na note 3 je super za drzanje. Ne kazem da je super kvalitetna ni da je ceo telefon ne znam kakav (mada koliko su opali standardi prilicno je dobar) ali u ruci bas prija... Ko god ga je uzeo odusevio se. Par drugova nisam ni uspeo da ubedim da nije koza, posvadjali bi se da smo krenuli dalje :)

Sad imam neku futrolu pa ga vise ni ne drzim tako al juce sqm ga vadio i prisetio se :)

Sto se izrade tice, ja sam odusevljen s calovim iPhone 4s, on ga iz dosade vrti po stolu (i na ekranu i na ledjima) i nema jednu jedinu ogrebotinu...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Da ali zato posle prvog pada izgleda ovako...

Slika

Ja licno ne znam nikog kome na 4 ili 4s nije puklo staklo, u najboljem slucaju bar s jedne strane osim ljudi koji ih nose u silikonu.

Za mene je recimo Lumia 920 / 1020, telefon vrhunske izrade, iako je od plastike.
Samsung nije bas preterano dobar po tom pitanju ali je LG pokazao da to moze i mnogo gore, ruznije...

Inace sam negde procitao da ce Samsung ubuduce na svim telefonima stavljati LCD ekrene da bi ustedeo (vise nego duplo su jeftiniji od AMOLED) a to mi se nikako ne dopada. Telefoni su im najskuplji a pricaju o nekoj ustedi :thumbdown:
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Grujane koristim keep ali i kombinacija sa s plannerom zbog kalendarskih podsetnika. I memo. Sve u jednom nisam nasao ali kombinacija odgovara. Pisao sam o tome u preporucenim aplikacijama

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

@Floyd
Ne mora da znaci da je to lose, HTC i LG su toliko uznapredovali sa LCD panelima, da su razliku sa LEDom sveli na minimum, siguran sam da Samsung zna sta radi, i ako odluce da predju na LCD, bice to neki odlican panel.

Sent from Optimus G2 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

nidza napisao:Što na žalost? Evo ja podržavam tu izradu iz više praktičnih razloga. Imao sam telefone od "premijum" materijala i to sve liči na ništa posle neke ozbiljnije upotrebe. Takođe, kada zveknu o patos mnogo manje bole te nove polikarbonatske legure.

Stavljam uvek praktičnost ispred momenta stajanja na stolu. Ipak je to sprava koja služi, a ne da ulepšava stolnjak.

Tapatalk 4
Ako ti nije bitan izgled,da ti ulepsava stolnjak, zasto ti onda smeta sto ne lici ni na sta? Valjda ti je onda bitniji osecaj u ruci? :)

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Stalno se prica o nekom padanju na patos i "ozbiljnijoj" upotrebi... :glavomuzid:

Imam samo jedan komentar - naucite da cuvate stvari - ili su vam prsti i ruke bangavi :) Ne znam sta drugo da kazem.
Moj Sony Ericsson K800i je kao nov posle vise od 6 godina upotrebe. Siemens S45i koji sam pre njega koristio isto nekih 6 godina je i dan danas skoro kao nov. HTC One S koji imam od aprila nema nijednu tackicu, a osecaj aluminijuma u ruci u odnosu na plastiku ne moze da se poredi...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy »

+1
I ja cesto menjam telefone i svi su nakon 6 meseci do godinu dana i dalje bez tackice na sebi, u futroli od prvog dana , bez folije na ekranu,to ne volim, cuvam sve sto kupim jer teskom mukom zaradjujem platu , nista ne dobijam za dzabe
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

+1 Nikad nisam razbio ekran telefona. Ispadaju mi skoro nikad i to obično po kući na tepih. E72 posle 2 godine je bio ko nov. Uvek mi telefon prilikom zamene za novi bude kao nov. :-)

HUAWEI P6 via TT
Odgovori