Fotografija
Re: Koji foto-aparat koristite?
Evo ja imam ogromno iskustvo, a ništa me ne slušate. :-D
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Ja nemam ič iskustva, al mogu da kažem koji je lepši ako okačiš slike. 

@Grujicd
Odlicne su ti fotke
Za mene jesi profesionalac jer ja kao neko ko trenutno slika samo u autu modu, nisam ni amater...
Bokeh mi je ekstra efekat (valjda je pravilan izraz
) a znam da RX100 kao ni bilo koji drugi kompakt to ne moze da izvede. S druge strane, ima na flickr-u mnogo primera takvih slika uradjenih Nex-om sa odgovarajucim objektivom i ono izgleda odlicno.
Cak vidim da Nex uz adaptere moze uspesno da "gura" skoro sve objektive pa cak i neke matore.

Odlicne su ti fotke

Za mene jesi profesionalac jer ja kao neko ko trenutno slika samo u autu modu, nisam ni amater...
Bokeh mi je ekstra efekat (valjda je pravilan izraz

Cak vidim da Nex uz adaptere moze uspesno da "gura" skoro sve objektive pa cak i neke matore.
Pa ti si sa iskustvom i zakuvao corbu Nex-omnidza napisao:Evo ja imam ogromno iskustvo, a ništa me ne slušate. :-D

Ta kontabilnost sa starim objektivima često ne znači mnogo jer objektivi ne komuniciraju sa telom kako treba pa ne radi stabilizacija... Često je više marketing nego nešto što je stvarno upotrebljivo.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Može i RX100 da izvede bokeh efekat, ali objekat mora da ti bude blizu a pozadina daleko. Traži "RX100 bokex" na google image search. Ali koliko utiče objektiv toliko utiče i veličina senzora, zato na DSLR-u sa odgovarajućim objektivom ta zamućenost može da se dobije već na par cm. Pazi, ne znam ni ja da ti kažem šta ti je bolje. Ja ću da uzmem RX100 jer mi odgovara kao drugi aparat. Slična logika samo obrnuta može da važi i za tebe. Uzmeš RX100, pa ako se primiš onda uzimaš ozbiljniji aparat, dodatne objektive, bliceve, itd. Ali ni u toj varijanti RX100 nije višak jer ti ostaje za svakodnevne situacije kad te mrzi da tegliš foto torbu. Nex bi bio bolje rešenje ako hoćeš da gradiš sistem oko njega, ali ne znam ništa o tome kakvi su im objektivi, koje su cifre u pitanju, da li je to isplativo... Za to već treba detaljniji research.
Za slikanje dece u igraonici i D700 pada na kolena, sa sve sistemom wireless bliceva. Deca su nešto najteže za kvalitetno slikanje.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Koji foto-aparat koristite?
Sad sam bas gledao...gradnja sistema oko Nex-a nije bas najbolje resenje jer su objektivi za njega min 50% skuplji nego za Nikon a jos vise nego za SLT ili Canon, sto znaci da vec posle dva kupljenja objektiva, prelazis razliku u ceni u odnosu na DSLR + RX100.grujicd napisao:Nex bi bio bolje rešenje ako hoćeš da gradiš sistem oko njega, ali ne znam ništa o tome kakvi su im objektivi, koje su cifre u pitanju, da li je to isplativo... Za to već treba detaljniji research.
Pored toga tek 6 i 7 imaju hotshoe za blic...
Da ne smaram vise, sutra najverovatnije uzimam RX100...ako zavrsim na vreme sa poslom jer radnja radi do 18.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Ja ću se povući iz dalje diskusije ... zadržavam pravo da oćutim - zbog čega to radim 

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Ja sam o tome i bio pricao na predhodnoj strani, doduse bilo je vezano za primer kod Fuji aparata.Floyd napisao:n 50% skuplji nego za Nikon a jos vise nego za SLT ili Canon, sto znaci da vec posle dva kupljenja objektiva, prelazis razliku u ceni u odnosu na DSLR + RX100.

10 strana diskusije, koji aparat od dva..... mnogo je. Ja sam out.
Da znas da smo preterali...kad u google.rs ukucam nex vs rx100, prvi link je garaza.rs 
Uglavnom ja sam uzeo aparat tj. nisam ga jos uzeo jer ga malopre nisu imali na lageru ali je rezervisan i trebalo bi sutra ili u petak da ga pokupim

Uglavnom ja sam uzeo aparat tj. nisam ga jos uzeo jer ga malopre nisu imali na lageru ali je rezervisan i trebalo bi sutra ili u petak da ga pokupim

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Danas mi kolega doneo da pogledam njegov stari filmaš Canon F1. Kakva je to bila profi zverina nekada... Proizveden početkom sedamdesetih a već tada je mogao da "puca" rafalom od 9 snimaka u sekundi... A sada više ne služi ničemu, skuplja prašinu...
Stigao bezogledalac 

Zahvaljujem se svima na savetima a izvinjavam se onima koje sam izbacio iz takta, Zuzazu

Zahvaljujem se svima na savetima a izvinjavam se onima koje sam izbacio iz takta, Zuzazu

E pa nek je sa srećom.