Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO

Post od dunx81 »

Stremimo ka Evropi krupnim koracima :mrgreen:
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Poslednja izmena od Cherokee u 14 Mar 2012, 14:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Eto ipak je doslo do nekoga i celni ljudi NIS-a znaju za bojkot. I to je nesto.
Za par godina, cemo mozda imati organizovane blokade zemlje, putevi, pruge, reke, luke, aerodromi, sve. Na 24h. :)
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Ne bih da kvarim euforiju i idilu, al' ko je sipao 5 god iz flase po ceni i do 5 maraka, na ove cene i pumpadzije gleda malo manje nadrkano. Pogotovo kad se uzme u obzir divljanje kursa i cene u celoj Evropi :-|
Msm, svi koji imaju nako primanje u ili vezano za evro, vrlo revnosno i ostrasceno filozofiraju o precenjenosti dinara, ekonomskim zakonitostima itd... A sad kada krenu posledice, kukaju na sav glas :ccc: Proslo je odavno vreme kad se lagodno zivelo od 100ak DM/€ -svi se momentalno ravnjaju po dnevnom kursu.
Izvin'te za off :pardon:

BTW, support za akciju :doubleup:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ovog treba vratiti odakle je dosao i nek prosipa tamo svoju pamet. Cuj rast cena na svetskom trzistu... pa kazi brajko ciju naftu dovlacis...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

mr.Big napisao:Ne bih da kvarim euforiju i idilu, al' ko je sipao 5 god iz flase po ceni i do 5 maraka, na ove cene i pumpadzije gleda malo manje nadrkano.
Ko je sipao i 90-tih iz flase od litre i po (ne dao Bog da se vrate ta vremena), a takodje sipao i letos u Makedoniji kvalitetniji dizel za 25% jeftinije nego kod nas, taj ipak gleda nadrkanije. :P
Naravno da gorivo nije socijalna kategorija i ok je da prati trendove cena u svetu, ali problem su akcize. Da li mora da se uzme recimo 55-60 din kroz akcize ili je dovoljno npr 30-35 din po litri?
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mora. Da bi se platile penzije i plate u javnom sektoru.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:

Post od mr.Big »

@Texonja
...pa pitaj stratege predizbornih kampanja kolike im akscize odgovaraju :kezo:
Inace, rekoh ,,malo manje nadrkano'' , sto ipak podrazumeva izvestan stepen nadrkavanja :kezo: :pivo:
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

ftj napisao:Mora. Da bi se platile penzije i plate u javnom sektoru.
Tu i jeste poenta. Gomile nepotrbnih agencija,savetnika,zamenika i zamenikovih zamenika,strucnih saradnika, prima plate odatle a 90% njih je po partijskoj liniji zaposleno. I to na svim nivoima pocev od grada,pokrajne do republike. Da se smanje akcize i tu bi verovatno zaskripelo al bi onda udarili po penzionerima.

Sent from my Ericsson 628 using Tapatalk
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:

Post od mr.Big »

ftj napisao:Gomile nepotrbnih agencija,savetnika,zamenika i zamenikovih zamenika,strucnih saradnika, prima plate odatle a 90% njih je po partijskoj liniji zaposleno.
Ne ocekuj nikakav pozitivan pomak po tom pitanju narednih nekoliko godina , cak i da to bude glavni zahtev EU -toga ce se teze odreci nego Kosmeta.
Jednostavno, kompletne familije celokupne politicke elite (bez obzira da li su trenutno na vlasti ili ne), rade u javnom sektoru ili izvlace lovu iz njega. Ako mislos da je na zapadu bitno drugacije -grdno se varas ...
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Znam ali tamo bar ima neke privrede,proizvodnje. Ovde samo trgovina,usluge,konsalting.....magla. U svom okruzenju imam ljudi,poznanika pa i prijatelja koji rade na takvim mestima. primera radi zaposleni u jednoj ustanovi u ns ce po prestanku radnog odnosa 6 meseci imati 100% punu(za nase prilike jako dobru) platu dok se toboze ne snadje. A one koji ostanu bez posla u "uspesnim" privatizacijama niko ne pita kako ce dalje. Takodje blizak rodjak mi radi u jednoj gradskoj ustanovi u zr vec 30 god i kaze nikada vise zaposlenih nisu imali. Bukvalno se izmisljaju i sistematizuju radna mesta koja bi se popunila ljudima bliskim gradskoj vlasti a pride bi morali uci u stranku. Ja znam da ljudi vape za koliko toliko sigurnim poslom al zasto bismo mi to u ovom slucaju kroz gorivo morali da platimo.

Inace sad vidim na omv ed 150.9
Sent from my Ericsson 628 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa iskreno nece nikad ni biti bolje. Oni nam daju pare (krediti) da kupujemo od njih njihovu robu. Znaci njihova privreda zivi i napreduje, oni nam daju nesto bezvredno, papire neke odstampane. Mislim da je lako sabrati 2+2 i da tu nema nekog napretka.
Bolje moze da bude jedino, ako bude nekog velikog sranja, pa se ti kreditni aranzmani poniste i privreda krene da proizvodi za nas, a ne da sve uvozi, a nase firme idu na otpad.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:

Post od mr.Big »

dunx81 napisao: U svom okruzenju imam ljudi,poznanika pa i prijatelja koji rade na takvim mestima. primera radi zaposleni u jednoj ustanovi u ns ce po prestanku radnog odnosa 6 meseci imati 100% punu(za nase prilike jako dobru) platu dok se toboze ne snadje. A one koji ostanu bez posla u "uspesnim" privatizacijama niko ne pita kako ce dalje. Takodje blizak rodjak mi radi u jednoj gradskoj ustanovi u zr vec 30 god i kaze nikada vise zaposlenih nisu imali. Bukvalno se izmisljaju i sistematizuju radna mesta koja bi se popunila ljudima bliskim gradskoj vlasti a pride bi morali uci u stranku. Ja znam da ljudi vape za koliko toliko sigurnim poslom al zasto bismo mi to u ovom slucaju kroz gorivo morali da platimo.
Tako je, u pravu si.
Tvoja pitanja su na mestu.
A njih bas boli .. :censored: .. - od Moskve do Vol strita :uplakan:
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

U Parizu cene benzina otisle preko 2 eura,pa vi vidite. Sad ce neki da kazu "pa njima su vise plate " ,ali mislim da je to isti odnos . :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

half man napisao:U Parizu cene benzina otisle preko 2 eura,pa vi vidite. Sad ce neki da kazu "pa njima su vise plate " ,ali mislim da je to isti odnos . :)
Kako isti odnos? Kod nas 1.5e litar, prosecna plata oko 200e, tamo 2e litar, ne znam kolika je prosecna plata, ali nek bude 1000e. (negde sam procitao jos vise).
Odgovori