Izduvni gasovi i sistemi za kontrolu

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Dobro veče

Post od Kuzmanovic »

I da nije ok, uzece podatke od sledeceg koji dodje sa novim automobilom, citaj ekoloski ispravnim automobilom. :D
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kome ne valja VW??? :mrgreen:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy »

stefanan napisao:
iggyboy napisao:Odradio danas tehnicki pregled za mondea i izmedju ostalog likovi gurnuli sondu u auspuh i kontrolisu izduvne gasove, ovaj moj iz uvoza je prosao al se pitam kako ce to da prodje 80% dizela kod nas kojima je izvadjen katalizator i zatvoren EGR , kad ce kod nas zvanicno da pocne striktno da se proveravaju izduvni gasovi :nonono:
ti si stvarno vozio automobil na tehnicki pregled i oni su ga stvarno pregledali ? :srbin:
Zna se kako se registruju kola kod nas :kezo:
pa da :uplakan:
jos ni jednom nisam omanuo da odvezem auto na tehnicki pregled pre registracije , nego mi cudno sto mi na stilu do sada nikad nisu proveravali gasove, pre mesec dana inace registrovao stila , a sad ubacili i tu proveru gasova pa me zbunili :o :o
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja išao na tehnički preko agencije, nisu auto ni uterali unutra. Dok sam ja završio papire auto stajao ispred garaže. Kao, očitao je broj šasije (a teško mu bilo, stoji ispod šoferke).
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Realno ko ima stari razdrndani auto njemu to odgovara. Meni odgovara kompletna kontrola, al' jbg... stativa... i meni isto samo kocnice provere i to je to.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Bogami, ovamo gde sam ja bio je bilo trkeljanje svaki put. Sto kaze Delija, to mi i odgovara, da znam ako nesto fali.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ima neko predlog za restoran/kafic za novu godinu ? Treba mi nesto gde ima da se sedne i jede normalna hrana a ne meze ali da ne bude hala ko za svadbu ili bas ozbiljan restoran,vec malo opustenija mladalacka atmosfera
Ovako nesto (ovde sam trebao da idem,ali se popunilo izgleda)
https://www.facebook.com/restoran.amphora
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ahahahahaha,ako ti je Amphora mladalacko mesto,onda mozes i na bal u Beli Dvor :kezo:
Imas kafanu(ne klasicna,nego vise kulturnija varijanta,smirenija kafana,ali opet sa zivom muzikom) u Zemunu,Talas se zove.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Hahaha znaci lozi me ortak :kezo: Ja nikad nisam bio,ali on me ubedjuje da je super, lep ambijent, dobar bend
Ne bih na tamburase, tj meni svejedno ali jedan drugar nece pa pokusavamo da nadjemo neko kompromisno resenje sa zabavno/narodnom muzikom
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Bg-Pozarevac-V. Gradiste

Gde sad (od 8 do 9h) ima radara i pandura?
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

stefanan napisao:ti si stvarno vozio automobil na tehnicki pregled i oni su ga stvarno pregledali ? :srbin:
Zna se kako se registruju kola kod nas :kezo:
Nažalost, dok su takve stvari moguće, ne možemo očekivati da nam bude bolje... Ko hoće dobru proveru, preporučujem "Ratko Mitrović" na Kružnom putu voždovačkom. Vrlo su striktni što se tiče kočnica (valjda zato što uglavnom testiraju kamione i autobuse) i obavezno proveravaju visinu oborenih i dugih svetala. Ne znam da li mere izduvne gasove.
Grujic napisao: Naime, gorvo nam je takvo đubre da i dobra kola imaju jako lošu emisiju, tako da bi to bio velik problem globalno, ne zbog kola.
Od kada je NIS završio modernizaciju rafinerije u Pančevu (između ostalog, ugrađeno je postrojenje za uklanjanje sumpora vredno pola milijarde evra), naše gorivo je vrhunsko i zadovoljava EURO-5 standard. Za oktanski broj benzina i te stvari koje zavise od aditiva ne znam, ali ekologija je garantovano na nivou.
Grujic napisao:Ti voziš benzinca ova priča je bila za dizele, i ako se dobro sećam stara je par godina, pisao je možda auto bild, mislim da nije SAT...
Sumpora sigurno ima manje nego što propisuje EURO-5, a što se ostalog tiče, to zavisi od auta. Azotni oksidi od katalizatora, čestice čađi od odgovarajućeg filtra. Ali uvek je najvažnije od svega dobro sagorevanje, tj. ispravan motor. Bez toga, džaba sve ostalo. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Azotni oksidi kod dizela zavise od EGR-a, ako nemaju poseban sistem za njihovo uklanjanje.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ih, ja bih najvise voleo da pocnu da proveravaju svetla, jednom za svagda da sklone sa puteva retarde koji ti sijaju u oci, jer ne znaju da nameste svetlo.
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Gaginh0 napisao:Meni mere vec 5 godina izduvne gasove i nikad nista nisu rekli, valjda je sve ok :zbunjen:
Meni isto već godinama proveravaju, ništa ne kažu, pretpostavljam da je sve u redu :)
trojanac napisao:Ja išao na tehnički preko agencije, nisu auto ni uterali unutra. Dok sam ja završio papire auto stajao ispred garaže. Kao, očitao je broj šasije (a teško mu bilo, stoji ispod šoferke).
Za ovako nešto neko bi trebao u zatvor :mrgreen:
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Najavili su, pa ništa od ozbiljne provere. Ja razumem da iz socijalnih razloga ne mogu pola automobila da izbace iz saobraćaja, ali sa nekim (niskim) kriterijumom je trebalo već da se počne. Neka zacrtaju da svake godine izbace 10 posto kola, daleko bi popravili situaciju u saobraćaju.

Tapatalk 4
Odgovori