Izduvni gasovi i sistemi za kontrolu
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Re: Dobro veče
I da nije ok, uzece podatke od sledeceg koji dodje sa novim automobilom, citaj ekoloski ispravnim automobilom. 

- iggyboy
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
- Garaža: 407 coupe 2.2 petrol
pa dastefanan napisao:ti si stvarno vozio automobil na tehnicki pregled i oni su ga stvarno pregledali ?iggyboy napisao:Odradio danas tehnicki pregled za mondea i izmedju ostalog likovi gurnuli sondu u auspuh i kontrolisu izduvne gasove, ovaj moj iz uvoza je prosao al se pitam kako ce to da prodje 80% dizela kod nas kojima je izvadjen katalizator i zatvoren EGR , kad ce kod nas zvanicno da pocne striktno da se proveravaju izduvni gasovi![]()
Zna se kako se registruju kola kod nas

jos ni jednom nisam omanuo da odvezem auto na tehnicki pregled pre registracije , nego mi cudno sto mi na stilu do sada nikad nisu proveravali gasove, pre mesec dana inace registrovao stila , a sad ubacili i tu proveru gasova pa me zbunili

▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja išao na tehnički preko agencije, nisu auto ni uterali unutra. Dok sam ja završio papire auto stajao ispred garaže. Kao, očitao je broj šasije (a teško mu bilo, stoji ispod šoferke).
Posetite www.garaza.rs !
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Realno ko ima stari razdrndani auto njemu to odgovara. Meni odgovara kompletna kontrola, al' jbg... stativa... i meni isto samo kocnice provere i to je to.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Bogami, ovamo gde sam ja bio je bilo trkeljanje svaki put. Sto kaze Delija, to mi i odgovara, da znam ako nesto fali.
Ima neko predlog za restoran/kafic za novu godinu ? Treba mi nesto gde ima da se sedne i jede normalna hrana a ne meze ali da ne bude hala ko za svadbu ili bas ozbiljan restoran,vec malo opustenija mladalacka atmosfera
Ovako nesto (ovde sam trebao da idem,ali se popunilo izgleda)
https://www.facebook.com/restoran.amphora
Ovako nesto (ovde sam trebao da idem,ali se popunilo izgleda)
https://www.facebook.com/restoran.amphora
Ahahahahaha,ako ti je Amphora mladalacko mesto,onda mozes i na bal u Beli Dvor
Imas kafanu(ne klasicna,nego vise kulturnija varijanta,smirenija kafana,ali opet sa zivom muzikom) u Zemunu,Talas se zove.

Imas kafanu(ne klasicna,nego vise kulturnija varijanta,smirenija kafana,ali opet sa zivom muzikom) u Zemunu,Talas se zove.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Hahaha znaci lozi me ortak
Ja nikad nisam bio,ali on me ubedjuje da je super, lep ambijent, dobar bend
Ne bih na tamburase, tj meni svejedno ali jedan drugar nece pa pokusavamo da nadjemo neko kompromisno resenje sa zabavno/narodnom muzikom

Ne bih na tamburase, tj meni svejedno ali jedan drugar nece pa pokusavamo da nadjemo neko kompromisno resenje sa zabavno/narodnom muzikom
Bg-Pozarevac-V. Gradiste
Gde sad (od 8 do 9h) ima radara i pandura?
Gde sad (od 8 do 9h) ima radara i pandura?
Nažalost, dok su takve stvari moguće, ne možemo očekivati da nam bude bolje... Ko hoće dobru proveru, preporučujem "Ratko Mitrović" na Kružnom putu voždovačkom. Vrlo su striktni što se tiče kočnica (valjda zato što uglavnom testiraju kamione i autobuse) i obavezno proveravaju visinu oborenih i dugih svetala. Ne znam da li mere izduvne gasove.stefanan napisao:ti si stvarno vozio automobil na tehnicki pregled i oni su ga stvarno pregledali ?![]()
Zna se kako se registruju kola kod nas
Od kada je NIS završio modernizaciju rafinerije u Pančevu (između ostalog, ugrađeno je postrojenje za uklanjanje sumpora vredno pola milijarde evra), naše gorivo je vrhunsko i zadovoljava EURO-5 standard. Za oktanski broj benzina i te stvari koje zavise od aditiva ne znam, ali ekologija je garantovano na nivou.Grujic napisao: Naime, gorvo nam je takvo đubre da i dobra kola imaju jako lošu emisiju, tako da bi to bio velik problem globalno, ne zbog kola.
Sumpora sigurno ima manje nego što propisuje EURO-5, a što se ostalog tiče, to zavisi od auta. Azotni oksidi od katalizatora, čestice čađi od odgovarajućeg filtra. Ali uvek je najvažnije od svega dobro sagorevanje, tj. ispravan motor. Bez toga, džaba sve ostalo.Grujic napisao:Ti voziš benzinca ova priča je bila za dizele, i ako se dobro sećam stara je par godina, pisao je možda auto bild, mislim da nije SAT...

Ђенерал Јанковић
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Azotni oksidi kod dizela zavise od EGR-a, ako nemaju poseban sistem za njihovo uklanjanje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ih, ja bih najvise voleo da pocnu da proveravaju svetla, jednom za svagda da sklone sa puteva retarde koji ti sijaju u oci, jer ne znaju da nameste svetlo.
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Meni isto već godinama proveravaju, ništa ne kažu, pretpostavljam da je sve u reduGaginh0 napisao:Meni mere vec 5 godina izduvne gasove i nikad nista nisu rekli, valjda je sve ok

Za ovako nešto neko bi trebao u zatvortrojanac napisao:Ja išao na tehnički preko agencije, nisu auto ni uterali unutra. Dok sam ja završio papire auto stajao ispred garaže. Kao, očitao je broj šasije (a teško mu bilo, stoji ispod šoferke).

Never Say Never Again
Najavili su, pa ništa od ozbiljne provere. Ja razumem da iz socijalnih razloga ne mogu pola automobila da izbace iz saobraćaja, ali sa nekim (niskim) kriterijumom je trebalo već da se počne. Neka zacrtaju da svake godine izbace 10 posto kola, daleko bi popravili situaciju u saobraćaju.
Tapatalk 4
Tapatalk 4