Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od dragvorl »

Ihh, pa kako da ne znam, to je samo jedan segment u kom smo vrhunski strucnjaci, a rezultati samo potvrdjuju. :kezo:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Ima li neko iskustva sa hankook w442 zimskom gumom?

Sent from my Xperia Z1
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Pređoh ~2500km do Alpa i nazad sa UG8 na Škodilaku. Do tamo sve OK, ali danas u povratku po "suvom", ako mi verujete, od 80-130 svetli lampica za TC, kada pritisnem gas do patosa u trećoj. Nema greške, druga, treća, često i četvrta, TC samo trepće.

Inače super guma, tiha. Na žalost nije bilo nešto snega da se ozbiljnije pretestira, ali u visini zadatka.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

verovao ili ne, meni se na kliju 2 1.4 nije tc palio tc samo zato sto ga nisam imao, u svih 5 brzina, samo dodavanje gasa, bez kvacilanja, pre par godina jednom prilikom. na letnjim gumama, dok jos zimske nisu bile obavezne, po nekom zahebanom ledu...
pored toga, istim autom i istim gumama sam bio i na kopu u janurau po nekom nenormalnom snegu, sat vremena mi je trebalo da iskopam auto kad sam kretao kuci. i pored toga sam izasao i stigao kuci, i to bez lanaca, i mislio da je auto najbolji na svetu a ja najzajebaniji vozac ikada. sledece sezone sam stavio gy ug7+ i prevezao hiljade km po snegu, i shvatio da sam po pitanju zime i letnjih guma bio u velikoj zabludi i da sam prethodne zime po snegu sa letnjim gumama imao dosta srece...
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Izgleda da je "žiroskop" različito podešen kod različitih automobila.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ulice u BG su jako klizave, ne znam kako je na autoputu.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Bolje je, ali gde god da je magla je prilicno opasno
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Nocas sam opet malo krstario po dgra, naisao sam na dva udesa, jedan obican, jedna lancani, gde se 4-5 automobila skucalo kod Usca. Moram da priznam da sam prvi put osetio malo proklizavanje dok sam kocio sa letnjim, mada sam pre toga forsirao vise puta da se nesto desi, naravno na praznom putu.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Heinz napisao:Ulice u BG su jako klizave, ne znam kako je na autoputu.
Bolje da ne znaš. Eno na Šimanovcima lančani sudar 100 vozila.

EDIT Sad su smanjili cifru na 36 vozila. Bem ti naše novinare.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja sam juce zurio da stignem do Vracara sa Cukarice i ESP mi je treperio ko da ima epilepticni napad, klizavo u pm.
Evo, ja cu prvi da priznam da numem da vozim ako nemam ABS, EBD, ESP i zimske gume, jebiga. Precizno doziranje pedale kocnice tako da svaka letnja guma drzi grip po ledu ostavljam ekspertima, srecno im bilo.

P.S. Samo da pozdravim beogradske vozace, koje cela Srbija potpuno neopravdano naziva agresivnim i ludim; vece p..ke za volanom nisam sreo nigde. Ne mora ni da padne nista, dovoljno je da poraste vlaznost vazduha pa da "oprezni i savesni" na pretezno celavim letnjim gumama krenu da ne ugroavaju ostale, time efektivno blokirajuci saobracaj u gradu od dva miliona ljudi.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Meni se cuje nesto da bruji, kada se eps upali :)

Sad sam tek video tu vest za udes kod Simanovaca. Jel to zbog magle, prvi naleteo na nekog sporaca, i onda se svi naslagali na njega?
Poslednja izmena od nikaragva u 22 Dec 2013, 12:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Rakhil napisao:JSamo da pozdravim beogradske vozace, koje cela Srbija potpuno neopravdano naziva agresivnim i ludim; vece p..ke za volanom nisam sreo nigde. Ne mora ni da padne nista, dovoljno je da poraste vlaznost vazduha pa da "oprezni i savesni" na pretezno celavim letnjim gumama krenu da ne ugroavaju ostale, time efektivno blokirajuci saobracaj u gradu od dva miliona ljudi.
Samo neka oni budu p**ke - od toga niko nece poginuti... Bolje tako nego da jurcaju, a pojma nemaju da voze...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sta ja znam, naice neko ko vozi normalno, po magli, pa ce se nasaditi na njih, jer voze 10 na sat, ne znaju da upale svetla za maglu i ko zna sta jos, a sve to sam video na putu. Da covek po nenormalnoj magli na astri g za koju sam u prvi mah pomislio da je biciklo, jer je toliko slabo tinjalo desno svetlo, levo mu nisam ni video od blata. I pri tom vozi 20 na sat. Mogao sam ga tako odvaliti da mu ne bude dobro.
Mogao je da ostane kuci, sto bi bilo najpametnije, mogao je da upali maglenku, a ako ne radi, mogao je upaliti sva 4 migavca. A na kraju krajeva moga je obrisati prokleta svetla na autu od blata. Bar to nije tesko, i moze svako da uradi.

Ja takvih srecem na putu svaki dan, i tacno mi dodje da vozim Visekrunu sa sobom, da deli edukativne. Puc, puc, puc, puc. Cetr komada. Pa posle neg goli jasu krmacu :kezo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Veruj mi da jurcaju itekako. Sinoć sam oko 9 išao do Ade i bio sam među sporijima, a inače važim za nekog ko oštro vozi.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja kad je ta smrt magla, ili ogromna kisa, ono kad brisaci ne mogu da brisu, ako mogu stajem sa strane, iskljucujem se iz saobrcaja, imam strah.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Odgovori