Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Paja »

Grujic napisao:Nisam siguran da li i ovde važi isti princip, ovo je prevara, ne krađa..?
Sitna krađa, utaja i prevara

Član 210

(1) Ko učini sitnu krađu, utaju ili prevaru,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.

(2) Krađa, utaja i prevara smatraju se sitnom, ako vrednost ukradene ili utajene stvari, odnosno šteta prouzrokovana prevarom ne prelazi iznos od pet hiljada dinara, a učinilac je išao za tim da pribavi malu imovinsku korist, odnosno da prouzrokuje malu štetu.

(3) Za delo iz stava 1. ovog člana, ako je izvršeno na štetu privatne imovine, gonjenje se preduzima po privatnoj tužbi.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Do jaja onda... :twisted:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

U trećem članu je problem.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ovo mi nije jasno. Prvo osudjeni na 35 i 30 godina, sto je ok, a onda sad apelacioni smanjio na 20 i 18 godina?

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/429150 ... na-zatvora

Cemu takvo drasticno smanjenje za ovako tezak zlocin (mislim odsekli mu glavu i bacili u kesu jbt).
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

grujicd napisao:U trećem članu je problem.
Ideja je da se njime država štiti da ne bude "zatrpana" poslom oko optužnica za "sitne" krađe i prevare. Ali umesto prebacivanja posla na građane, trebalo bi uvesti skraćeni postupak za ovakve slučajeve.

A krađe šahtova i sl. ne znam kako se tretiraju, ali bi trebalo da bude bar ugrožavanje opšte bezbednosti, a krađu železničkih šina, komunikacionih i energetskih kablova bih proglasio za terorizam.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Slažem se u potpunosti.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Danas prepodne čujem ispred zgrade neku buku, pogledam kroz prozor i vidim dva mala kopača, dva kombija i par automobila. Pa naravno to su genijalci iz Beogradskih elektrana! Već poznat scenario. Raskopali su tek sređeno zelenilo, pa onda sve zatrpali jer nije curilo tu. Odoše 30 metara dalje, pa ponoviše operaciju. Sjatila se cela svita, naravno 3 rade, 6 njih gleda, dvojica se greju u kolima. Šefovi pretpostavljam. ;) Za to vreme isključe grejanje zgradama u okolini, što je i logično, ali ga ne uključe po završetku. Naime svake zime iz par šahtova izbija para, tj. voda negde curka iz toplovoda. Gde curi večita je misterija za ove genijalce. Ovaj scenario se ponavlja maltene svake godine i uvek isto. Prvo dođu sa pumpom, pa ispunjavaju par dana, a onda se neko seti da curi previše, pa onda dođu kao danas sa bagerom. Cevi su menjali jedno 3 puta samo na mestu gde su i danas, i onda provale ili ne curi tu ili ne samo tu. Evo i danas isto. Kanal je ostao nezatrpan, grejanje he krenulo jedva i to pretpostavljam zato pto je neko zvao direktora. Ne Doći će za par dana da zatrpaju i onda će kao i prošle godime da skontaju će da curi sa druge strane ulice i kod zgrade do moje. Za sve ove godine ulupali su radnih sati i matreijala bar 3x više nego da su zamenili ne tih 30-ak metara cevi, nego cevi u pola bloka, a i dalje curi. Naša posla. :kuku:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa kad bi sve sredili odmah, sta bi posle radili?

TT
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Otišli na pivo. ;)

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mislim da se tu postavlja pitanje ko i kako bi prao pare. A tek kad se svake godine raskopavaju bulevari, kao u NS. Ihhh
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Jeste dnevna politika, ali gde mi živimo...
https://www.facebook.com/mentalnorazgibavanje
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ja bih ih ukinuo odavno da su na mom radiju, ali ne zbog politike, nego sto imaju plitke fazone i smeju se na silu celu emisiju. :kuku:
Ako je zbog politike, onda stvarno sramota, ali verujem da nema veze sa tim, nego da dizu buku za auto-reklamu. Eno specijal im ide 31. dec na B92...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

O ukusima ne bih raspravljao. Pročitao si njihovo saopštenje?
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Nisam, kazem nisu mi zanimljivi (tj suprotno, nerviraju me) pa je i logicno da nisam i da idem djonom na njih. Mozda i gresim, ali videcemo... :pardon:
Cak i kad vidim onu emisiju na TV-u gde kopiraju lika sa Comedy Central, odmah menjam kanal kao da sam video Sasu Popovica.
Mada, ako se vrate od 13. januara kada pocne stara programska sema i ako sve bude "nikom nista", mozda sve i jeste marketinska kampanja B92 i njih.
Uglavnom, slazem se da ne treba raspravljati o ukusima. Verovatno se ne svidjaju svima ni voditelji koje ja preferiram i to je ok. :thumbup:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

TV emisiju nisam ni gledao, radio emisiju nekad slušam nekad ne. Sve to nije razlog da se u Srbiji uvodi cenzura. A imaš je već 20-ak dana na određenu temu.
Odgovori