Audio sistemi za automobile!

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: AUDIO SISTEMI za automobile!

Post od nuk »

Pa da, nije problem za nabaviti
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Hvala :doubleup:
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Danas malo sredjivao auto, pa se igrao sa playerima. Vratio sam fabricki player na kratko, kako bih uporedio razliku u zvuku, i nesto mi zapadne za uho i oko.

Naime, prednji zvucnicu u vratima se mnogo bolje cuju sa fabrickim CD playerom, no sa aftermarket Pioneerom. Nekako mi deluje nestvarno, jer Pioneer ima vecu izlaznu snagu.
Onda sam uporedio konektore sa fabrickog playera, Pioneera, i kablova iz table, i video da tu nesto ne stima, raspored pinova nije isti. Evo par slika:

zenski iso konektori iz table:
Slika

muski iso konektor sa Pioneera:
Slika

slika muskog iso konektora sa neta:
Slika

Da li mislite da je razliciti raspored pinova krivac za slabiji zvuk kod prednjih zvucnika u vratima? Ako jeste, predlozite najjednostavnije resenje problema.
U zice i struju se razumem k'o u atomsku fiziku :kezo:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ako imas zvuk, jedino polaritet moze da zeza.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Da nije su samom pioneer-u prebačeno suviše zvuka pozadi?

Ako prednji zvučnici rade sa pioneer-om onda je sve ok sa instalacijom. Ako ne rade kriziraj za uputstvo kako da provališ koji su njihovi kablovi.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Nije to, front/rear i right/left su postavljeni na 0, to mi je prvo palo na pamet.
Kao da izlazna snaga playera nije dobro rasporedjena, cini se da 80% odlazi na zadnje, a samo 20% na prednje zvucnike. Pokusao sam cak da celukupan zvuk prebacim na prednje, opet nije to to kao sto je sa fabrickim playerom. :think:

Jedino sto mi pada na pamet, jeste da uzmem od drugara player, pa da vidim da li ce imati iste simptome. Ako bude bilo bolje sa njegovim playerom, ovaj Pioneer prodajem, i uzimam neki drugi :pardon:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Taj fabrički plejer verovatno puno kvalitetniji uređaj koji na zvučnike šalje više "snage" nego pomenuti Pioneer, iako je on deklarisan kao jači. Verovatno je tu slučaj "I na tarabi.." :)

Nego, kada ste već pomenuli fabričke audio uređaje... Danas sam nešto video na Net-u što me baš zaintrigiralo i svrbi me da kupim:

Blaupunkt Bluetooth/USB Handsfree Interface

Slika

Reč je o dodatku za Blaupunkt plejere kojim se dobija hands free uređaj u autu, ali i USB ulaz, tako da se ne moraju rezati diskovi (korisno za ine koji nemaju USB ulaz). Takođe, preko bluetootha moguće je i puštanje muzike direktno sa vašeg telefona na plejer i zvučnike u autu. Pritom se sve prikazuje na displeju plejera (folderi, fajlovi i ostalo). Samo je pitanje da li to može na moj uređaj (moram sutra proveriti pozadi konektore/slotove) i videti gde to da nađem, obzirom da svuda stoji oznaka "discontinued"... Sigurno ima polovnih po e-Bayu... A nije bogami ni jeftin. No ako radi - vredi, bar meni..

Druga stvar je domaće proizvodnje, ali izgleda ide na isti konektor. Ovo je običan USB emulator, ali i to je dobra stvar, nema dodatnog budženja plejera i instalacije (video sam da je Bax tako nešto već sbudžio kod sebe :D )...

Slika

Ovaj drugi odgovara za veliki broj raznih fabričkih audio uređaja... Cena oko 35 evrića, bogami malo poskupo obzirom da je vrlo jednostavno. Bocne se jednostavno pozadi u plejer i izvede da bude recimo u fioci napred ispred suvozača, da se ne vidi, odnosno da ne štrči. Nisam stavio linkove prema uređajima da ovo ne bude reklama, ali ih nije teško naći preko Googla. Da li je neko od vas već koristio nešto od ovoga i kakvi su utisci (ako ih ima)?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Nije skupo, ako mene pitas, u odnosu na to sta dobijes
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ne da nije skupo, nego je dzaba... Naravno, ne podrzava mrtvog Forda, bloody hell. Ima da narucim sa iBeja ono PRC cudo sto ima i navigaciju i kameru i masinu za sudove, sad ih ima za 200 eura a gadjaju se fabricki na Fordovu tablu i instalaciju
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Ili kupi fabricki Sony mp3, odlican uredjaj
A aux ima svaki Mk2.5
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ali ako ako moze da prijusti prc cudo i ubaci kameru pozadi eto lepog i korisnog.

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrless
Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Aux imam, to nije to. A fabrickih Sonija ima kolko oces, ali nemaju bluetooth.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Saša napisao:Taj fabrički plejer verovatno puno kvalitetniji uređaj koji na zvučnike šalje više "snage" nego pomenuti Pioneer, iako je on deklarisan kao jači. Verovatno je tu slučaj "I na tarabi.." :)
Nema trika. Taj fabricki je kanta teska :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Rakhil napisao:Aux imam, to nije to. A fabrickih Sonija ima kolko oces, ali nemaju bluetooth.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Prodaj tu kantu i kupi L-a i dobićeš sve osim kamere. :isplazijezik:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

McGruja napisao:Nije skupo, ako mene pitas, u odnosu na to sta dobijes
Najviše dobija onaj ko ima neki stari plejer koji ne čita mp3 i onda je to stvarno super, ali - ovaj moj čita, tako da za tih 35 EUR dobijam samo opciju da ne moram rezati i čuvati kompakt diskove po autu (što opet nije loše, ne kažem)... :)

Pregledao sam konektore na plejeru, čini mi se da može bilo koja od ovih stvarčica, pošto imam izlaz za CD šaržer (C2, C3)... :)

Ovako je kod mene. U A i B ide ISO konektor za radio, ostalo je trenutno slobodno...

Slika

Onaj Blaupunkt Blueetoth & USB ima trenutno na e-Bayu za 59 EUR + 20 EUR dostava (z Nemačke), no šalju DHL-om pa će biti dodatne deračine..
Odgovori