Audio sistemi za automobile!

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: AUDIO SISTEMI za automobile!

Post od Paja »

Računaj još oko 35% na cenu sa transportom.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Videću možda da cimnem poznanika iz Nemačke da to stigne na njegovu adresu, pa da mi donese kad bude dolazio (a dolaziće verovatno za praznike), ne žuri mi se previše... Ne volim DHL-ovce, već sam imao peripetija sa njima.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Saša napisao:
McGruja napisao:Nije skupo, ako mene pitas, u odnosu na to sta dobijes
Najviše dobija onaj ko ima neki stari plejer koji ne čita mp3 i onda je to stvarno super, ali - ovaj moj čita, tako da za tih 35 EUR dobijam samo opciju da ne moram rezati i čuvati kompakt diskove po autu (što opet nije loše, ne kažem)... :)
Ako je samo za muziku za 5 eura se moze kupiti (u radnji sa garacijom) citac USB i SD koji reemiutje mp3 preko FM radija, tako da moze da se koristi prakticno bilo koji radio. Pa cak i stari lampas za auto.
Neki malcice skuplji pruzaju i info o pesmama preko RDSa tj displeja radija.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

MP3-FM transmiteri ne vrede ni 1 evro, kamoli 5. :D
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Kako koji i kako za koga. Ja imam neki Xvawe koji sam platio 10ak eur i lepo radi. Dok sam par onih kineskih Pjong Yang i sl. od 5,6 evra pobacao na sred ulice.
Za onoga ko ne zahteva nrki vrhunski kvalitet je i vise nego dovoljno.

Sent from my LG-P705 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: AUDIO SISTEMI za automobile!

Post od Saša »

Radi to, ali ne može da prenese pun kvalitet zvuka. Razlika je ogromna, isto kao kada slušaš numeru sa neke radio stanice ili istu sa CD-a odnosno mp3 u full kvalitetu. Nebo i zemlja. Zato to i košta koliko već košta. Otkako sam ubacio ovaj plejer baš sam se navikao na taj full kvalitet i kada upalim radio - brzo ga prebacim na CD. :)

Tapatalk
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Sloba napisao:MP3-FM transmiteri ne vrede ni 1 evro, kamoli 5. :D
Obrazlozenje neko ?
Ja sasvim slucajno dok sam cekao pored blagajne u hipermarketu opazim neko to cudo za nepubnih 5 evra pa reko da probam na sta to lici.
Probao i ne vidim tacnije ne cujem poreklo za citirani komentar.
Ili sam mozda kojim slucajem ubo neki bolji primerak koji je ostao poslednji u radnji. MP3 i inace ne smatram ikakvim kvalitetom niti slusam u tom formatu ako bas ne moram.

@sasa, mp3 je sam po sebi daleko losijeg kvaliteta zvuka od FM nacina prenosa, a kamoli od zvucnog opsega i dinamike zvuka CD audio fomata.
Mp3 i kvalitet zvuka pa jos sve to u kabini auta, ne bih rekao da to moze da ide zajedno.

Barem meni mp3 je tek tu da zamaskria ostale zvukove u autu. Ja ne bih doplacivao 35E da bi dobio mp3, i za ovih 5 E sam se lomio sta ce mi to u zivotu kada ionako mogu da pustam sa telefona direktno preko kabla isti taj mp3.
Poslednja izmena od ljubitelj u 23 Dec 2013, 22:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Od deset prodatih, vrati se pet, nebitno koje marke bili pošto su svi isti. Zvuk je tiši od radio stanica, od CD-a 3x plus šum i brum. Nije ni čudo što ne postoje takvi uređaji u izvedbi iole boljeg proizvođača. Pogledaj Limundo, Kupindo i ekipu. Imaš pet varijanti uređaja pod 333 različita imena. I svi imaju isti daljinac. Kao zamisao dobro zvuči, ali samo to. Probao sam sve što postoji, prodaju se u firmi u kojoj radim... X-car linkovi i slični uređaji su već ozbiljna stvar, ali toliko i koštaju.

Ako neko primeti razliku između audio CD-a i MP3, taj tek mora da primeti razliku između transmitera i svega što je u životu čuo.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Saša napisao:Radi to, ali ne može da prenese pun kvalitet zvuka. Razlika je ogromna, isto kao kada slušaš numeru sa neke radio stanice ili istu sa CD-a odnosno mp3 u full kvalitetu. Nebo i zemlja. Zato to i košta koliko već košta. Otkako sam ubacio ovaj plejer baš sam se navikao na taj full kvalitet i kada upalim radio - brzo ga prebacim na CD. :)

Tapatalk
U pravu si u potpunosti, ali hteo sam da kazem da neko ko ima fabricki plejer, koji ne pusta mp3 format ili nema usb, i koji ne pati od full kvaliteta zvuka moze slobodno da kupi ovu spravicu za 10ak evra i slusa muziku koju zeli.

Ja prvi prilikom skidanja muzike sa interneta ne skidam sa youtube-a u mp3 formatu sa bitrate-om od 128kbps, vec uvek trazim da skinem pesmu kojia ima bitrate od 320 kbps. Ali mi isto tako ovaj transmiter pruza sasvim pristojan kvalitet reprodukcije da me ne tera da dajem 50 i vise evra za neki krsteni plejer sa usb-om i aux-om.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Sloba napisao: Ako neko primeti razliku između audio CD-a i MP3, taj tek mora da primeti razliku između transmitera i svega što je u životu čuo.
Naravno da primetim razliku, pogotovu sto koristim i klasicni analogni trakas magentofon, ali ja ipak mislim da vredi tih 5 evra a mozda i malo vise za ono sto pruza. Ne ocekume kvalitet zvuka vec prakticnost da mogu ponekad da imam muziku kada sam u zoni van FM dometa, kao sto mi se zalomilo zadnjih nekoliko mseseci.

Iz tvog opisa izgleda da sam ja pukim slucajem ubo primerak koji nema nista od mana koje si naveo.
Akio izdrzi da se ne pokvari neko vreme , meni je opravdao cenu.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

ljubitelj napisao:Mp3 i kvalitet zvuka pa jos sve to u kabini auta, ne bih rekao da to moze da ide zajedno.

Barem meni mp3 je tek tu da zamaskria ostale zvukove u autu.
Ako slušaš preko tog FM transmitera - slažem se, za i bolje nije. :)

Ovim što imam trenutno u Puntiću i kvalitetom zvuka (pa čak i sa mp3 fajlova) stvarno sam prezadovoljan, štaviše - čak i iznenađen kvalitetom. Fali mu još samo malo basova i zato će da uskoro da uleti i jedan fabrički aktivni woofer. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

ljubitelj napisao:Iz tvog opisa izgleda da sam ja pukim slucajem ubo primerak koji nema nista od mana koje si naveo.
Akio izdrzi da se ne pokvari neko vreme , meni je opravdao cenu.
Evo, ja tvrdim da je tvoj transmiter isti kao većina, sa razlikom što je ispravan. Praktičan jeste, jeftin jeste, ali jadno zvuči. Pri svemu tome, ne trebaju audiofilski kriterijumi da se to kaže. Dovoljno je da nisi gluv.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ma nema tu sta da se prica - to cudo nije ni za q.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Evo koliko ipak imam uvce za kvalitet zvuka u autu :) - jutros puštam omiljenu numeru i vidim da zvuk nije kao ranije. Pipkam u vožnji zvučnike na vratima - vibriraju, znači rade :) , osvrćem se i zabacujem glavu malo pozadi - rade i zadnji, ali nešto ipak nije kao juče. Gledam po plejeru da neko od dece nije nešto promenilo u setovanjima - nije. Na kraju sam stao i išao da osluškujem jedan po jedan zvučnik da vidim šta nije u redu i ustanovim na kraju da desni visokotonac ne radi. Eto, sitnica ali fali i razlika primetna. Inače, stalno me zezaju ti kontakti na plejeru, ne znam kako to da rešim, možda kakvim "kontakt" sprejem ili da ih nekako malo ošmirglam?

Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ako su korodirali, WD40 za pocetak :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori