Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO
Letos sam u Grčkoj benzin plaćao 1.50-1.70€ i to najeftiniji od ponuđenih. Ne znam koliko je trenutno, ali sigurno nije jeftiniji. I za Francusku kažu da prošle godine niko nije verovao u prognoze stručnjaka da će u 2012. gorivo biti 2€, ali eto dogodilo se danas.
Mislim da se vi tu ne razumete u potpunosti.Texonja napisao:Aman, sta ste se vezali plata, kao da to ima neke veze?
Problem je sto je kod nas drzava plodno tlo za lobiranje i monopolsko poslovanje, koja ona ne da sprecava-nego potpomaze!
Meni licno, ne bi uopste bilo problem da mi plata bude 150e. Ali, da sa njom mogu NORMALNO da zivim. Ne moram nikada kupiti nov automobil, niti stan, ali samo normalo da zivim.
Malo je glupo, to sto smo se uhvatili samo cene goriva. Jos mnogo bitnijih stvari je skupo, a bitnije. Bez goriva bi svi mogli.
Bez hleba i mleka, tesko.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
kad prosecna plata dosegne nivo od 800 eur bice i zivota u smislu standarda do tada.. 

Ako bi bilo volje, mislim da bi standard gradjana mogao da se podigne bez drasticnog povecanja plata.
Naravno, to podrazumeva prevashodno potpunu reorrganizaciju uvozno/izvozne politike i rigoroznu kontrolu.
Naravno, to podrazumeva prevashodno potpunu reorrganizaciju uvozno/izvozne politike i rigoroznu kontrolu.
+1superboss napisao:Mislim da se vi tu ne razumete u potpunosti.Texonja napisao:Aman, sta ste se vezali plata, kao da to ima neke veze?
Problem je sto je kod nas drzava plodno tlo za lobiranje i monopolsko poslovanje, koja ona ne da sprecava-nego potpomaze!
Meni licno, ne bi uopste bilo problem da mi plata bude 150e. Ali, da sa njom mogu NORMALNO da zivim. Ne moram nikada kupiti nov automobil, niti stan, ali samo normalo da zivim.
Malo je glupo, to sto smo se uhvatili samo cene goriva. Jos mnogo bitnijih stvari je skupo, a bitnije. Bez goriva bi svi mogli.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Nema nista od toga..tj ima ako si SAD .superboss napisao:Ako bi bilo volje, mislim da bi standard gradjana mogao da se podigne bez drasticnog povecanja plata.
Ako postoji volja, postoji i mogucnost!
Ima mnogo primera, iz okolnih zemalja gde su nasi proizvodi mnogo jeftiniji nego kod nas
P.S: inace danas na NIS-u izmedju, N. Banovaca i S. Pazove (autoput BG-NS) ED 150,7
Ima mnogo primera, iz okolnih zemalja gde su nasi proizvodi mnogo jeftiniji nego kod nas
P.S: inace danas na NIS-u izmedju, N. Banovaca i S. Pazove (autoput BG-NS) ED 150,7
Poslednja izmena od superboss u 14 Mar 2012, 20:23, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:10
Žešće lupetate, koliko je najam gajbe uParizu ?! Njima ne smeta visoka cena goriva ?!
Teško da će biti hleba i mleka bez goriva. Još teže će biti jeftinog (priuštivog) hleba i mleka bez jeftinijeg goriva. Sve je to povezano, kako smo i imali prilike da vidimo u prošlosti.superboss napisao:Mislim da se vi tu ne razumete u potpunosti.
Slažem se potpuno da je naše društvo (pre nego država) veoma plodno tle za korupciju. Svi ti po društvenim sektorima koji su plaćeni za 'brojanje pasulja' predstavljaju odličnu glasačku bazu, i to ne zato što 'moraju' već zato što hoće jer ako dođe do promene oni ili ostaju bez toga, ili će morati da rade. I to je ona prava, suštinska korupcija, a ne kupovina par desetina Škoda ili Cherry-ja. Društvo je velikim delom korumpirano, i korupcija jednostavno služi kao paralelna ekonomija bez koje gomila ne bi preživela, dok bi jedan uticajan a malobrojan deo ostao bez značajnih izvora na koje su navikli. To je cementirano sa obe strane i lično ne vidim neko rešenje, bar ne u dogledno vreme.
Stjepa napisao:Pa ti pali u Pariz, sta drugo da ti kazem.Nemanja napisao:U Parizu plata jedno 5-6x veca od nase, minimum.Sloba napisao:U Parizu benzin 2.02€/l.![]()
Ali mozda ti se ne svidi gradski prevoz tamo...
Jbg ne mogu sad pojedincima da crtam, uglavnom nije to poenta price.

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
E, reci g.Developeru da treba pozivati, a ne pozvivati narodMiki napisao:autor je
Milan M. Radovic
Web Developer
Pančevo

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nis nije kriv sto ima monopolsku poziciju nego drzava koja je to omogucila i u ovakvim trenucima je logicno ocekivati bar privremeno smanjenje drzavnog udela maloprodajne cene, nista drugo.
Hehe, pa ne vidim nesto da se neko vraca u srbijuprolupator napisao:Žešće lupetate, koliko je najam gajbe uParizu ?! Njima ne smeta visoka cena goriva ?!

Kako je krenulo bice : na plin se kuva,na plin se ore,na plin se vozi 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Bice tako donekle, dok ne skontaju da im je na benzinu promet pao, i onda ce podici cenu plina za 50 dinara