Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Izvalio sam da je u pitanju samo vlaga...
Evo danas,cim je granulo 10+ stepeni,ulice kao nove,ESP ni da bekne,ABS takodje...
@nidza
Meni se pali ESP kada krecem,jer auto krece da zanosi bulju,a verujem i njemu.
Zadnja vuca se drugacije ponasa,pa se pali i ASR koji oduzima gas ,i ESP koji mu ne da da vrda.
Evo danas,cim je granulo 10+ stepeni,ulice kao nove,ESP ni da bekne,ABS takodje...
@nidza
Meni se pali ESP kada krecem,jer auto krece da zanosi bulju,a verujem i njemu.
Zadnja vuca se drugacije ponasa,pa se pali i ASR koji oduzima gas ,i ESP koji mu ne da da vrda.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja nemam ESP ni ASR pa te stvari i ne osećam.
Srećom, nisam imao nagla kočenja tako da ABS se nije aktivirao ni jednom u poslednje vreme, a ovo za klizavost isto nisam baš osetio. Vozim pretežno preko dana, ujutru sam u kolima malo pre 06h kad krećem na posao, a uveče, recimo sinoć se vraćao malo posle 21h sa NBgd. Stvarno nisam primetio neku bitnu razliku, a u kolima sam svaki dan. Jedino što su moje relacije pretežno NBgd-Zemun pa je možda tuda manje klizavo.

Srećom, nisam imao nagla kočenja tako da ABS se nije aktivirao ni jednom u poslednje vreme, a ovo za klizavost isto nisam baš osetio. Vozim pretežno preko dana, ujutru sam u kolima malo pre 06h kad krećem na posao, a uveče, recimo sinoć se vraćao malo posle 21h sa NBgd. Stvarno nisam primetio neku bitnu razliku, a u kolima sam svaki dan. Jedino što su moje relacije pretežno NBgd-Zemun pa je možda tuda manje klizavo.

Posetite www.garaza.rs !
Taj sistem protiv proklizavanja moze da bude zesce sranje u snegu. Ne mozes da napapris gas da lete tockovi kroz sneg i gule ga, nego cim on skonta da proklizava, zaustavlja tocak 
Tako da ako si se dobro zaglavio, ne mozes izaci bez lopatanja

Tako da ako si se dobro zaglavio, ne mozes izaci bez lopatanja

Pa zato i postoji na svakom autu opcija da se ASR ugasi...
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
trojanac napisao:Ja nemam ESP ni ASR pa te stvari i ne osećam.![]()
Srećom, nisam imao nagla kočenja tako da ABS se nije aktivirao ni jednom u poslednje vreme, a ovo za klizavost isto nisam baš osetio.

Isti slučaj i kod mene.

Ne znam kako vozite kad vam se toliko uključuje ABS, ali ako voziš normalno, odnodno prilagodiš vožnju uslovima na putu ne bi trebalo biti nikakvih problema. Jesu masne ulice, ali nema leda.
Ako neko divlja on će proklizavati i na suvom putu

Zato, samo pamet u glavu

Never Say Never Again
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Moja bivsa Astra G nije imala tu opcijuMarkoni napisao:Pa zato i postoji na svakom autu opcija da se ASR ugasi...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Uvece je klizavo, cini mi se da je jos gore kada je temperatura u blagom plusu kao preksinoc sto je bila.
Klizanje ke izrazenije kod vecih i tezih automobila, teze krecu iz mesta i lakse se zanose normalnom voznjom.
Klizanje ke izrazenije kod vecih i tezih automobila, teze krecu iz mesta i lakse se zanose normalnom voznjom.
Srećom pa je 159tka laka ko perce i nema taj problem.

I sreća što je na Winterama inače bi bilo problema.
Nemam ja nikakva gasenje nijedne od tih funkcija. Ili ne znam kako se gase, ukoliko se gase nekom fataliti kombinacijom tastera.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Da li si siguran da imas ASR i ESP uopste?
TT
TT
astra H nema mogučnosti gašenja esp i asr...to je bezvezenikaragva napisao:Nemam ja nikakva gasenje nijedne od tih funkcija. Ili ne znam kako se gase, ukoliko se gase nekom fataliti kombinacijom tastera.

- Delija
- Kontakt:
Ja sam sigurno imao TC (Traction Control) i sigurno nije mogao da se iskljuci.
Na nekim Astra-ma je moglo.
Na nekim Astra-ma je moglo.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ja sam se sa ukljucenim ASR-om "zaglavio" prosle zime u snegu, a letos u pesku. Samo krene da gusi motor i obara obrtaje i to radi dok ne zaustavi tockove. Kazem zaglavio pod navodnicima, jer kada je auto potpuno stao iskljucio sam ASR i krenuo dalje kroz sneg/pesak najnormalnije.
HTC
HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Delija
- Kontakt:
I ja sam letos u pesku 
I jos mi je trebalo 10-ak sekundi da se setim da iskljucim ASR

I jos mi je trebalo 10-ak sekundi da se setim da iskljucim ASR