Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od superboss »

I kao on nije ovo ništa cenzurisao? Ili neko blizak njemu?
'
What i do for the livin'? I live for the livin'.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Slušao sam ih često kad idem na posao i ponekad budu ok ponekad smaraju. Ne verujem da su ih ukinuli zbog vređanja vlasti jer prvog bi Kesića ukinuli jer on mnogo konkretnije proziva, već mislim da je u pitanju lični ukus nekog urednika/direktora kome se nisu sviđali i nije mu se sviđao pravac u koji su skretali(a to može i ne mora imati veze sa politikom/ljudskim pravima i sl).
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Nije skinuto samo razgibavanje. Skinuti su i Brakus od 3 do 5, Kažiprst, Dnevnik, ....
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

A to je da ne bude providno :D
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Ne znam za vas ali ja B92 slušam od samog nastanka.
Znam da se za novu godinu sluša i preslušava godišnja lista i da to nije ništa novo.

Svi oni koji B92 slušaju samo zbog ova dva lika reaguju upravo onako kako su oni želeli i još poneki.

Meni je bilo dovoljno da pročitam saopštenje B92 i da mi bude jasno kako stoje stvari, samo ovaj pasus:
Sa druge strane, sa žaljenjem konstatujemo da su neke od naših kolega bez dovoljno informacija ugrozile funkcionisanje B92, ali mi ćemo i dalje sve svoje izazove rešavati u okviru naše kuće. Želimo svima mnogo dobrih minuta uz B92 za vreme praznika koji su pred nama.
Dakle ako svi sa radija znaju kako radio funkcioniše za novu godinu onda su i ova dva nazovi...ne znam ni kako da ih nazovem, morali da znaju kako stvari stoje.

Ako to može Igor Brakus , Suzana Trninić i ostali onda mogu i oni a ne da misle da su oni glavni na B92.

Inače prestao sam da slušam jutarnji program jer ne želim da pokvarim sećanje na predhodne voditelje Miška, Mjehura, Lunu, Zoranu, Dejanu, Goricu i Duleta glavonju, Nikšu, Žanu i Dragana Ilića itd.

Pozdrav svima onima koji znaju koje su istinske vrednosti radija B92 a ovo dva lika to nisu!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Istine radi, pročitaj njihovo saopštenje sa FB. Zvali su ih uveče da im kažu da ujutro nemaju emisiju. Koji je to plan i program?
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

dragan napisao::kezo:
Heinz napisao:Nadjite jedan njegov zvanican CV. Nista ne sme da se zna.
Severna Koreja postajemo. Sa sve otac i sin dinastijama.

TT
+1

srbi su takav narod, jednostavno imaju kult licnosti I to je to. niti nesto novo, niti izmisljeno, domanovic je jos davno pisao na tu temu...
Tuga jedna koliko smo postali vaojeri i koliko volimo da zavirimo u tuđ život.
Verovatno je to uticaj rijalitija koje gledamo ili nedostatak sopstvenog života

Za prosečnog čoveka je dovoljna informacija da je oženjen, bio oženjen ili šta već od toga.
Deca su zakonom zaštićena jer su ličnosti a ne funkcija deteta premijera i sl.

Sve zemlje sveta štite svoje političare i ne iznose podatke o porodici sem u posebnim slučajevima gde se porodica pojavi na okupu.

Treba li da pišem zašto je to tako.

I o predhodnima smo jako malo znali ali eto sad ovaj ispade Korejanac i to severni.

CV-jel moguće da neko ne zna njegov CV?

Jedina pretnja medijima u Srbiji su Sila, Sulejman i ostali glumci Turskih serija koji kroje medisjku sliku Srbije!
A svi ostali rade slobodno svoj posao.
Poslednja izmena od samo polako u 27 Dec 2013, 12:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Heinz napisao:Istine radi, pročitaj njihovo saopštenje sa FB. Zvali su ih uveče da im kažu da ujutro nemaju emisiju. Koji je to plan i program?

Za mene je jedino relevantno saopštenje B92.
Napisao sam ti gore ako ceo kolektiv zna za programsku šemu onda je stvar jasna.
Zato i nisu faktor za B92

Ja veruje B92, njima ne verujem.

Nemoj mi samo reći da je B92 podlegao pritiscima ili se uplašio PPV-a! :kezo:
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ajde i sada treba svi da klimnemo glavom? Vise verujem njima dvojici nego B92 i sta sada? B92 itekako podleze pritiscima. Imaju publiku jos uvek, zarad jos koliko-toliko objektivnog izvestavanja, ali ono sto treba da rade vec poodavno otaljavaju. Insajder je jedina svetla tacka ali smao zahvaljujuci onoj zeni koja ima petlju da nastavi sa svojim poslom i ta emisija je INSTITUCIJA pa jos uvek tu ne smeju da se drznu.

Ova dvojica su osvezenje za smorni jutranji program koji je B92 imao. Na stranu muzika, ne cini to samo radio. Ako hocu muziku imam player mogu da pustim sta mi je volja.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

@samopolako

Ti kao da ne živiš u Srbiji, nego u Švici. I lepo čovek reče: kakvo je to planiranje da me zoveš danas u 20:00 da bi mi rekao da je emisija koja je na programu ujutro od 06:00 otkazana.

I kako objašnjavaš da je i njihov kanal sa b92.fm bio sklonjen.

Ja sam iskreno samo očekivao kad će se nešto ovako desiti. Oni su previše opušteni za b92 koji mi je oduvek bio ''uštogljen''.

A da su im digli slušanost-to sigurno jesu.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne ulazim u motive uopšte, samo komentarišem stanje u Srbiji.

http://www.srbija.gov.rs/vlada/ministri.php#67113
http://www.sns.org.rs/o-nama/aleksandar-vucic
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pazite samo da se diskusija ne nastavi u dnevno poitickom smeru. To se nece tolerisati.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Cenzura medija na delu. Koliko sam shvatio od ljudi upucenih u stvari, radi se uglavnom o tome da skoro sve novine u Srbiji posluju jednom nogom u crnoj zoni. To se odnosi na tiraze, gde se kada im odgovara prijavljuju visi, a kasnije zbog placanja poreza nizi. Tako da vecina izbegava da pise to sto, press sluzba ''Prvog'' zabrani. Ovo je samo grubo objasnjeno, ali od prilike tako funkcionise.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ukida se plaćeni godišnji odmor?!
Autor: MONDO

Poštenom radniku, novim Zakonom o radu, ako predloženo rešenje ne bude izmenjeno, ukida se jedna od poslednjih preostalih privilegija - plaćeni godišnji odmor, pišu "Novosti".

Sa prosečnom zaradom od svega 44.120 dinara, mnogi su odavno prestali čak i da sanjaju o predahu na planini ili moru, a ako se zarada za vreme odmora bude umanjivala za 38,4 odsto, kao što je predviđeno izmenama zakona, godišnji bi mogao da im se "ogadi".

Jer, među 1,7 miliona onih koji još imaju radne knjižice, i pri tom svaki uz najmanje dva člana porodice izdržava i „svog" penzionera (1,6 miliona penzionisanih), retki su oni koji mogu da se odreknu više od trećine plate da bi „plandovali".

Lekari potvrđuju da i zbog manjeg minusa na platnoj listi za vreme bolovanja (35 odsto) zaposleni sve masovnije odbijaju da izostaju sa posla dok mogu da se drže na nogama. A, prema predlogu zakona, za bolovanje bi se ubuduće odbijalo 42,4 odsto od plate. Čak je i za odsustvo sa posla zbog povrede na radu, koje se sada plaća u potpunosti, predviđeno umanjenje od 21,2 odsto!

Tako se socijalni teret preliva na radnike, koji bi, pod sve većim pritiskom, mogli da „popuste" i psihički i fizički. U takvom radnom miljeu, smatra dr Snežana Kecojević Miljević, psihijatar u Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović", teško da se može postići cilj predlagača da predložena zakonska rešenja stvaraju uslove da se lakše dobija posao:

"Novi 'nameti' na zaposlene, koji su već pod velikim pritiskom i u strahu od gubitka posla, delovaće potpuno pogubno. Ne samo psihički, nego i u fizičkom smislu. Ljudi će biti nezadovoljni. Imaće sve manje mogućnosti da amortizuju svakodnevni stres, a i izbegavaće da idu na godišnji odmor.

Neamortizovan stres deluje po principu 'tiha voda breg roni' i dovodi do poremećaja funkcije pojedinih organa, čime se stvara podloga za razne bolesti. Imaćemo sve nezadovoljnije zaposlene. Dolaziće bolesni na posao. Globalno znači i pad efikasnosti, pa bi predviđena poboljšanja mogla da se vrate kao bumerang, i to sa kamatom", navodi ona..

Profesor dr Aleksandar Milovanović, direktor Instituta za medicinu rada „Dr Dragomir Karajović", kaže da zaposlenima ne bi trebalo uskraćivati ono malo preostalih beneficija, ali da se sistem mora urediti da ne štiti zabušante:

"Zaposleni u Srbiji već nemaju odgovarajuću zdravstvenu i socijalnu zaštitu, jer su službe medicine rada, koje su bile primer, od 2006. godine potpuno devastirane. Zaposleni su više-manje pod hroničnim stresom, a sve odluke koje su protiv interesa onih koji dobro rade su loše: povećavaju nezadovoljstvo. Takvu klimu koriste oni koji se ponašaju po principu 'što gore, to bolje'. Smanjuje se disciplina i zabušanti to koriste".

Na taj način se, smatra dr Milovanović, restriktivnim merama zapravo kažnjavaju dobri i savesni radnici.

"Odmor je mnogima jedini ventil u toku godine, i lično mislim da bi zaposlenima i ubuduće morao da bude plaćan kao i do sada", kaže dr Milovanović, za "Novosti".
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Dakle jasnoje zbog cega je emisija skinuta sa programa, dirali su prstom u oko njegovog visocanstva.

Radio Show Removed From B92 ‘Because Of Inappropriate Political Topics’

Journalists’ Association of Serbia (UNS) said today that it is concerned about removing the radio show “Mentalno razgibavanje” ["Mental stretching"] from the Radio B92 program until mid-January.

On the Twitter account of “Mental stretching” authors wrote last night: “We inform all our listeners that “Mental stretching” is removed from the program schedule of Radio B92 because of inappropriate political topics”.

One of the authors of the show, Marko Stepanovic, told UNS that “we were called from the radio last night at about 8p.m. and asked whether we will talk about Aleksandar Vucic in our show tomorrow. We confirmed and an hour later we were told not to come to work tomorrow and that we are on New Year leave until January 13″.

He added that they were told at the meeting this morning that “it is about a new concept of the radio, not politics”.

“We do not believe this, we believe this is political influence and attempted censorship. In the last few days we have talked about Vucic’s wedding and we suffered pressures,” said Stepanovic for UNS.

At the call from UNS, B92 issued a statement saying that “festive rhythm is being transferred from Television to Radio B92″.

UNS believes it is in the interest of the public to know all the circumstances that led to the interruption of broadcast of “Mental stretching” on Radio B92.

On the occasion of removing the show from the program of Radio B92 and speculations that Vucic was behind it, first vice president of the Serbian government said that “it is a well-known fact that the media company is not inclined to him or the party he leads, but that he has never had any wish and need to affect its editorial concept”.

“As far as I am concerned, I am not going to interfere in the internal affairs of B92, nor they would listen to me, but it would be nice if the two authors of the show “Mental stretching” would continue to do their job in the same manner as they did so far, because at least one, in the sea of lies against me and the Serbian Progressive Party, would be revealed,” said Vucic in the statement.
http://inserbia.info/news/2013/12/radio ... al-topics/
Slika
Odgovori