Nameštaj - uređenje životnog prostora

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Nameštaj - uređenje životnog prostora

Post od Paja »

Laki malo pre sam čuo reklamu da Simpo ima popust do nove godine za izvozni nameštaj. U Novom Sadu je neki salon u Bul Oslobođenja recimo da je br 33 ili tako nešto.

EDIT
grujicd napisao:Ono što me kod Ikee oduševljava je dizajn. Pri tom ne mislim na estetiku već na funkcionalni dizajn - sve se lako sklapa, sa minimalnim brojem šrafova, lepo je objašnjeno, neke stvari se uklapaju jedne u druge da ne zauzimaju prostor kad se ne koriste itd. Sve je maksimalno racionalno, taman kako i očekujem od šveđana.
Aha. I onda moj kum, inženjer mašinstva dođe iz Nemačke i odmah sa parkinga sklopi trpezarijski sto. Kreten preumorni koji nije mogao da kaže ne ženi, takođe tehnički pismenoj osobi.

Dođem ja par dana kasnije i gledam taj sto i pitam što se vide šrafovi kojima su noge pričvršćene za ploču i dobijem odgovor da su ih zajebali i da im nisu dali maske.
Sedim tako i gledam te šrafove koji me mnogo nerviraju i shvatim da su noge postavili iz nutra ka spolja, a da treba obrnuto, uvatimo sto i namestimo ga kako treba za minut.
Toliko o Ikeinom uputstvu.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Bese i Zuzazuov smo Ikein krevet sklopili samo su trebale cetiri ruke :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Pa to je normalno kad je krevet za dvoje. :kezo:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

I moj je za dvoje cak je i veci od njegovog kreveta pa sam ga sam montirao, mora se priznati imanje je komplikovan ;)
Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

paja napisao:Laki malo pre sam čuo reklamu da Simpo ima popust do nove godine za izvozni nameštaj. U Novom Sadu je neki salon u Bul Oslobođenja recimo da je br 33 ili tako nešto.

EDIT
grujicd napisao:Ono što me kod Ikee oduševljava je dizajn. Pri tom ne mislim na estetiku već na funkcionalni dizajn - sve se lako sklapa, sa minimalnim brojem šrafova, lepo je objašnjeno, neke stvari se uklapaju jedne u druge da ne zauzimaju prostor kad se ne koriste itd. Sve je maksimalno racionalno, taman kako i očekujem od šveđana.
Aha. I onda moj kum, inženjer mašinstva dođe iz Nemačke i odmah sa parkinga sklopi trpezarijski sto. Kreten preumorni koji nije mogao da kaže ne ženi, takođe tehnički pismenoj osobi.

Dođem ja par dana kasnije i gledam taj sto i pitam što se vide šrafovi kojima su noge pričvršćene za ploču i dobijem odgovor da su ih zajebali i da im nisu dali maske.
Sedim tako i gledam te šrafove koji me mnogo nerviraju i shvatim da su noge postavili iz nutra ka spolja, a da treba obrnuto, uvatimo sto i namestimo ga kako treba za minut.
Znam, hvala Pajo.

Meni su ta uputstva zanimljiva, kao one decije igre, uoci razliku, cim ne obratis paznju na detalje nesto sklopis naopako pa na kraju moras pola da rasklopis ne bi li ispravio gresku :)
Meni sve to jako zabavno pa sam cesto i drustvu sklapao namestaj :)
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

paja napisao:Laki malo pre sam čuo reklamu da Simpo ima popust do nove godine za izvozni nameštaj. U Novom Sadu je neki salon u Bul Oslobođenja recimo da je br 33 ili tako nešto.

EDIT

Nije sve u uputstvu, ima nesto i u glavi :mrgreen: :rofl: :rofl:

:pivo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

swemir napisao:Nije sve u uputstvu, ima nesto i u glavi :mrgreen: :rofl: :rofl: :pivo:
Naravno, al su oni sklapali čim su izašli iz kola u kojima su proveli ceo dan jer su se vraćali iz Nemačke. Bili preumorni i prevideli očigledno. Al je to meni dalo materijala da ih zezam sledećih 5 godina.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Realno, treba iskoristiti svaku priliku da tovaris, ko zna kad ces se ti zajebati :mrgreen:

Kad sam bio mladji, sklapao sam makete i kinder jaja. Sad kad sam porastao, nema veceg gusta nego da sklapam nov namestaj, skroz je ko igracka. Razbacas alat svuda po dnevnoj sobi, skines se do pojasa (makar sastavljao nocni stocic, mora da se vide trbusnjaci), na svakih 5 minuta misteriozno opsujes nesto nekome (mamu im glupu, kud virbla pod ovim uglom da se uvede...), deres se na zenu sto ne drzi stranicu kako si joj rekao, deres se na decu sto se igraju sa busilicom (koja ti uopste ne treba, ali si je izneo za svaki slucaj)...Good times, good times...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

I naravno, upustvo ostaviš deci umesto bojanke, šta će ti :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Epilog moje priče sa kožnom garniturom.
Kupio simpo u avgustu, isporučena u oktobru, posle par dana koža počela da se cepa, reklamirano, uvažena reklamacija u novembru, dogovoreno da se uzme ista takva u drugoj koži, rok isporuke probijen, raskinut ugovor, vraćen novac jer proizvodnje nema, fabrika stoji.
Danas uplatio Atlas Užice garnituru.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Znači puko i Simpo. Sad još Laza da javi da mu se isto desilo i da nam lepo traži pare što smo mu preporučili Simpo. Katastrofa.

Sa Atlasom mislim da nisi pogrešio.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Dovraga, sad slucajno citam ovo i nimalo me niste obradovali, nestrpljivo cekam namestaj...
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Šta čekaš?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Samo gomilu namestaja...
Bas cu po...p ako izvisim...
Poslednja izmena od Laki021 u 01 Feb 2014, 00:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Sve sto funkcionise uniste...
Strasno

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Odgovori