Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Ne brže od života!

Post od NexT »

Nemam ja zivaca za to. Kameru i da nakacim koristio bih je iskljucivo kao dokaz, ako dodje do nekih nezeljenih desavanja...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Eh, tako mlad, a vec odustao od borbe protiv vetrenjaca... :)

HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od Saša »

@Texonja

Takve situacije viđam redovno po NS-u i po pravilu su to ili ljudi van NS-a ili stariji vozači. Novosađani su se već navikli i naučili na kružne tokove jer su ih u poslednjih 2-3 godine napravili gomilu po gradu, čak i na mnogim mestima gde logike ili jednostavno mesta za tako nešto nema. Slikaću vam čim uhvatim vremena dva kružna toka na Novom Naselju, pa ono je smejurija na šta liči. Na raskrsnicu dve male uske ulice u stambenom delu, bez nekog naročito gustog saobraćaj, stavili kružni tok kroz koji se jedva provučeš autom, veze sa životom to nema. No neko je za to uzeo pare, tu nema sumnje. Od ovog je veća smejurija samo onaj grčki linijama iscrtan kružni tok. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kod nas u blokovima isto, takođe se ljudi krste, ali ja kao starosedeoc tvrdim da su unapredili priču. Dešavalo mi se po 10 minuta da ne mogu da izađem iz bloka kad krene jutarnji špic. To se više ne dešava. Ima još par mesta gde bi imalo smisla (i mesta) staviti kružni tok, sigurno bi olakšali život svima.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Texonja napisao:
A kad smo vec kod kruznih tokova, (ne)snalazljivost u istim je katastrofalna kod Zrenjaninaca, a cini mi se i Novosadista.
Ne samo kod njih. Raznih gluposti sam se nagledao i sa BČ i SO tablicama. Jel ima u ZR po gradu kružnih, ja sam najviše išao obilaznicom, pa znam da ima.

Po NS ih stvarno ima svuda, što kaže Saša neki su baš na glupavim mestima(kao da su napravljeni iz zajebancije).

Ova ulica koju Saša spominje ne zanam da li ima frekvenciju od 2 vozila na sat. Bukvalno je napravljen kružni tok na ukrštanju 4 parkinga između zgrada, od toga su dva ukrstanja slepa.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

U Zr ima samo na obilaznici, a ljudi se ne snalaze sa njima pa su odmah u fazonu "kako su glupavi ovi kruzni tokovi", umesto da malo razmisle, savladaju ih i shvate koliko su bezbedniji i bolji od klasicne raskrsnice sa semaforima.
Ovako, ako imas gomilu vozaca koji se u kruznom toku ponasaju kao da su prvi put seli da voze auto, onda je kruzni tok opasniji.

HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Ko je skoro bio do Bora, zna o cemu pricam...par kruznih tokova toliko malih da moj karavan ne moze da napravi krug vec samo da presece obe trake. Glupost nevidjena, plus je nepregledno zbog nekih glupih ukrasa na sredini.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Upravo je to slučaj u kružnom toku koji sam gore pomenuo... Samo su napravili smetnju normalnom saobraćaju.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Petnaestogodišnjak pregazio ženu

Niš -- Petnaestogodišnjak je danas automobilom koji je vozio u rikverc udario Vojislavu Lj.(73) iz Niša, koja je preminula na mestu udesa, saopšteno je iz policije.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=794128
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Strašno koliko ljudi olako shvataju automobil i vožnju. Ubio je ženu i sebi shebao ceo život, a da ga još pošteno nije ni počeo. :(

Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Sebi je uništio život ako ima grižu savesti, a ako je nema država ga neće nešto kazniti.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Saša napisao:Strašno koliko ljudi olako shvataju automobil i vožnju. Ubio je ženu i sebi shebao ceo život, a da ga još pošteno nije ni počeo. :(

Tapatalk
On sa 15 bale ne zna da obrise, automobil moze da shvati, ali onaj u razmeri 1:43.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Igor
Reactions:
Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI

Post od Igor »

@superboss

To sto kazes da ima dosta problema sa SO tablicama na kruznom.. Pa u celoj opstini SO ima jedan pravi kruzni tok i to van Apatina, gde cesto ljudi voze i kontra smerom.. I to postoji tek 1.5 godinu.. Tako da vecini i dzaba ako je ucila na polaganju kad nije imala praksu da ga vozi.. I onda kad se zadese negde u pravom, eto muke :)

U Segedinu sam naisao na strucnjaka, isto zablokirao sve.. Krenuo na kontra stranu.. Kad sam prisao, kad ono zemo sa SO tablama :kuku:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Igor napisao:ako je ucila na polaganju kad nije imala praksu da ga vozi..
Sugerises na pol pomenutih vozaca ili imas slican problem sa srpskim kao moja komsinica Margit-neni? :kezo:
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Svratite svi do Sremske Mitrovice, pa da vidite igranke na kružnim tokovima.... :rofl:
MADA, moram priznati da su se vozači poslednjih meseci znatno kultivisali što se tiče istih.

Vidim, neko je spominjao kružni tok, iscrtan belim linijama na velikom asfaltnom platou - prolazio sam kroz takav jedan u Sremskoj Rači!!! Haos!!! :kezo:
Odgovori