Fotografija
Re: Koji foto-aparat koristite?
Nidzo, sa drugim pasusom se apsolutno slazem, a sa prvim samo delimicno.
Tacno je da nema sistem, medjutim vec po datumima postoji kada ce Sony izbaciti koji objektiv. Koji izbor i nije tako slavan, ali ce ih biti 5-6.
Velik? Ne bih rekao. Trenutno su sampioni u guranju FF i EVF u sto manje telo. Trenutno je najmanja FF kamera bez ogledala, tako da i nema pravog suparnika vec je klasa za sebe. Ne mozes i ne trebas da smanjujes aparat do besvesti.
Skup? U Evropi ga nadjoh sa 28-70 (i sporih f3,5-5,6) za 1350 EUR. Ako sam malog RX100 platio duplo manje - sta je definicija skupog?
Tacno je da nema sistem, medjutim vec po datumima postoji kada ce Sony izbaciti koji objektiv. Koji izbor i nije tako slavan, ali ce ih biti 5-6.
Velik? Ne bih rekao. Trenutno su sampioni u guranju FF i EVF u sto manje telo. Trenutno je najmanja FF kamera bez ogledala, tako da i nema pravog suparnika vec je klasa za sebe. Ne mozes i ne trebas da smanjujes aparat do besvesti.
Skup? U Evropi ga nadjoh sa 28-70 (i sporih f3,5-5,6) za 1350 EUR. Ako sam malog RX100 platio duplo manje - sta je definicija skupog?
Re: Fotografija
Ima tu jos fotki, medjutim posto je aparat na max tele, a u staklu prozora ima dosta cestica gvozdja - slike su prilicno degradirane.
Takodje, ovi Draganovi su me ogranicili brzinom, pa me je Bus prepisao i nije mi dugo bio u dometu.
Takodje, ovi Draganovi su me ogranicili brzinom, pa me je Bus prepisao i nije mi dugo bio u dometu.
Podržavam Sony skroz, ali ovo ne treba sad kupiti, nego za 1-2 godine najranije. Za FF ti je i dalje bolje da se držiš 5arde, a i meni ovog mog Nikončeta.
Ide ovo sve u odličnom smeru.
Tapatalk 4
Ide ovo sve u odličnom smeru.
Tapatalk 4

Tako ce i biti. Izvrsicu malu reorganizaciju L objektiva (bespotreban ce da ode) i malac RX100 ce na prodaju.
Rekoh Paji, radije bih izvrsio sepuku nego da pocnem da poklanjam po oglasima objektive, BW filtere, Manfrotto stalke, KATA rance

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Sta mislis od objektiva da prodajes, imas onaj 17-40L i 24-105L, imas normalac 50 f1.8 cini mi se i sta jos... 

Nemam plastik fantastik, vec 100mm f/2,0.
A kako sam se slozio sa Nidzom, vecina stvari ce ostati, sem objektiva za "setnju".
Posto smo 20 stranica izubijali na "koji NEX da kupim?", sad cu ja da pitam isto......
Za A7 je rano, istina je, menjace se to jos u pozitivnom smeru. Canon i Nikon neka samo spavaju. Ako se nekad probude, imacemo adekvatna stakla. Vec postoji adapter za ove objektive na NEXa, normalno skup ko vrag, ali objektiv i telo apsolutno komuniciraju, mada je zaista rogobatan spoj.
Ja cu malo da rasclanjujem NEXove ovih dana, sto na netu, sto u radnji.
7 je izbacen jer je skup za celokupnu kombinaciju sa staklom.
6 odgovara najvise ali ima najkraci vek baterije.
5 treba da elaboriram, drnd@ me nedostatak EVF
Na sajtovima za Sonijevce, rumor je NEX7 sa FF. Mozda po obicaju mastaju, ali videcemo...
A kako sam se slozio sa Nidzom, vecina stvari ce ostati, sem objektiva za "setnju".
Posto smo 20 stranica izubijali na "koji NEX da kupim?", sad cu ja da pitam isto......

Za A7 je rano, istina je, menjace se to jos u pozitivnom smeru. Canon i Nikon neka samo spavaju. Ako se nekad probude, imacemo adekvatna stakla. Vec postoji adapter za ove objektive na NEXa, normalno skup ko vrag, ali objektiv i telo apsolutno komuniciraju, mada je zaista rogobatan spoj.
Ja cu malo da rasclanjujem NEXove ovih dana, sto na netu, sto u radnji.
7 je izbacen jer je skup za celokupnu kombinaciju sa staklom.
6 odgovara najvise ali ima najkraci vek baterije.
5 treba da elaboriram, drnd@ me nedostatak EVF
Na sajtovima za Sonijevce, rumor je NEX7 sa FF. Mozda po obicaju mastaju, ali videcemo...
Znas sta? Velike je impresije na mene ostavio malac RX da bi bio ravnodusan. Fuji jeste fetis, ima neki svoj prepoznatljiv kolorit, cela prica stoji. Ali znas da sam se zeznuo sa Olympusom i sada bih samo isao na provereno. Drugo, telo kao telo mi i nije bitno, koliko C. Zeiss koji bi stavio na njega 

- BAJKER
Jes vala jedan je Zeiss, u svakom slucaju na teskoj si muci sta izabrati 

Nex svakako. Doduše, sem 3jke sa pancake kitom i nisu nešto malecki.
Uzmi 6 i rezervnu bateriju, ako je to neki problem. Mislim, koliko stotina dobrih slika uslikaš svaki dan? Ne zazaj, svi imaju dovoljno dobre baterije...
Tapatalk 4
Uzmi 6 i rezervnu bateriju, ako je to neki problem. Mislim, koliko stotina dobrih slika uslikaš svaki dan? Ne zazaj, svi imaju dovoljno dobre baterije...
Tapatalk 4
- BAJKER
nidza napisao: Uzmi 6 i rezervnu bateriju, ako je to neki problem.

Ma naručiću ti ja batery grip iz Kine, turiš obe baterije u njega i da pevaš. 

Te kineske užase kači na svoju igračku. Na ozbiljnoj opremi piše Japan. Eto i bužire iz Kine su morali da ti osmude u Tokiju da bi radili....
Re: AW: Koji foto-aparat koristite?
Moj glas ide za Nex 6 
Gesendet von meinem GT-I9505

Gesendet von meinem GT-I9505