Parking servis

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Parking servis - lopuže

Post od H4wkeye »

Mislim da bi se svi slozili da placaju onoliko koliko prekorace, a ne neku "doplatnu kartu" ili kako je vec zovu od 1860 dinara. Plus sto ako izracunate 24h x 26.5 dinara ili koliko je vec zuta zona na primer, to je 636 dinara. A oni naplacuju 3 puta vise. Mislim da kad bi naplacivali cak i tih 600 dinara vise bi ljudi platilo nego sada.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

To stoji,ali bi onda parking mesta bila garaze na otvorenom a cilj zona je da ne mozes da ostanes koliko hoces bez obzira da li zelis da placas satnicu. Logicno je da ako se ne pridrzavas toga treba da postoji neka kazna, mada bi po meni bolje bilo da povecaju cenu sata 3/4/5x ako prekoracis dozvoljeno vreme. Pa ko zeli neka plati

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Da li neko zna kako u inostranstvu to funkcionise? Kako oni sankcionisu takve stvari?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

stefanan napisao:To stoji,ali bi onda parking mesta bila garaze na otvorenom a cilj zona je da ne mozes da ostanes koliko hoces bez obzira da li zelis da placas satnicu. Logicno je da ako se ne pridrzavas toga treba da postoji neka kazna, mada bi po meni bolje bilo da povecaju cenu sata 3/4/5x ako prekoracis dozvoljeno vreme. Pa ko zeli neka plati

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
To je u teoriji bila ideja koja nije donela neki boljitak, i bila je zamišljena za uži centar... Kako su zonirali pola Beograda, tu se gubi smisao
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

U svakom slucaju postovi koje citam u ovoj rubrici su Zasto je Srbija tu gde jeste! Svuda u (civilizovanom) svetu se placa u centru parkiranje, i ne placanje istog se sankcionise. Kazna se placa u vrednosti oko 3 dana parkiranja jel uvek postoji sansa da te ne uhvate kada se parkiras a ne platis - kontrole su po mestu otprilike na svakih 2 sata u proseku. U Holandiji je parking od 2,5Eur-a do oko 5,5Eur-a po satu parkiranja. Negde je i to parkiranje ograniceno na max 1 sat. Placanje je najbolje raditi sa aplikacijom - aktiviras je kada dodjes i deaktiviras kada odes, a ako nemas istu placas na automatu. I svuda su bezobrazni kontrolori i idiotska ogranicenja - 24h naplate i nedeljom i sl, ali to sve ide sa modernim zivotom...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa iskreno, šta nas briga kako je negde tamo ako nije dobro?
Možemo za promenu da razmišljamo u smeru da se reši da bude kako treba, a ne da imamo loše rešenje uz parolu tako je i tamo...
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Usao sam na parking u 13:50h, i dobio papiric, nisam provalio da subotom radi do 14h.
Kada sam izlazio, nikog nije bilo u onoj kucici/rampi, pa me zanima kada ce i koliko ce da mi naplate? Logicno mi je da ce pri sledecem ulasku na parking, ali da li ce racunati samo 53din, koliko kosta sat vremena parkinga do isteka radnog vremena, ili imaju neku drugu tarifu u takvim situacijama?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Mnogo mi ovde brkamo babe i zabe. Jedno je da nas parking servis kao takav ne radi kako treba i da moze mnooogoo bolje, a potpuno druga stvar da parking mora da se plati. Isto kao i za GSP: jesu smradovi, ali prevoz u krajnjoj liniji mora da se plati.

Problemi sa parkingom u centru vuku koren iz drugih problema koje imamo, kao npr previse administracije, firmi i, u krajnjoj liniji, stanovnika u centru. Drugi problem je sto bar 30% kola koja se voze ne bi smela da budu u saobracaju, isto toliko dozvola treba oduzeti permanentno. Ako vec resavamo posledice, a ne probleme, pametno bi bilo dozvoliti placanje dnevnih karti za parking na nekim mestima, ili da firma moze da zakupi mesto itd. Ima dobrih resenja koja bi bila primenljiva kod nas kad bi papci imali dobrobit klijenata u vidu, a to nece da moze u drzavnoj firmi. Inace, u samom centru i na mestima gde je velika frekvencija ljudi treba kaznjavati duze zadrzavanje, i to treba resiti zakonski, a ne na silu ovako kako se radi.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mislim da u NS koriste lisice i da ih ima negde u zakonu.

TT
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Mislim da sam i u PO video lisice na nekom kombiju Wien table.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Rakhil napisao:Mnogo mi ovde brkamo babe i zabe. Jedno je da nas parking servis kao takav ne radi kako treba i da moze mnooogoo bolje, a potpuno druga stvar da parking mora da se plati. Isto kao i za GSP: jesu smradovi, ali prevoz u krajnjoj liniji mora da se plati.

Problemi sa parkingom u centru vuku koren iz drugih problema koje imamo, kao npr previse administracije, firmi i, u krajnjoj liniji, stanovnika u centru. Drugi problem je sto bar 30% kola koja se voze ne bi smela da budu u saobracaju, isto toliko dozvola treba oduzeti permanentno. Ako vec resavamo posledice, a ne probleme, pametno bi bilo dozvoliti placanje dnevnih karti za parking na nekim mestima, ili da firma moze da zakupi mesto itd. Ima dobrih resenja koja bi bila primenljiva kod nas kad bi papci imali dobrobit klijenata u vidu, a to nece da moze u drzavnoj firmi. Inace, u samom centru i na mestima gde je velika frekvencija ljudi treba kaznjavati duze zadrzavanje, i to treba resiti zakonski, a ne na silu ovako kako se radi.
Firma i moze da zakupi mesto,ali ne zelis da znas koliko kosta :D
A za sve ostalo se slazem :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Heinz napisao:Mislim da u NS koriste lisice i da ih ima negde u zakonu.

TT
Nisam ni video ni cuo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Onda ce raditi brusilice sigurno. Iako ce i sa lisicama da dele kazne.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Danas drugara odneo pauk. Otisao on sa stotinjak evra da podigne auto, sta se mora mora se... Kad ono, oces kako da ne! Vratio se kuci i zove me: navatali ga za neplacene kazne za parkiranje... a solidno ih ima. Cak i za prosli auto, koji je btw prodao bratu a braca nadodao jos 5-6 papirica na soferki. Sve u svemu, traze mu jedno 65 soma, da podigne auto, a bice posle jos da se placa s uplatnicom kada stigne... vrh...
Odgovori