Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dragvorl »

Pravo da ti kazem, mozda je nekad tako bilo, ali ja nisam siguran ni u busu da bi tako ustao neko trudnici, ja bih sigurno iako nikad ne sedim u GSP, ali slabo se vozam busom u zadnje vreme, mada sam jako skeptican po tom pitanju. To da na ulici nece da pomognu ljudi sam se vise puta sreo, secam se jednom kad sam pao sa bicikla i izbio sebi vazduh niko mi prisao nije a prolazili ljudi okolo. Opet, u USA kad sam bio kolega sa poslu je ispred kuce gde smo radili pao i uganuo nogu. pre nego sto sam dosao mu je vec neki matori prisao i pitao da li je dobro. Tako da u takvim slucajevima je jako tesko generalizovati, ali na osnovu prica starijih zakljucujem da smo se kao drustvo dosta promenili u odnosu na vreme Juge i to na gore, doduse to me i ne cudi uopste.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

dragvorl napisao: Ja ne bih mnogo obracao paznje na njihove izjave. Ne kaze se dzabe diplomatski odgovor. On govori sta hoce da se cuje, svi su oni u fazonu vi ste divni, posebni, odlicna hrana, gostoprimstvo, tralala, pricam ti pricu.
Tačno je da diplomate često pričaju jedno, a misle drugo, ali bolje je i ovako kao taj Belgijanac, nego kao prethodni austrijski i nemački ambasadori koji su davali skandalozne izjave i nisu skrivali mržnju prema Srbiji (ovi sadašnji su ok). Ili kao prethodni ruski ambasador, koji je takođe uglavnom davao negativne izjave i previše se mešao u naše unutrašnje stvari. Pozitivan primer je npr. prethodna američka ambasadorka, koja nas nije mnogo ni kudila ni hvalila, ali je pomagala raznim donacijama i humanitarnim akcijama.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

ljubitelj napisao:
Velja napisao:Pa valjda je svrha velikih sindikata da utiče na sadržaj i sprovodjene zakona i to tako što će vršiti pritisak na vlast, ako je neophodno čak i nasiljem. Tako je u celom razvijenom svetu.
Nikako se ne mogu sloziti da svrha postojanja sindikata nasilno sprovodjenje bilo kakvih a pogotovu protiv zakonitih postupaka. Nigde u normalnom svetu sindikati nisu ti koji donose niti sprovode zakone, naprotiv za krsenje zakona se debelo odgovara ukljucivo i novcano kada sindikat sa svojim clanovima nadoknadjuje stetu koju je izazvao.
Ako me već komentarišeš, bar pročitaj pažljivo šta sam napisao, a ne ovako bez veze pričaš neku svoju priču :ccc:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

U Srbiji nije lose kad si stalno u Srbiji, naviknes se na sve gluposti i prihvatis ih kao normalne. Kad odes u razvijenu zemlju i vratis se, muka ti bude. Mislim da mi je i nedelju dana u drugoj drzavi dovoljno da popizdim kad se vratim kuci.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ja sam se odvikao, smetaju mi sva s*anja koje svakodnevno moram da gledam.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

snork napisao:Ja ne volim kad ovako vređamo sami sebe. Mislim da se takve stvari govore u afektu, a da u suštini imamo izuzetno dobro mišljenje o nama kao narodu. Većina naših negativnih osobina je nastala kao otpor viševekovnoj okupaciji raznih sila (nepoštovanje autoriteta i zakona po principu "ti ćeš meni da...") i to treba razumeti. Skoro svi stranaci kada nas upoznaju steknu veoma dobro mišljenje o nama. Primer: intervju s ambasadorom Belgije od pre par dana, objavljen u "Politici". Rekao je (parafraziram) da se jasno vidi da smo mi Evropljani, ali da za razliku od većine Evropljana koji liče jedni na druge imamo i neke specifične, bolje osobine.
To postaje sve više i više "trend"
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Floyd »

Pa nije to vredjanje samih sebe nego cinjenica da nasi ljudi za probleme uvek krive nekog drugog (politicare, sistem, poslodavce...) a realno ni ne pokusavaju da promene nesto. To znaci da je veci problem u narodu nego u sistemu jer sistem bez ovaca ne bi funkcionisao.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ne uklapa se to što si rekao.
Da krive druge, ne bi pljuvali po sebi kao narodu nego po svim drugima.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Floyd »

Ma to je fraza iz filma Profesionalac i izvucena iz konteksta. U svakom slucaju od pljuvanja (po sebi ili drugima, nebitno) nema nikakve koristi ali cinjenica je da narod nema volju da se bori.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ja potpisujem tu frazu iz filma i mogu da dodam da smo dominantno bahati, primitivni, tvrdoglavi na svoju štetu, mitomani....

Snork to za ustajanje u prevozu je takođe mit. Ustaje se ali mnogo manje nego što bi trebalo. U prodavnici, pošti, banci, niko da pusti roditelja sa detetom preko reda.... Danas mi je baba u mesari, na moju opasku da pazi na moje dete, objasnila da sklonim dete i što sam ga koji vrag poveo. Malo je falilo da popije patos. Najgore je što bi ja ispao ko zna šta, a ona žrtva.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Na zalost Pajo, slazem se. Bilo nekad, ali sve manje je te old school kulture iz nekih proslih vremena.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Tu dolazimo do drugog fenomena.
Na forumu, ne ovom, nego generalno na forumima, je sve sam krem društva, jer svi opljunu po takvom ponašanju :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Na zalost to ima veze sa mojim licnim zivotnim iskustvom koje potvrdjuje ovo sto pisem. Ja bih voleo da nije tako.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Srbi su poprilicno samodestruktivan narod. Sve radimo na svoju stetu i idemo glavom u zid.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

paja napisao:Danas mi je baba u mesari, na moju opasku da pazi na moje dete, objasnila da sklonim dete i što sam ga koji vrag poveo. Malo je falilo da popije patos. Najgore je što bi ja ispao ko zna šta, a ona žrtva.
dragvorl napisao:Na zalost Pajo, slazem se. Bilo nekad, ali sve manje je te old school kulture iz nekih proslih vremena.
Pusti to old school, govedo je govedo - bez obzira na godine. Shvatio sam to '92 kad sam pokušao da kupim mleko za dete u samoposluzi :x
Poslednja izmena od Velja u 29 Dec 2013, 13:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori