Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od swemir »

Nova pozadina :)

Slika

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od swemir »

Zanima me u cemu je taj znacaj htc seanse i sto ne mozete bez njega

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nije da ne možemo bez njega nego se teško naviknuti na nešto drugo.

Wallpaper za 500. :)

Slika
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

:kuku:
Aj sto je honda, nego gle br stranice :kezo:
Slika

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Lako se svaki telefon može skockati da liči na Sense, ako vam baš smeta originalni softver.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Desila mi se čudna stvar, punio sam telefon kao i obično, bio je ispod 10% kada je priključen i napunjen do kraja. Autonomija predvidja 21h rada u najekobomičnijem režimu a tu uvek na 100% baterije prikazuje oko 40h. Jedina razlika ja da tel nije punjen fabričkim punjačem već od ZTE-a. Šta to može biti. Restartovan je i isto.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

jaci punjac od predvidjenog puni jacom strujom sto dovodi do pregrevanja baterije i prevremonog iskljucivanja punjenja, iako prikazuje 100%, nije napunjena do kraja te kapacitet rapidno opada, mnogo brze nego kada se puni predvidjenim punjacem.

Uprosto, normalna pojava koja na duze staze trajno ostecuje bateriju
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

dragvorl napisao:BTW, meni evo posle 3.5 godine popustila baterija, vala i vreme joj je, mislim da je imala nekih 300-njak ciklusa. Vreme je u stvari i za novi telefon.
Ti onda baš slabo koristiš telefon... Ja svoj punim od prvog dana dvaput dnevno (star je 14 meseci), a od pre par meseci i tri, nekad i četiri puta. Cenim da je baterija do sada imala najmanje 600-700 ciklusa, nije ni čudno što mi je crkla... :D
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Jedna stvar kod punjenja. Primetio sam da baterija traje kraće kad se puni preko kompa, nego kad je u pitanju utičnica.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

nuk napisao:jaci punjac od predvidjenog puni jacom strujom sto dovodi do pregrevanja baterije i prevremonog iskljucivanja punjenja, iako prikazuje 100%, nije napunjena do kraja te kapacitet rapidno opada, mnogo brze nego kada se puni predvidjenim punjacem.

Potpisujem post.

EDIT Primetio sam da Zte sada uz model Blade G stavlja neki punjac koji puni bateriju bas bas brzo, recimo za manje od sat vremena (45-55 minuta) od totalno praznog telefona koji ne moze da se upali ni na punjacu do 100 posto.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Geza napisao:Jedna stvar kod punjenja. Primetio sam da baterija traje kraće kad se puni preko kompa, nego kad je u pitanju utičnica.

Kod trebe je onda isti slucaj kao i kod Urosa, takvo punjenje nije pozeljno. Problem je sto telefon ne bi smeo da vuce jacu struju od predvidjene preko USB porta racunara.

Razlog tome je ili los sistemski menadzment samog telefona (posto telefon sam regulise jacinu struje koja mu je potrebna za punjenje), neispravna baterija ili neodgovarajuci usb port racunara
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Nije drastična razlika, ali eto malo se primeti. Nezgodno je što je punjač sastoji i od USB kabla, pa mi često bude lakše da zakačim telefon na komp, nego da odem do slobodne utičnice.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Baš sam se smorio, valjda neće tako trajno ostati. Možda sam ga par puta punio nefabričkim punjačem...

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Saša napisao:
dragvorl napisao:BTW, meni evo posle 3.5 godine popustila baterija, vala i vreme joj je, mislim da je imala nekih 300-njak ciklusa. Vreme je u stvari i za novi telefon.
Ti onda baš slabo koristiš telefon... Ja svoj punim od prvog dana dvaput dnevno (star je 14 meseci), a od pre par meseci i tri, nekad i četiri puta. Cenim da je baterija do sada imala najmanje 600-700 ciklusa, nije ni čudno što mi je crkla... :D
Pa sad, koristim ga koliko mi treba. Ne pricam satima svaki dan, i ne visim na netu na telefonu svaki dan, 3G ugasen naravno, ne igram igrice i slicno. Iskreno ni ne punim ga sem ako je neophodno, ali nikad mi se ne isprazni kada sam van kuce.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

bane valjevo napisao:
nuk napisao:jaci punjac od predvidjenog puni jacom strujom sto dovodi do pregrevanja baterije i prevremonog iskljucivanja punjenja, iako prikazuje 100%, nije napunjena do kraja te kapacitet rapidno opada, mnogo brze nego kada se puni predvidjenim punjacem.

Potpisujem post.

EDIT Primetio sam da Zte sada uz model Blade G stavlja neki punjac koji puni bateriju bas bas brzo, recimo za manje od sat vremena (45-55 minuta) od totalno praznog telefona koji ne moze da se upali ni na punjacu do 100 posto.
Većina telefona sama kontroliše struju kojom puni bateriju, tako da je nebitno da li su nakačeni na jači punjač. Ako se puni brže sa nekim drugim punjačem, samo znači da je ili ta kontrola slaba ili je fabrički punjač slab. :-)

Tapatalk 4
Odgovori