Alfa Romeo - generalna tema
Re: Kvalitet Alfa Romea
Kad smo kod kondeza video sam ga na dosta bmw keceva cak i na komsijinoj 7 ci i to u bocnom zmigavcuu...
Svi pate od toga u zavisi samo ko je dobavljac dela i koja serija je...
Sve to prave tri fabrike
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Svi pate od toga u zavisi samo ko je dobavljac dela i koja serija je...
Sve to prave tri fabrike
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Poslednja E klasa, koža, ipak je 166 udobnija pozadi. Klupa na Merdžanu je vrlo tvrda, skroz obična. Inače, ne volim meka sedišta, ali ono rešenje u 166ci sa 2 odvojene fotelje mi je bilo fenomenalno, da poželiš za dnevnu sobu ispred televizora.nidza napisao:Sutra ću u Berlinu da se vozim u E klasi na zadnjem sedištu, pa ćemo da povučemo crtu.![]()
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Takva pojava je vidljiva kod 90% automobila i to nema nikakve veze sa kvalitetom vec sa nekim drugim faktorima poput toga da far dovoljno ne dihtuje jer nije dobro zatvoren,a neretko se desava da zbog povrsinske pukotine fara dodje do ovakve pojave.
Iskreno, kad vidim komentare ovakvog tipa, odmah pomislim da se nijedan drugi automobil osim Alfa Romea uopste i ne kvari, da Alfa ne postoji verovatno nijedan auto-servis nebi postojao.

Re: AW: Kvalitet Alfa Romea
Ma pricajte vi sta hocete ali ja bi ovaj 8C rado vozio. Steta sto nece drzati cenu kao svaka Alfa pa da se kupi posle 5 godina za 5k evra 
Gesendet von meinem GT-I9505

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
A gde se to raspravlja samo o kvalitetu AR?Incognito napisao: Pogotovo sto je AR jedini brend "o cijem se kvalitetu raspravlja".

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ma daj.. gde vi to vidjate kondenz kod zdravog fara?
Ja nisam vidjao.. Evo bar na forumu imamo nove i raznovrsne marke automobila i ne secam se da se neko zalio da ima kondenz?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ja nisam vidjao.. Evo bar na forumu imamo nove i raznovrsne marke automobila i ne secam se da se neko zalio da ima kondenz?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
U stvari, kada se pogleda kroz istoriju Alfa ima veliki broj automobila koji drže odlično cenu...recimo daleko veći nego BMW npr.Floyd napisao:Ma pricajte vi sta hocete ali ja bi ovaj 8C rado vozio. Steta sto nece drzati cenu kao svaka Alfa pa da se kupi posle 5 godina za 5k evra

I među novijim će takođe biti takvih primeraka, iako se sada u diskusijama ovakvog tipa gde preovlađuju predrasude i neznanje o tim modelima priča sa podsmehom.
I za Alfusud, koju ovde smatraju đubretom od auta, su počele vrtoglavo da skaču cene...
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/al ... res=EXPORT
..ima i daleko skupljih, ovo je jedan prosečan primerak.
..ista stvar i sa Alfom 75...sasvim prosečan cenovni primer za auto koja sigurno spada u lošije Alfe koje su se pravile, ali i njoj raste vrednost
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/al ... res=EXPORT
...itd, itd...
Alfa 8c je ručno sklapan auto i nije čudo da se pokaže kondenzacija ili neki drugi propust kod takvih autmobila.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa dobro, verovatno ima veze i sa odnosom ponude i potraznje, broja ukupno proizvedenih primeraka, i primeraka koji su trenutno u "zivotu". REcimo 75-ice sam jos i vidjao ranije, sad se stvarno ne secam kad sam neku video u zadnjih par godina. Nema ih.

- starac vujadin
Naravno...to su jedni od bitnijih parametara, ali uvek je tu i "x faktor" koji Alfe imaju, a mnogi drugi nemaju.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Da, ima i taj faktor koliko su bitni u auto hijerarhiji i istoriji. Cak i da je redak i star model ne znaci da ce biti na ceni kao neki mladji, ali bitniji i uspesniji.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Bas sam pre neki dan razmisljao o tome kud nestadose neke Alfe. Kad sam kupovao prvog BX-a 99-e godine, u igri mi je bila i Alfa 33 pa sam ih dosta video tada, sada ih nema ni za lek po ulici. Doduse, nema ni BX-a, sto me ne cudi prema mojim iskustvima sa Citroenom (bogatim i bolnim). Isto vazi za Lancie, mnoge starije Renoe i Pezoe, itd. Sve je to sa aspekta kvaliteta i dugotrajnosti u najmanju ruku sumnjivo, a ne pricam samo o koroziji. Opel je u tome neprevazidjen, pa opet mozes da vidis gomilu Ascona po ulicama, Kadeta da ne pominjem.
Dakle, kad sam sumirao svoje subjektivno misljenje da su italijanska i francuska kola pretezno krs, ide twist, a to je da bi ja sad bulju prodao da nadjem nekog BX-a ili CX-a u dobrom stanju i da ga vozim koliko god da me jebe u zdrav mozak. Iste emocije gajim i prema Alfi, i to bih posedovao rado pa nek se kvari, dok bih Forda (kog takodje obozavam, ali racionalno) sigurno zapalio kad bi mi priredjivao 10% onoga sto sam prosao sa Citroenom.
Prosto, ima kola kojima sve mozes da oprostis....
Dakle, kad sam sumirao svoje subjektivno misljenje da su italijanska i francuska kola pretezno krs, ide twist, a to je da bi ja sad bulju prodao da nadjem nekog BX-a ili CX-a u dobrom stanju i da ga vozim koliko god da me jebe u zdrav mozak. Iste emocije gajim i prema Alfi, i to bih posedovao rado pa nek se kvari, dok bih Forda (kog takodje obozavam, ali racionalno) sigurno zapalio kad bi mi priredjivao 10% onoga sto sam prosao sa Citroenom.
Prosto, ima kola kojima sve mozes da oprostis....
BX i CX nisu bili baš masovni automobili kao Ascona.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa da, to je vrlo bitna cinjenica.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
CX ok, njega i ne ubacujem u jednacinu, ali BX-a je napravljeno 2.3 miliona otprilike a to nije malo.
- starac vujadin
Ne sporim da je dosta tih autmobila propalo, ali ipak su to kola koja su urađena u desetinama i stotinama hiljada primeraka, pa se mogu naći u Evropi i ne predstalvjaju toliku retkost, ali ovde je sve mnogo teže. Ne zaboravite da su se tada kola kod nas kupovala sa astronomskim carinama, vrlo restriktivno, na kvote i preko konsignacije, održavanje često nije bilo lako i njihov udeo u prodaji je često bio minoran, pogotovu Alfe. Mada je lepo što se ta firma još od 1967 mogla kupiti u jednoj komunističkoj zemlji. Opet, kada s emoglo uvoziti i smai znate da se kod nas ne uvoze mint primerci, nego mnogo bliže za vaste disposal.