Magla

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Magla

Post od Delija »

nenad.fil napisao:Sad cu i ja da ispadnem manijak za volanom (a uopste nisam) ali sam prosli petak i subotu (21. i 22) bio u Sapcu i NS-u i vracao sam se po magli oba puta. Ne znam da li je zbog ksenona, ali meni zaista nije predstavljala veliki problem.

Samo da napomenem, autoput je u pitanj,, bilo je magle ali nista posebno, samo mi je bila potrebna ogromna koncentracija, tempomat od 100-120 i noga konstantno na kocnici. Ispred mene je na momente bilo automobila, vecina se sklanjala (bez mog blicanja)

Ispred mene je pri povratku peglao neki X5 ali posto je bio "strejndzer " ubrzo je usporio verovatno da bi se izdvojio negde posto se putokazi nigde nisu videli. Takodje, navigacija mi je bila od velike pomoci.
Imao sam aftermarket xenone, a vozio sam i auto sa fabrickim i losije se ponasaju od klasicnih zutih svetala po magli. Sto je svetlo vise zuto to je bolje po magli, tako da...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

@Nuk

Zamisli kakav je tek horor onda ovaj put koji sam pomenuo (relacija između Zmajeva i Kucure)... :ccc:

Na normalnom putu, gde imaš dve redovne trake, kakva god da je magla držiš se svoje trake pažljivo i ideš nekako, al' na ovom sa širinom samo jedne trake (nema ni bele linije, ničega) a koju dele automobili iz oba smera - u magli (naročito po danu) vožnja je pravi film strave i užasa. Auto iz suprotnog pravca ide dakle istom trakom, direkt na tebe i dovoljan je sekund nepažnje i ćao, nema te više... A kilometar posle Zmajeva ima još i pružni prelaz bez branika/polubranika (i to na veoma prometnoj pruzi NS - Subotica), pa moraš otvoriti četvore oči kada prelaziš da te ne oduva i neki voz. Još sam usput naišao i na pandure takođe u Puntu, pa su i oni silazili u polje da se mimoiđemo... :D
To je parče puta inače kao zabranjeno za redovan saobraćaj pošto još nema punu širinu puta, mogu samo da ga koriste traktori i slična radna vozila iz polja, no to niko ne poštuje jer skraćuje put za 12 km u jednom pravcu i izbegavaš Bačko Dobro Polje i praktično ceo Vrbas. Panduri su jedno vreme sačekivali na krajevima i kažnjavali, no kako čujem dobili su "instrukcije" sa viših instanci da ne diraju više ljude, pa sada svi slobodno prolaze... A i neko redovno skida znakove zabrane saobraćaja, pa ljudi mogu da se vade i na to... :D
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Tuda sam jednom isao i nikada vise, pogotovo ne bih po magli :)
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Zaboravih da napisem, ksenoni na mecki fabricki + maglenke zute, fabricke-stock sto bi rekli.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Jeste da je pitanje više za temu o sijalicama, al me mrzi da je tražim, pa ću pitam ovde u čvrstoj veri da će dobri Trojke da prebaci pitanje gde treba. :D

Elem da li je neko video žute halogene sijalice za maglenke kod nas?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Nisam siguran da li ces ih naci a negde sam procitao da zute sijalice nisu pozeljne na modernim kolima zato sto im optika projektora maglenki umanjuje osvetljenje za 15- 50%
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

veceras je temperatura pala vise nego sto smo ocekivali, i magla je vec lepo stegla... mislim da ce i ujutro biti zanimljivo...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Pa nemaju maglenke projektore imaju klasično senilo. Hvala u svakom slučaju.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Magla je i oko Kraljeva, put KV-TS preo Ugljareva u magli , vidljivost 10m :uf: odavno nije mi palo ovako teško ovih 120 km.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

javicu stanje ujutru na autoputu ns-bg
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

U centru grada nista, na Nbg vidljivost od 50 - 200 metara.

Danas popodne se izgelda nesto desilo, sreo sam 3 hitne na intervenciji, isli su od Simanovaca ka gradu...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Svaki, ali svaki put kada se vracam uvece iz BG za NS je uzasna magla, ni veceras me nije izneverilo :)
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

paja napisao:Pa nemaju maglenke projektore imaju klasično senilo. Hvala u svakom slučaju.
Jeste ali staklo ima neku dioptriju koja pravi cutoff radi pravilnog usmeravanja snopa svetlosti.

Tako sam ja shvatio ono sto sam procitao kada sam se interesovao za istu stvar. Ima logike da postoji razlog zasto proizvodjaci odavno ne koriste zute sijalice i zasto se iste mogu naci samo kineza na ebay-u :D
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

GTI ima fabricki projektore u maglenkama, cisto da se zna... :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

nuk napisao:
paja napisao:Pa nemaju maglenke projektore imaju klasično senilo. Hvala u svakom slučaju.
Jeste ali staklo ima neku dioptriju koja pravi cutoff radi pravilnog usmeravanja snopa svetlosti.
Tako sam ja shvatio ono sto sam procitao kada sam se interesovao za istu stvar. Ima logike da postoji razlog zasto proizvodjaci odavno ne koriste zute sijalice i zasto se iste mogu naci samo kineza na ebay-u :D
Može biti. Ima logike.
Odgovori