Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Dusan »

Update ako mozda nekoga zanima. Pisao sam vec da sam imao problema sa Iphone 5, evo sada cekam cetvrti telefon da mi stigne kao zamena ove godine. Prvi je imao prasinu u socivu kamere, na drugom su otkazali zvucnici, na trecem opet prasina u socivu, ali ovoga puta prednje kamere. Ne znam da li je to da ja bas toliko nemam srece ili je Apple toliko pao sto se tice kvaliteta, skoro sve ljude koje znam da imaju I5 su imali nekih problema do sada, do douse ne kao ja, ali opet problem je problem... Inace mi telefon toliko odgovara, da bih ga opet kupio. :glavomuzid:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Možda samo drugi ljudi to ne primećuju. :-)

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Kinezi se nisu naspavali dobro kada su sklapali.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ja retko menjam telefone i to mi predstavlja stres...prenos podataka, učenje manuala.. Meni ej telefon pre svega radna sprava. Prvi telefon mi je bio Philips Savvy, posle sam zaređao s Ericssonima jer mi je odgovarala njihova logika menija - R320, T68, K750, C902. Prv tri su bili sjajni telefoni, ovaj poslednji je bio mnogo lep, 007 ga je imao :) ali nije bio tako dobar. Sad sam na Samsungu 7722 s dve kartice i jedva čekam da ga se rešim. Nije loš telefon, ali ima neke iritirajuće stvari. Nokia 515 stiže uskoro, jedva čekam da se vratim na fizičku tastaturu....jedino mi se ne sviđa što nema wifi. Pošto će posle te Nokie fizička tastatura vrlo verovatno biti nepostojeća kategorija, preći ću na neki smartfon...videću koji operativni sistem. Da sad uzimam smartfon išao bih na wp8, ali te stvari su toliko fluktuirajuće da ko zna šta će biti u budućnosti.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@Gaginh0

Nijednom nisam menjao a koristio sam ga barem 3 godine, na e700 jesam jednom. I to sam najvise voleo da zalupim slusalicu sto mi najvise nedostaje na ovim novim telefonima.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Ja sam do sada imao samo tri telefona...

SE K500----SE K850----LG Optimus G. K850 sljaka i danas bez ikakvog problema, a nema sta nije preziveo.. :doubleup:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

ftj napisao:@Gaginh0
I to sam najvise voleo da zalupim slusalicu sto mi najvise nedostaje na ovim novim telefonima.
:plusone: :doubleup:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

V3 mi je omiljen telefon, e to je bilo zalupljivanje slušalice :-)

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja sam se na mobilnom svetu stalno svadjao sa strucnjacima koji su tvrdili da mobilni nikad nece moci da zameni najobicniji fotoaparat.

Ja sam tad imao w800, on je bio walkman model k750 i pricao sam da kad je tehnologija za par godina toliko napredovala, sigurno ce za par godina telefon prosecnom korisniku biti dovoljan.

Ne kazem da telefon moze da zameni dslr ali moze da slika ok sliku.

Tada sam govorio i da ce na kraju doci do toga da je svejedno cime se slika jer ce i telefon i aparat moci da slikaju sliku toliko dobru da ljudsko oko ne noze da vidi bolje i i dalje verujem u to. Da li za 5 ili 55 godina, siguran sam da ce tehnologija to postici. Vratite se samo par godina u nazad i pogledajte kameru kakvu je imala recimo nokia 6600 koja je tada bila cudo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Problem sa aparatima u telefonima je nedostatak pravog blica i zato slike u losem svetlu tesko mogu biti kao sa aparata. Kolko znam jedini je sonyericsson imao xenonski blic i ponasao se kao pravi aparat. Drugi problem vidim u dugmetu za skljocanje jer je danas najcesce to dugme na samom tacskrinu i vrlo lako moze da ispadne mutna slika ako nije dovoljno mirna ruka. Dobro je sto mozes da drzis dugme pa da on odradi fokus i onda samo pustis ali i dalje nije kao kad na aparatu pritisnes dugme.

Naravno kad je dobro svetlo i kad fotka ispadne kako treba sigurno da su danas slike neuporedivo bolje nego sa prosecnih digitalaca od pre 7-10 godina.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Imala je i Nokia N82 xenon blic, a verovatno su i drugi imali.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Neke kompanije ne mogu ili ne žele da ulažu puno u razvoj foto dela telefona, jer im prodaja drugih aparata donosi pristojan novac.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Na nekim telefonima volume dugme moze da slika i dosta olaksava slikanje.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

A i ne treba bolje od ovoga sto se telefona tice, mnogo smo mi razmazeni :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

ftj napisao:Problem sa aparatima u telefonima je nedostatak pravog blica i zato slike u losem svetlu tesko mogu biti kao sa aparata. Kolko znam jedini je sonyericsson imao xenonski blic i ponasao se kao pravi aparat. Drugi problem vidim u dugmetu za skljocanje jer je danas najcesce to dugme na samom tacskrinu i vrlo lako moze da ispadne mutna slika ako nije dovoljno mirna ruka. Dobro je sto mozes da drzis dugme pa da on odradi fokus i onda samo pustis ali i dalje nije kao kad na aparatu pritisnes dugme.

Naravno kad je dobro svetlo i kad fotka ispadne kako treba sigurno da su danas slike neuporedivo bolje nego sa prosecnih digitalaca od pre 7-10 godina.
Ni kompakt aparati nisu idealni za noćne snimke. Čim je objekat slikanja malo udaljeniji blic ne može da dobaci, a optika je takva da nije od pomoći. Bolji od telefona jesu svakako.
nuk napisao:A i ne treba bolje od ovoga sto se telefona tice, mnogo smo mi razmazeni :)
:plusone: Za dnevne usputne potrebe su telefoni više nego dobri. Za ozbiljnu fotografiju su ozbiljni aparati.
Odgovori