Pranje automobila za početnike

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Pranje automobila za početnike

Post od Paja »

Pa majku mu valjda je važnije sknuti tu hemiju nego je naneti. :D
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ma skinuce kisa. :kezo:

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Sve preko 200 din kad se da u samousluznoj perionici je meni cista glupost...

Onda cu pre dati 500 din u pravoj perionici, laditi jaja i dobiti cist auto kako spolja tako i iznutra...

U NS najmanji zeton je 100din, ja uzmem jedan zeton i onda ubacim jos i kovanice pa se tu nakupi 130-180din maksimalno sve zajedno...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Moj bus je prevelik za jedan žeton deterdženta tako da 100 dinara ide na šamponiranje i bar toliko na ispiranje, a nekad i 150. Usisam ga i obrišem iznutra ispred kuće za 10 minuta. U perionice ga ne vozim jer ne želim da ga izgrebu. Na proleće ću da kupim rukavicu a će jednom mesečno da dobije i klasično pranje.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ja 4 zetona, 1 i po odprilike ode na sampon, onda predjem voskom stakla na brizinu i 2 za ispiranje

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja bih izludeo da zivim u zgradi/stanu. Kakvo bi to cimanje bilo kad moram da perem auto, posto u takvim perionicama nikad ne uspem da skinem onaj poslednji milimetar prljavstine...

Ako neko iz NS zeli da opere auto moze slobodno da dodje kod mene, imam sampona, imam Karcher, hladnu vodu, beton, usisivac, krpe, sundjere, samo ponekad nemam nikakvog soka pa mozete poneti :mrgreen:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

gagi eto me soon
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Vidis, a robbief I ja bas kontamo pre neki dan da nam treba izgovor da zapalimo u NS... :mrgreen:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Okupljanje kod Gagija ili jos bolje, Washing day by Gaginho. :kezo:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Nema sile. Kod nas u kg su 3 minuta pranje 100-110din. A verujem da ode pre 3 minuta. I ne moze sve da se ispere. Meni uvek ostane.

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrless
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Sve zavisi koliko su kola prljava. Oni koji peru često, sa dva žetona mogu da održavaju solidno stanje dok je za ostale, među koje se ubrajam, dva žetona ništa. Danas sam oprao Pežoa posle dva meseca i posle tri žetona ostalo je materijala za bar još jedan žeton. Čevtrti sam potrošio na usisavanje i računica je da sam potrošio 400 dinara, a da kola nisu spolja dobro oprana i da stakla i enterijer, osim čistog tepiha, nisu ni pipnuti. Za 500 dinara sam mogao dobiti korektno kompletno pranje, ali šta vredi kada danas niko nije radio osim samouslužnih perionica. Šta ljudi rade sa samo jednim žetonom, nije mi jasno. To je dovoljno samo za šamponiranje u najboljem slučaju, a gde je ispiranje, gde su pragovi, gde su gumene patosnice, unutrašnji blatobrani, da ne pričamo o pranju alu felni sa malo zajebanijim dizajnom...

Inače, žena pre mesec dana oprala Suzukija na četkama na OMV-u. Koje je to bacanje para naspram toga koliko košta... Još sam i krovni nosač morao skinuti. Plus sklapanje retrovizora i skidanje antene. :kuku:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

E klasu perem sa 4 zetona. Prva dva pranje, i poslednjih 30ak sekundi prebacim na ispiranje, cisto da istera onu sapunicu iz creva. Sa ostala dva lepo isperem, sa posebnim osvrtom na lajsne, tablicu... Onda prebrisem stakla spolja/unutra i pragove, i kad udjem u garazu usisam auto.

Meni tu uopste nije usteda para bitna, vec vremena i cuvanje laka.
Posebno me mrzi da brisem auto kad perem klasicno... Kakvo gubljenje vremena za ovoliki auto :kuku:

Zivot bi mi bio znatno tezi da ne postoje samousluzne...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

I meni je 4 mera plus peti za usisavanje, solidno prljav auto. Nije stvar u ustedi vec u nedostatku normalnih perionica, cekanja na red i smaranja sa likovima koji peru preko q a jos i cinjenica da je ceri dozivljaj da ide samnom u samouzluznu kada je lepo vreme :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Jednom mesečno operem sam auto u perionici, sa svom opremom i hemijom koju imam, posle toga brzi vosak obavezno. Onda ga momci iz perionice operu iznutra. Između održavam na perionici sa 2-3 žetona(100-150) din, i danas mi na po meni prljav auto drug kaže 'al si ga ulaštio' :-) par puta godišnje nanesem neki Ma Fra vosak koji po deklaracije drži četiri meseca.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy »

E pa mi u Pozarevcu imamo cenu od 50 dinara za 1 zeton u trajanju oko 100 sekundi.Kada mi je auto onako srednje prljav potrosim 2 zetona , 1 na pranje i 1 na ispiranje , a kada je bas prljav onda 2 zetona na pranje i opet 1 na ispiranje.Vosak ne koristim. Auto sasvim lepo operem za 100 dinara , max150 a enterijer uvek kod kuce sredim ( usisam)
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Odgovori