Kvalitet goriva u Srbiji?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Kvalitet goriva u Srbiji?

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:
Laki021 napisao:Propade sve, posten covek ne moz vise ni kradenu naftu naci :)
Kada drzava bez razloga povecava cenu goriva i lupa sve vece akcize,pored ostalih stvari,a tebe trziste uslovljava da ne dizes cene svojih usluga,naravno da ces da nalazis sve nacine da ustedis :)
Nama,kao nekome sa 11 automobila,od kojih samo 3 trose oko 7000l godisnje,a ne zaradjujemo njima za zivot,opasno pravi razliku da li uzimamo gorivo za 1 ili 1.5 eura.
Vodim se logikom da treba ustedeti gde god mozes :)

Vidi nije da te kritikujem il da ti zameram, ali upravo si nam objasnio da je jeftinije/isplativije krasti il kupovati kradeno nego legalno, pa to smo znali... Isto tako kad navodis da je to znacajno na 11 automobila, pa onda treba umesto tih 11 nabaviti 11 kradenih jer su jeftiniji, zamisli kolka bi to tek usteda bila.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nije isto,ali ni blizu,tako da ti ta dramatizacija ne pomaze u dokazivanju poente :)
Isto je, koliko je isto i da li si nekome lupio samar sa desetinom snage, ili detetu izvalio vilicu pesnicom...
Mislim,oba su napadi,pa je isto,zar ne?

Da znam barem jednog coveka koji nije tako nabavljao gorivo,a da je mogao,pa i da se pravimo blesavi :)
Sanirane stvari,satovi,naocare,mobilni koji su skidani sa mreze,tehnika iz Madjarske,pa u kaficu prodajes pica na crno,radis nesto bez racuna,pa ovo,pa ono...
Ima 1000 tako stvari koje smatramo skroz ok i normalnim,a nisu bas skroz legalne :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Meni je to sve vrlo slicno i za temu "Zasto je Srbija...".

Ti sad ko Velja, kraduckati je u redu al ne sme se krasti mnogo :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Xepoj87 napisao:I eto,zamisli da si na litri ustedeo 0.5e.
Jbg, svaka od tih 27.000 litara je placena po maloprodajnoj ceni.

Najveci problem kod tih likova sto prodaju kradeno ili kakvo vec gorivo je kvalitet. Znam da ni na pumpama nije sjajan, ali ko mi garantuje da ga on nije razblazio 50:50 necim, da bi zaradio vise...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sem ako znas coveka, niko ti ne garantuje, mada ni tad nije sigurno. Reskiras zbog para i to je to.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

NexT napisao:Mi smo spickali preko 27 tona goriva za godinu dana, na 6 auta...
NexT napisao:Jbg, svaka od tih 27.000 litara je placena po maloprodajnoj ceni.

Najveci problem kod tih likova sto prodaju kradeno ili kakvo vec gorivo je kvalitet. Znam da ni na pumpama nije sjajan, ali ko mi garantuje da ga on nije razblazio 50:50 necim, da bi zaradio vise...
Off topic
Jasno je na šta si mislio, ali ipak da kažemo da 27000l dizela nije 27t. Gustina je oko 0,8 kg/l (podatak iz glave) pa ko hoće nek računa.

Nego kad trošite toliko, zar nemate neki dil za popust na količinu? :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Dobro, ne cepidlaci :mrgreen:

Imamo, 5rsd/l, al ja onda odem na novu MOL i sipam pun onog sa aditivima za 157.9 :kezo:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Pa sipaj onaj bez, za 5 din manje. Verujem da je razlika u kvalitetu diskutabilna.
Širim haos!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Bio je 1.1., nova MOL pumpa, i morao sam da probam taj zajebani ED :mrgreen:

Za sad ista potrosnja, tj ako se izracuna u parama, trosi vise, a ide isto :kezo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ajde kad stučeš rezervoar napiši ima li razlike u odnosu na običan ED. Ja od prvog dana kupujem taj aditivirani na MOL-u pa da znam da li bacam pare.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Aj ja ću da cepidlačim, gustina je 825 kg/m3 :D

sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Baš da vidim ko bi odoleo da mu neko naspe gorivo sa 50% cene, a dobrog kvaliteta, u rezervoar. :D

Da napravimo poll?

Ali, slažem se da to nije u redu. Kada bi tržište bojkotovalo proizvode nastale kršenjem zakona, sigurno bi se i kršenje zakona proporcionalno smanjilo. Nama je u kulturi siva ekonomija i to je malo verovatno da će se iskoreniti.

Što se tiče MOL sa aditivima, u potrošnji i performansama na kraće staze nema govora, ali na duže bi trebalo da postoje benefiti, jer aditivi održavaju sistem za ubrizgavanje čistim. Ja sam i ranije sipao Wynss aditiv svakih 3-4 rezervoara, što mi u parama dođe slično kao da sipam ovaj sa aditivima, tako da sa finansijske strane nema razlike. Benefite aditiva sam osetio sa Stilom JTD jer nisam nikad imao nikakve probleme koje je dosta vlasnika imalo, EGR se nije zapušio, usis šljaka, zapravo je fascinantno da ništa nikad nije čišćeno na autu starom 10 godina i pređenih recimo 180.000km ili već koliko ima, pojma nemam kad nije kod mene auto. Ista praksa tvrdoglavo i za Alfu. Zasad, da čuknem u drvo.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Pa nisam siguran koliko je opravdano ili ne...

Ja u voznji ne osecam nikakvu razliku. U potrosnji takodje. E klasa meni trosi malo jer nemam mnogo centra, nemam kratke relacije, guzve izbegavam... Dize mi potrosnju samo to sto malo jurcam.
Meni taj auto kad sam u Bg trosi 5.5 - 8 litara, sto zaista mislim da je smesno i da ne moze ni da se ocekuje neki realni pad potrosnje.

Sto se tice samog motora, nikada nismo sipali aditive (tj jednom), ali je uvek sipano gorivo na proverenim pumpama. Ok, naravno da dimi, ali ravnomerno radi, nikada nije nista cisceno, pa ni EGR, a auto ima duplo vise od Stila...

Tako da verovatno nije bas tolika krdza gorivo koje inace sipamo, i verovatno nema nekog realnog opravdanja za skuplji dizel. U smislu, onaj obican je sranje i unistava motor, a za par dinara vise kupujes sjajno gorivo.

Uostalom, na tih 180.000 racunaj da je trosio 6 u proseku, to je 10800 litara, nek je 5 rsd razlika, za te pare mozes pola auta da promenis i ako bude problema...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

I ja sam pre mesec i kusur dana sunuo tog dizela sa mola, sa aditivima, za 8000. Sta ja znam, nit mi nesto bolje isao auto, nit je manje trosio.
Jedina stvar koja se desila jeste da mi je propisao filter goriva, ona gumica popustila, i pocelo gorivo da mi curi na nju. Da li je od tih aditiva ili cega nemam pojma. Promenio sam filter i gumicu, pre vremena, potrosio u medjuvremenu to gorivo, i sad nista ne kaplje.

Ne znam da li je to "jeftino" gorivo zaista i kradeno. Ne mora da znaci. U rusiji je gorivo bilo oko 0,6-0,7 ne znam bas tacnu cenu. Ja ga kupujem iz kamiona za po 1e, iz ukrajine po 1,1e. Ima ljudi koji kupuju puno tog goriva, dobiju jeftinije i prodaju ga. Tako da ne mora da znaci da je kradeno. Ima raznih stela za jeftinije gorivo. Npr. mozes kao firma direktno od distributera goriva da kupis cisternu goriva od 5000 litara, istresu je kod tebe u dvoriste. Em platis jeftinije, em odbijes pdv, ...
To kradeno gorivo, je mala kolicina, nije niko lud pa da ne primeti da mu fali gorivo, to se sad meri na gram kao zlato. Kada ti kamiondzija proda 20 litara, to je mozda kradeno, ali kada izvadi iz kamiona 900 litara, to nije jbg :)
Ja sam do sad potrosio kroz astru oko 6000 litara ukrajinsko/belorusko/ruskog dizela. Mogu vam reci da je meni to gorivo bolje u svakom pogledu. UVEK je ista potrosnja. Sa pumpi nekad trosi 7 litara, nekad 5. Znaci nesto su petljali. A i napisao sta mi je Vilic rekao u servisu za dizne. Tako da sam ja zadovoljan.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Naksigurnija varijanta je da ti izvadi iz rezerovara kamiona, ono sto se kaze na tvoje oci.

Kamionski motori su uglavnom sofisticiraniji od automobilskih. Narocito onih desetak godina starih.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Odgovori