Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Koji foto-aparat koristite?

Post od zuzazu »

nidza napisao:
zuzazu napisao:Mi se tu jako brzo dogovorimo. NEX6 i Sony Zeiss 16-70 OSS f4, sto mu daje upravo onih ulicarskih 24-105, koji su mi visak na 5D. Sta dobijam otudjenjem RX? Siri ugao, bolje low light osobine, konstantnu blendu, i vec imam sve filtere sem ND za taj navoj. Normalno za 3 puta vece novce, al sto kaze moj kum " kad idu oci, nek idu i trepavice" :D
Probao onako lepo Nex6 u Berlinu pred NG, doduše sa 16-50 kao mojim. Šta da ti kažem, fenomenalna sprava. Možda ne moraš da forsiraš taj Zeiss jer je povelik, ali što se Nex6 tiče mnogo mi se dopala ergonomija. Jeste veći od Nex3n, ali se za toliko lakše drži u ruci. AF mu je odličan, vidi se razlika u praksi i u dobrim uslovima. U lošim je sigurno razlika još veća. Da nisam za smešne pare uzeo 3n sad bih žalio što nisam odmah išao na 6icu.

Sa moje strane puna podrška da kreneš u tom smeru.
Evo kako izgleda kombo i malo fotki, skinuto sa FM.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Baš je sexy, ali plašim se da taj Zeiss sem prestiža ne odskače mnogo za kit-palačinkom u IQ. Bolje mu stoji onaj prajmić 35/1.8, što bih i ja uzeo kao prvi objektiv za Nex6.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

nidza napisao:Ako platim 700eur televizor koji u Srbiji košta 1200eur, naravno da hoću da se zezam i rizikujem. Na kraju krajeva, cifra opravdava i da prežališ garanciju i platiš servis.

Poprilično su se dobro organizovali. Nama su na poziv ujutru doneli 5 komada 42" televizora isti dan, što znači da imaju stok veći nego mnoge prodavnice bele tehnike, preuzimaju garancije, rešavaju sve. Rizik postoji, svakako, ali rizik je i kupiti kod ovlašćenog distributera kod nas. Kod nas je generalno način realizacije garancija očajan gde god kupio robu, tako da je jedini dobar scenario da ništa ne crkne. Ako crkne, čeka te u najvećem broju slučajeva agonija.
+100
crkne mi laptop, neka glupost i oni ga drze na servisu 45dana... sta ja da radim za to vreme ako nemam rezervni?
isto je i sa televizorom...
istekla mi je garancija pre mesec dana na laptop i odnesem drugu koji mi popravi komp za 4h (crkao hard disk i jos neke gluposti)... dok je bio u garanciji ni jednom ga nisu drzali na servisu manje od 30dana (da ne spominjem sto bi trebao da zakupim magacin za cuvanje kutija jer hoce da dobiju upakovan kao da ga nisam ni otvarao)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Da, to za čuvanje kutija je fascinirajuća praksa.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

To je aktuelna fora jer je sacuvana ambalaza jedan od glavnih uslova da prodavac moze da plasira vec vracan i popravljen uredjaj kao nov sto se neretko desava ali, nikakvog pravnog osnova nema to njihovo uslovljavanje i plasenje da u slucaju nedostatka originalne ambalaze ne moze da ostvari neko garantno pravo kao sto je zamena uredjaja
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pozeljno je sacuvati ambalazu, ali nije obavezno. Ko nema gde sa ambalazom, i bez nje moze ostvariti svoja prava.

Sent from my HTC One V
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

nidza napisao:Baš je sexy, ali plašim se da taj Zeiss sem prestiža ne odskače mnogo za kit-palačinkom u IQ. Bolje mu stoji onaj prajmić 35/1.8, što bih i ja uzeo kao prvi objektiv za Nex6.
Ako ti nije problem, postavi neku fotku da vidim bokeh na 50mm.
Tvoj predlog ima smisla, pogotovo u svetlu prejake cene za nesto sto zapravo nije Zeiss.

BTW, ne bih zeleo da se tema o foto aparatima pretvori u diskusiju o garantnim pravima za LG televizore, kompjutere ili sl. Postovao sam primer za moje iskustvo sa foto opremom, kod prodavca foto opreme.

Ako Moderni dozvoli, nastavite ovu diskusiju na drugoj temi, da ne trujemo ovu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Koliki god da je bokeh, i na f/4 će da bude slab. Aparat ima bruka rešen MF, tako da je rešenje adapter za EF. Imaš neke prajmove? Poslaću ti primere na PP.

Tapatalk 4
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Evo jedne vecernje...

Slika

Ja zadovoljan :)
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Znam da hoce, zato me zanima kako izgleda na kit objektivu. Ove fotke sa Fred Mirande za 16-70 f4 su mi zadovoljavajuce po pitanju bokeha (ima ih jos na FM).

Ne ulazi mi se u igranku sa adapterima. Od Canona imam samo jedan prajm, koji ne bih ni stavio na NEX jer nema smisla.

Ovaj aparat treba da bude aparat za setnju i svaki dan.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

35/1.8 i 16-50, ćaozdravo. Možda Sigma 20/2.8 palačinka, jer je fazon.

Tapatalk 4
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Kakav je Sigma 30mm, f/2.8 EX DN po pitanju bokeha?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Slabo je sve to, ali i ne može bolje u toj veličini. 35ica samo u tom slučaju.

Tapatalk 4
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

35mm kosta kao ceo moj aparat :)
Gledao sam i 50mm ali deluje glomazno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Pa da, ali to je to onda.

Mada su pederi za visoku cenu 35/1.8. Ne verujem da ih u proizvodnji košta desetinu cene, nego im se može.

Tapatalk 4
Odgovori