Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
To sa parama i visokim zivotnim standardnom u Norveskoj i nije bas crno-belo. Prosecna plata u Norveskoj je nekih 4.000 evra + , ali su isto tako porezi u toj Norveskoj najvisi u svetu, plate se debelo oporezuju, cene automobila su neretko i dvostruko vece u poredjenju sa cenama u drugim zemljama, vise novih automobila se po glavi stanovnika prodaje u Nemackoj, Austriji i Britaniji gde su plate duplo nize nego u Skandinaviji. Stoga, 4.000 evra u Norveskoj i 4.000 u nekoj drugoj zemlji, nikako nisu isto. Ali da je kvalitet zivota u Norveskoj posmatrajuci neke druge parametre bolji nego bilo gde na svetu, to itekao stoji - nemaju problem prenaseljenosti kao velike evropske zemlje, socijalna zastita je izuzetno dobro resena, nisu izlozeni brigama kao neki drugi narodi, a to im je svakako plus. Zato su na onoj HDI listi UN-a (indeksu humanog razvoja) uvek na prvom mestu u svetu. 

Znaci u prevodu: oni koji su radno sposobni da zarade, dobar deo te zarade odvajaju za one koji nisu u stanju da zarade. Hm, nesto mi to zvuci poznato
Oni se ne drze principa nema vecera(s) za dzabe

Oni se ne drze principa nema vecera(s) za dzabe

Nije tako, trebalo mi je mnogo godina da se uverim da je bolje neradnike placati nego se zezati sa njima. Npr Holandjanima je uvek vazno da rade (i putuju) jel se tako socijalizuju i uzivaju u zivotu, a oni koji ne rade i primaju pare trose te iste pare i pokrecu ekonomiju, pa svako ima svoju ulogu. Bas mi je trebalo mnogo godina da mi sve stvari legnu na pravo mesto. Uopste nije lako posebno iz Srpske perspektive. Sve je to prica kako cemo da se igramo (kao deca), ima nesto i ono pametniji popusta (sto me je uvek nerviralo), ali u krajnjoj liniji svi zele da lepo zive i ako mogu sto da ne, pa ako ne zeli da radi i ne mora... Inace vlada (i uopsteno drustvo) u NL ako govori o neradnicima na prvo mesto stavlja njihovu socijalizaciju (druzenje, kretanje medju svetom), svrsishodnost zivota (psihicko stanje) a tek na kraju finansisku....
PS: Na kraju krajeva poznato je da u prirodi paraziti zive cesto u idealnom odnosu sa nosiocem. Kod nas je to primer sa n miliona bakterija i sl.... oni postoje, osnovni organizam postoji i zive u harmoniji - ili se ceo zivot bore do istrebljenja nekoga
PS: Na kraju krajeva poznato je da u prirodi paraziti zive cesto u idealnom odnosu sa nosiocem. Kod nas je to primer sa n miliona bakterija i sl.... oni postoje, osnovni organizam postoji i zive u harmoniji - ili se ceo zivot bore do istrebljenja nekoga

Ne znam, da bi takvi sistemi bili odrzivi narod mora imati ispravnu i zdravu svest. Da o svojoj drzavi razmislja kao o svojoj kuci, da ako kuca stagnira da ce stagnirati i on, itd.
Mi prvo moramo da naucimo da ne bacamo smece po ulici, sve ostalo iznad toga je daleko od nas, posto nam 98% mozga sluzi samo za "farme".
Jednom smo imali kakvu takvu svest o tome, ali mentalitet je cudo. Uspeo je sve da razjebe, i da opet ispliva neka kvazi elita o kojoj smo citali u nekim knjigama, koje su napisane, dok je ovde jos bilo pametnih ljudi.
Mi prvo moramo da naucimo da ne bacamo smece po ulici, sve ostalo iznad toga je daleko od nas, posto nam 98% mozga sluzi samo za "farme".
Jednom smo imali kakvu takvu svest o tome, ali mentalitet je cudo. Uspeo je sve da razjebe, i da opet ispliva neka kvazi elita o kojoj smo citali u nekim knjigama, koje su napisane, dok je ovde jos bilo pametnih ljudi.
Najtužnije je što je nekad sve bilo OK, a postalo je kako je postalo. To je stoput gore nego da nikad nije bilo OK.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Najozbiljnije pocinjem da mislim da su neki super strucnjaci ili mozda cak i sam Tito, smislili recept za nas. Potamani svu tzv elitu i onda ce biti ok u zemlji
Crne mi misli dolaze na pamet sada

Crne mi misli dolaze na pamet sada

Otprilike tako nekako.
Nije moguce da su potomci tih ljudi sve neke pickice?!
Ili su kukavice prezivele sve to i napravile nas
Nije moguce da su potomci tih ljudi sve neke pickice?!

Ili su kukavice prezivele sve to i napravile nas

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa da, samo sto su Nemci sad naucili lekciju i ne moraju ni da pale tenkove...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Pogledali su kako su turci vladali 500 godina, sabrali dva plus dva i eto nas 

Nije ni pre 100 godina mentalitet bio drugačiji. Slao sam ranije link na sve brojeve "Politike" od prvog, 1904. godine, pa sve do 6. aprila 1941. U julu 1914. su poslanici u Narodnoj skupštini hteli da izglasaju zakon kojim se narodni poslanici oslobađaju od mobilizacije u slučaju ratnog stanja.
Ali iako je mentalitet bio isti, znalo se šta su nacionalni ciljevi, čemu se teži, ko je prijatelj a ko neprijatelj. Sada te svesti nema, ne samo među običnim narodom, već i u samom vrhu vlasti. Žive bukvalno od danas do sutra (tj. do sledećih izbora) i često povlače poteze koji su suprotni nacionalnim interesima (zbog toga što im je neki strani faktor to naredio). Veruju svim pretnjama i ucenama spolja, iako često oni koji ih izgovaraju nemaju mogućnost da ih ispune.

Ali iako je mentalitet bio isti, znalo se šta su nacionalni ciljevi, čemu se teži, ko je prijatelj a ko neprijatelj. Sada te svesti nema, ne samo među običnim narodom, već i u samom vrhu vlasti. Žive bukvalno od danas do sutra (tj. do sledećih izbora) i često povlače poteze koji su suprotni nacionalnim interesima (zbog toga što im je neki strani faktor to naredio). Veruju svim pretnjama i ucenama spolja, iako često oni koji ih izgovaraju nemaju mogućnost da ih ispune.
Ђенерал Јанковић
Upravo. Mada, s mozgom naroda(tj. malo onog što ima) opasno se igralo poslednjih 10-20g.
Postali smo opasno apatični, nezainteresovani i zbunjeni.
Političke stvari koje prolaze, to mi je jasno. Ali egzistencijalne da prolaze bez ikakve trunke otpora, to tek pokazuje da smo u opsasnim problemima.
Postali smo opasno apatični, nezainteresovani i zbunjeni.
Političke stvari koje prolaze, to mi je jasno. Ali egzistencijalne da prolaze bez ikakve trunke otpora, to tek pokazuje da smo u opsasnim problemima.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
To samo pokazuje koliko su isprani mozgovi s jedne strane i koliko smo razočarani s druge. Kad god se oseti naznaka nekih ozbiljnijih socijalnih nemira pojavi se neko "nacionalno" pitanje koje počne da dominira i zaokupi pažnju prve skupine. Razočarani su po prirodi takvi da neće reagovati ni na šta.
Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Da su Srbi znali svoje nacionalne ciljeve, nikada ne bi pravili Jugoslaviju vec bi objedinili teritorije na kojima su ziveli Srbi u jednu drzavu kada je to bilo jos moguce. Sto se prijatelja u politici tice, to ne postoji...gledaju se samo interesi. Treba saradjivati sa onima koji mogu pomoci u ostvarivanju nekih ciljeva a mi smo sa takvima po defaultu bili u ratu...snork napisao:Ali iako je mentalitet bio isti, znalo se šta su nacionalni ciljevi, čemu se teži, ko je prijatelj a ko neprijatelj.
Gesendet von meinem GT-I9505
Srbiju idealno skenira i opisuje moderna Heraldika, Genealogija i Veksikologija. (tri veoma stare nauke iz kojih se moze puno toga nauciti o nekoj zemlji, ali koje danas imaju mnogo moderniji pristup....) U sve tri oblasti Srbija pati od naj nakaradnijih situacija koje se mogu zamisliti. Na primer:
Srbija u svom grbu ima dvoglavog orla. Kada se u prirodi dogodi (retko, ali se dogadja) da se ispili ptic sa dve glave, priroda to veoma jednostavno resava. Cim takav ptic progleda, vec nakon par dana, i kad roditelji ne postizu da ga dovoljno nahrane, jedna glava pocinje da kljuje drugu glavu, i takav ptic ubrzo ispadne iz svoga gnezda i pojedu ga prve okolne zveri. U samom grbu dakle imamo simbol dvovlasca, nejedinstva, raskola, borbe za prevlast, neprirodnu deformaciju, degenericno stvorenje. Sve drzave koje su imale dvoglavog orla u svom grbu su propale ili su ako postoje, u veoma losem stanju. Vizantija, Nemacko carstvo, Austrougarsko carstvo, Carska Rusija, Srbija, Albanija, Crna Gora..........Nasuprot tome zemlje koje u svom grbu imaju orla sa samo jednom glavom (Nemacka, SAD, Austrija itd.....), veoma su stabilne i napredne. Nema raskola, nema dvovlasca, nema podeljenosti u nacionalnim interesima. Vredi malo prouciti heraldiku.......Taj dvoglavi orao se uvek kao Fenix pojavi kada se u Srbiji odlucuje o necemu vaznom, o ratu i miru, o zapadu i istoku,o severu i jugu, o republici ili monarhiji, socijalizmu ili komunizmu......Odnos je uvek 49:51.
Pat pozicija kod dvoglavog stvorenja, resava se krvlju. Koja glava ima 49, koja ima 51?
Ako neke pametne glave (bilo gde da se sada nalaze) uskoro ovo ne promene, nece biti dobro. Vredi razmisliti!
Srbija u svom grbu ima dvoglavog orla. Kada se u prirodi dogodi (retko, ali se dogadja) da se ispili ptic sa dve glave, priroda to veoma jednostavno resava. Cim takav ptic progleda, vec nakon par dana, i kad roditelji ne postizu da ga dovoljno nahrane, jedna glava pocinje da kljuje drugu glavu, i takav ptic ubrzo ispadne iz svoga gnezda i pojedu ga prve okolne zveri. U samom grbu dakle imamo simbol dvovlasca, nejedinstva, raskola, borbe za prevlast, neprirodnu deformaciju, degenericno stvorenje. Sve drzave koje su imale dvoglavog orla u svom grbu su propale ili su ako postoje, u veoma losem stanju. Vizantija, Nemacko carstvo, Austrougarsko carstvo, Carska Rusija, Srbija, Albanija, Crna Gora..........Nasuprot tome zemlje koje u svom grbu imaju orla sa samo jednom glavom (Nemacka, SAD, Austrija itd.....), veoma su stabilne i napredne. Nema raskola, nema dvovlasca, nema podeljenosti u nacionalnim interesima. Vredi malo prouciti heraldiku.......Taj dvoglavi orao se uvek kao Fenix pojavi kada se u Srbiji odlucuje o necemu vaznom, o ratu i miru, o zapadu i istoku,o severu i jugu, o republici ili monarhiji, socijalizmu ili komunizmu......Odnos je uvek 49:51.
Pat pozicija kod dvoglavog stvorenja, resava se krvlju. Koja glava ima 49, koja ima 51?
Ako neke pametne glave (bilo gde da se sada nalaze) uskoro ovo ne promene, nece biti dobro. Vredi razmisliti!