Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika
Ma dovoljno je i 60 dana... Zabrana se poveća na godinu dana koliko je maks po novom zakonu o prekršajima, 2 meseca u zatvor i eto efekta.
Kako se uopste otkriva voznja pod dejstvom narkotika?
Salju na vadjenje krvi, ako nesto posumnjaju?
To mi nekako predugo traje za rutinske kontrole subotom uvece.
Salju na vadjenje krvi, ako nesto posumnjaju?
To mi nekako predugo traje za rutinske kontrole subotom uvece.
- Grujic
- Moderator
Pre 3-4 godine su nabavili jedan ili dva uređaja za brzo otkrivanje iz pljuvačke.
Ja to nigde nisam video, sem toga, mera je da policajac na osnovu procene isključi iz saobraćaja i onda po redu...
Ja to nigde nisam video, sem toga, mera je da policajac na osnovu procene isključi iz saobraćaja i onda po redu...
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Imaju ih vise sad ja mislim, ali ne koriste ih uvek, vec kad su neki veci dogadjaji tipa Beer Fest itd. I hvala Paji na odgovoru. To bi bilo pametno uraditi/uvesti, sigurno bi smanjilo broj pijanih vozaca, posto ovo ocigledno ne fukncionise. 27. Decembra je bila pojacana kontrola u Beogradu i otkriveno je 333 pijanih, nije se smanjio broj od Oktobra uopste.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ljudi, prvo moraju da naprave mesta u zatvorima jer bi ovo malo što ima slobodno (ako ima uopšte) popunili za 3 dana.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Radni zatvor. Neka im razapnu šatore, motike u ruke i gruvaj. Pogledaj koliko je đubreta po gradu, treba to sve počistiti. Neka im svima ture narukvice sa elektrošokom, pa ako krenu da beže neka se useru u gaće.
Ima posla uvek, nego kod nas niko neće da radi, pa ni institucije kao što su zatvori. Treba iskoristiti tu energiju negde pametno, a ne samo da troše resurse.
Tapatalk 4
Ima posla uvek, nego kod nas niko neće da radi, pa ni institucije kao što su zatvori. Treba iskoristiti tu energiju negde pametno, a ne samo da troše resurse.
Tapatalk 4
Zabranjeno je to, Evropska konvencija o ljudskim pravima.
Postoje neki uslovi za rad, da se njime ne vredja ljudsko dostojanstvo,da postoji pristanak i jos jedan cini mi se.
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Postoje neki uslovi za rad, da se njime ne vredja ljudsko dostojanstvo,da postoji pristanak i jos jedan cini mi se.
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Sedim malo pre u kafiću na nekom sastanku i slušam priču sa susednog stola. Momak stoji na semaforu u Bul Oslobođenja kod Kovača i u njega se od pozadi zabija tip bez kočenja. Dok se ovaj udareni osvestio budala nabada rikverc i nastavlja drugom trakom. Momak krene za njim i stiže ga na sledećem semaforu gde se opet zabio u vozilo koje je stajalo na semaforu.
Vozač je bio mrtav pijan.
Vozač je bio mrtav pijan.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Jek istina da je nepisano pravilo da se brzina kontrolise danju, a alkohol nocu?
To mi je rekao drugar, saobracajac. I kad se malo zapitam, pa ja za svog vozackog veka nisam video radar kad se smraci. Evo priznajem da kad je mrak, uvek izmedju sela vozim preko ogranicenja, pa cak i preko 50% od ogranicenja...
Ne smeta mi sto nema radara uvece
ali mi smeta sto nema "blokada" preko dana. I koliko vidim ja jedini na forumu teram tu pricu da treba uvesti masovne kontrole preko dana, jer znam gomilu ljudi (i zena!) koji voze pijani danju...
To mi je rekao drugar, saobracajac. I kad se malo zapitam, pa ja za svog vozackog veka nisam video radar kad se smraci. Evo priznajem da kad je mrak, uvek izmedju sela vozim preko ogranicenja, pa cak i preko 50% od ogranicenja...
Ne smeta mi sto nema radara uvece

- Grujic
- Moderator
Kako kad, Paja je pisao da je na putu valjda za Vranje naišao na alko kontrolu danju, a da nema merenja brzine noću ne bih se nikako složio...
I ja mislim da ima vise pijanih preko dana nego nocu...
Ta kontrola alkohola je bila u 10 ujutu i bio je zatvoren put. Bukvalno sve su kontrolisali. Posle je još neko napisao da je toga dana bilo više takvih punktova po Srbiji. Mene su zaustavili negde oko motela Džep u Sićevačkoj klisuri.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ok, ali su jaaaako retke, eto ja licno ne poznajem osobu koju su zaustavili danju zbog alkohola. Eto Paja je prvi
A za radar nocu? Jel ne moze da snimi ili prosto to ne rade?

A za radar nocu? Jel ne moze da snimi ili prosto to ne rade?
- Grujic
- Moderator
I može i rade to 

Ni ja nisam video da radarisu nocu. Mozda u gradovima. Zapravo u gradovima jedino i radarisu. Tamo gde je 80 ogranicenje ili sto bi rekli bez ogranicenja, tamo nikad nisam video radar. U stvari jesam jednom izmedju Begeca i Futoga. Ali samo jednom u zivotu.