Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Re: Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika

Post od aleksa »

Ali sta ako dreger pokaze lupam 1.5 promila, rezultati budu tek ujutro, jel ti tu noc budes u pritvoru!? :pardon:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

To već ne znam, ali bi morali da privedu na trežnjenje.
Sem toga, plaćaš analizu ako nisi u pravu.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:

Post od aleksa »

E vidis, kumovom prijatelju se upravo to desilo, ja nisam mogao da verujem, zato i pitam.

Lika zaustavili u BG, i naduvao nesto strasno oko 3 promila, lik se ubi da im obajsni da je greska, da je sjeban aparat, ma sve je pokusao... njihov odgovor je bio da samo mogu da ga odvedu na vadjenje krvi.
Odvezu ga tamo, izvade mu krv, i kao to je to i odatle pravo u pritvor na 12 sati, a rezultati tek ujutro! :glavomuzid:

Naravno rezultat je bio 0 promila, i evo sad ih tuzi... nadam se da ce ih odrati! :mangup:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ako se dobro secam, mislim da je Pedja trazio da mu vade krv i da je na dregeru naduvao 0.31 a da mu je preko krvi izmereno 0.35. Cini mi se da je tako bilo.

A mene zanima, kada vozac naduva na primer 0.68, napisu mu kaznu i ako je sam u kolima, jel ga pustaju da se odveze kuci ili ne, sta zakon kaze a sta se radi u praksi? Ja znam za jedan slucaj da je vozac pusten da se odveze kuci, a za drugi slucaj znam da je suvozac seo da vozi, iako je i on bio pijan ali ga nisu proveravali. I cini mi se da na onom papiru sto se dobija pise da vozac ima zabranu upravljanja naredna 24 casa.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

To se mozda isplati kada je covek malo alkoholisan, pa uz svo to odugovlacenje moze da opadne nivo do vadjenja krvi.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Imaš razne varijante, ali uglavnom policajac određuje sudbinu.
1,2 promila je granica kad bi morali da vode na 12h trežnjenja.
Granicu za isključenje iz saobraćaja ne znam, al se dešavalo da isključe i za 0,3-0,5.

Bilo je raznih scenarija, da daju papir za isključenje ali ne kažu ništa, dečka zaustavi sledeća patrola i on im naivno pokaže u fazonu dobio sam kaznu idem kući, i popije kaznu od 100 000din, 14 bodova i 8 meseci jer je vozio tokom isključenja a nije imao pojma.
Imaš varijantu da ti kaže da si isključen ali te pusti, pa kako bude.
Imaš varijantu da ti da papir, i kaže ma nema to veze ja to moram da napišem pa se opot ponovi scenario iz prvog slučaja.

@aleksa
Svakako ima pravo da ih ganja, napravili su mu pometnju zbog neipravnog dregera, a sem toga to utiče na (ne)validnost svih drugih prijava koje su napisane na osnovu njega... Al su oni morali da ga privedu jer jedino dreger imaju.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:

Post od aleksa »

Kuzmanovic napisao:Ako se dobro secam, mislim da je Pedja trazio da mu vade krv i da je na dregeru naduvao 0.31 a da mu je preko krvi izmereno 0.35. Cini mi se da je tako bilo.
Al kad je dobio rezultate, na licu mesta ili sutra?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Meni je iskreno to optimistično da budu rezultati odmah ujutru.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Mene su zaustavili kao klinca 1994. Nisam imao položeno. Napisali mi prijavu i rekli da parkiram auto i idem kući peške. Sve se dešavalo na 15 km od moje kuće, košava duvala ko luda, 11 uveče ja bez jakne, sa psom u kolima i bez dinara. Pustili su me da odvezem auto uz reči "za mene si ti isključen iz saobraćaja, a ti kako hoćeš".
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

S tim što bi tada dobio opomenu od sudije, a danas uplatnicu na somića, ali evra :mrgreen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Zezno sam se, navatali su me 1993. oktobra, a kod sudije sam išao 1994. kad je nastao konvertibilni dinar deda Avama. Platio sam 20 dinara sudse troškove i 30 dinara kaznu. To je bilo 50 DEM i veliko ko kuća u to vreme. Nisam se usrećio. Za toliko su mi smanjili džeparac za Englesku u koju sam to leto išao.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:

Post od aleksa »

Ma da, to pre "kompjuterizacije" bila milina, jedan telefonski poziv i predmet u kanti za smece. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Au pa tad je bilo gore nego recimo 2006-2007, drugar nakupio gomilu prijava za vožnju bez dozvole, te neke opomene, pa sitno novčano, sve u svemu mu se isplatilo ako ćemo iskreno.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:

Post od aleksa »

Grujic napisao:@aleksa
Svakako ima pravo da ih ganja, napravili su mu pometnju zbog neipravnog dregera, a sem toga to utiče na (ne)validnost svih drugih prijava koje su napisane na osnovu njega... Al su oni morali da ga privedu jer jedino dreger imaju.
Sta mislite koliko moze da dobije za odstetu?
Advokat mu obecao MILION! :mrgreen:
Poslednja izmena od aleksa u 04 Jan 2014, 22:39, izmenjeno 1 put ukupno.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

paja napisao:Zezno sam se, navatali su me 1993. oktobra, a kod sudije sam išao 1994. kad je nastao konvertibilni dinar deda Avama. Platio sam 20 dinara sudse troškove i 30 dinara kaznu. To je bilo 50 DEM i veliko ko kuća u to vreme. Nisam se usrećio. Za toliko su mi smanjili džeparac za Englesku u koju sam to leto išao.

50 din=50DEM? Zar nije bila DEM 7 dinara koliko se ja kroz maglu sečam? Ili da palim maglenke? :mrgreen:
Odgovori