Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika

Post od Kuzmanovic »

aleksa napisao:
Kuzmanovic napisao:Ako se dobro secam, mislim da je Pedja trazio da mu vade krv i da je na dregeru naduvao 0.31 a da mu je preko krvi izmereno 0.35. Cini mi se da je tako bilo.
Al kad je dobio rezultate, na licu mesta ili sutra?
Mislim da je bilo par dana kasnije. Pokusacu da pronadjem post na nekom od dva foruma. :)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Pali maglenke! :mrgreen: Ja se secam da je bila 1=3din, pre toga se nesecam, ali znam iz prica da su bili i 1:1...

Mene su pustili da idem autom i kad su me uhvatili bez B kategorije i kad sam naduvao 1.20...
Poslednja izmena od Gaginh0 u 04 Jan 2014, 22:44, izmenjeno 1 put ukupno.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

maniaxxx napisao:

50 din=50DEM? Zar nije bila DEM 7 dinara koliko se ja kroz maglu sečam? Ili da palim maglenke? :mrgreen:
Jeste za vreme Ante Markovica. Ovo je nesto drugo, '94. posle one hiperinflacije. Drzao se taj kurs neko vreme dok nije poceo opet da klizi.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Hvala na objašnjenju. Nešto se sečam da Avram nije bio nekako povezan sa nama, koji živimo u SLO, ali nisam bio više siguran, ipak sam bio mali tada. Sad mi je jasno :thumbup:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Aleksa, evo teme gde se pricalo o tome: viewtopic.php?f=35&t=954

Malo sam promasio ucesnike a izgleda i vrednosti. :mrgreen:
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Izgleda da rezultati ne mogu nikako biti odmah... Znaci dreger pokvaren, i ti ni kriv ni duzan mozes da prespavas u celiji! :mrgreen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Grujic napisao:Au pa tad je bilo gore nego recimo 2006-2007, drugar nakupio gomilu prijava za vožnju bez dozvole, te neke opomene, pa sitno novčano, sve u svemu mu se isplatilo ako ćemo iskreno.
Meni se zalomilo da me uhvate u vreme hiperinflacije kad policije nije bilo na ulici ni kad ti treba, a da mi sude kad je dinar vezan za marku. Jbg, da sam tada znao ono što sada znam ne bi im nikad platio. Još bi uzeo kevi tih 50 DEM. :kezo:

Inače su me nahvatali na Bežaniji preko puta današnjeg Merkura, valjda je bila republička policija u Lanseru sa šlemovima, pancirima i kalašnjikovima. U to vreme sam uveliko vozio. Gde god da krenemo keva i ja, ja vozim. Toliko nije bilo policije.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

paja napisao:Ta kontrola alkohola je bila u 10 ujutu i bio je zatvoren put. Bukvalno sve su kontrolisali. Posle je još neko napisao da
Baš su našli vreme... pa ko će da bude pijan u 10 ujutru? Trebalo bi da kontrolišu od 15 do 18 h radnim danom, gomila ljudi pije na poslu. :)
maniaxxx napisao:Mene su dobili na radar u 3 ujutru :mrgreen:
I mene su pre 6-7 godina zaustavili zbog prekoračenja na Smederevskom putu u 3 h noću. Inače je na tom putu, bar od Beograda do Grocke, ograničenje konstantno 40 km/h. :glavomuzid:
Gaginh0 napisao:Ja se secam da je bila 1=3din, pre toga se nesecam, ali znam iz prica da su bili i 1:1...
Da, kurs je 1994. posle hiperinflacije bio 1:1, ali je posle počeo da "klizi". Mene su zaustavili 1996. na auto-putu kod "Steka", jer sam vozio bicikl. :D Rekli su da je kazna 200 din, a kurs je bio 1:2.5 (80 maraka je bio veliki novac u to vreme u Srbiji). Na kraju su me pustili bez kazne, jer sam još bio maloletan.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ali zamisli taj prekrsaj u to vreme, i za te pare
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Gledali su u neku knjigu i onda odvalili 200 din - a ja u šoku. Mlađima koji se ne sećaju tog vremena je teško opisati koliko je to mnogo novca bilo u odnosu na tadašnje plate i standard. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ma i ne treba da znaju
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Gaginh0 napisao:Realno u NS sa okolnim selima ima 5-6 mesta na kojima mogu stojati sa radarom.
Novosadski put kod Avia-e prema Veterniku
Jutros u 7 bili tamo.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbg, mi smo tada ziveli sa 10DEM mesecno.

I onda smo u jednom trenutku culi kako neki privatnik placa radnike 100DEM.
To je bila kao loto premija, san snova, ceznja svih koji su radili za 1DEM :D
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Nastavlja se ludilo.
Policija je uhapsila vozača automobila zbog sumnje da je u Sremskoj Mitrovici na obeleženom pešačkom prelazu naleteo na ženu, teško je povredio i potom pobegao, saopštila je policija.

- Sumnja se da je vozač automobila pre obaranja pešaka pretekao nekoliko vozila i da je vozilom upravljao u alkoholisanom stanju – navodi se u saopštenju.

Saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 18 sati na prometnoj raskrsnici u centru grada, a policija je vozača automobila, rodom iz Šida, pronašla isto veče.

Teško povređena žena je prevezena u Medicinski centar, a vozaču je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti odveden na saslušanje u nadležno tužilaštvo.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Zanimljiva situacija sinoć...
Stoji gomila patrola, tipa 5-6 policajaca, zaustavljaju skoro svaki auto i alkotest, mene zaustavili, al ocenio da nisam pijan, pogledao vozačku i nalepnicu i prijatan put. Stajem na semafor 100m dalje na crveno, stala kola iza mene, stoji kolona... Upali se zeleno, samo kako sam ubacio u prvu, baaaam od nazad. Izlazim, jugo neki raskantan, i vozi neka devojka, čim je počela da priča ja vidim da je pijana :kuku: Izađe iz kola i zaboravi da digne ručnu pa krene auto lagano nazad pa se vrati u njega... Ma ono, cirke fino. Izvinjava se ona, kaže kako meni nije ništa, više je sjebala sebe (što i jeste, na jugu branik i far otišli) i to tako traje možda pola minuta, kad prilazi jedan policajac iz ekipe koja zaustavlja i kaže mi da su je isključili iz saobraćaja da je naduvala 0,8 :kuku:

Pita me jel hoću uviđaj. Njoj bi za ovo jer je uradila pod isključenjem kazna bila onaj komplet od 130 000din+ostalo jer je udes pod isključenjem. Iskreno, nisam imao srca da joj presuđujem, a sem toga, kad sam pregledao kola skapirao da najverovatnije ja štete ni nemam. Branik jeste još više pukao i imam crno po nemu (možda izgrebano a možda se skine), al je on svakako za zamenu što sam i spremio da uradim na proleće, tako da mi se ništa ne menja. Da sad foliram neku štetu zbog ćara od 100-200€ mi je jajarski i neću da prizivam zlo. Kažem ja njemu da ćemo da se dogovorimo i nek parkira sa strane što je i on predložio, stanemo na parking mesto ona i dalje objašnjava svašta, lupeta nešto, ja joj kao slikao LK i celu situciju čisto onako i rekao da zove taksi što je i uradila. Jedino nisam mogao da vidim kakvo je stanje lima ispod branika, mada gotovo sigurno nije ništa. Zbog toga bih za svaki slučaj popunio evropski, koji ajd što ona naravno nije imala, al što ja nisam imao :glavomuzid:

Elem, rezime mi je da je sve ispalo odlično i da su policajci napravili ogromnu grešku.
Lepo je što su oni napisali papir o isključenju ona je na njihove oči vozila (pustili je, ne znam ni da li su joj objasnili za isključenje, a ako jesu da li je i shvatila) a definitivno nije bila za vožnju. Napravila je glupost 100m posle, a mogla je katastrofu negde dalje. Bez obzira što je naduvala "samo" 0,8 žensko i to jako sitna, udarilo je pošteno koliko god da je popila, ona je bila za trežnjenje bar 12h.
Odgovori