http://www.kurir-info.rs/upozorenje-za- ... ak-1165747
Čekaj, ti zaista misliš da je sve apsolutna istina-što si učio u školi. Pošto ne znam na osnovu čega možeš da formiraš tako tvrdokorno mišljenje?nikaragva napisao: Ne znam koliko dugo zivis van Srbije, ali je meni simpaticno to sto uvek kada mi dodju neki prijatelji sa strane (usa, svica, australija, ...) puna su im usta srpstva, nose neke brojanice, krstove oko vrata, pricaju o cetnicima kao nekim super srbima (a svi znaju ko su bili i sta su radili) i slicne stvari. Ne znam jel to zbog uticaja nase crkve u dijaspori ili nesto drugo?
I zaista ne znam sta su Srbi izgubili od srpstva za vreme vladavine komunizma? Crkvu? Uopste mi nije zao i sad da je izgubimo, posto nas ocigledno unazadjaju, jer ti ljudi u mantijama predstavljaju sve ono lose o cemu propovedaju. Cetnike? Sta su ti ljudi posle rata i mogli da ocekuju posle svega sto su uradili za vreme rata? Zaista mi je zao sto neki ljudi sprstvo povezuju sa njima.
Nesto trece?
Kako ce milicija reagovati po tvom misljenju ?nikaragva napisao:Probaj da nacrtas slovo U negde u centru zagreba, da vidis kako ce milicija reagovati
Slažem se.Incognito napisao: tvrdim da je po pitanju ekstemnog nacionalizma Hrvatska 50 puta gora od Srbije.
Na šta konkretno misliš iz Nikaragvinog posta?superboss napisao:Čekaj, ti zaista misliš da je sve apsolutna istina-što si učio u školi. Pošto ne znam na osnovu čega možeš da formiraš tako tvrdokorno mišljenje?
Sigurno ti je poznata izreka da istoriju pišu pobednici.
Radili su ovo Šiptari na Kosovu pre 25+ godina, bace malo dete pod bus, od odštete živi cela porodica par godina. Strašno!stefanan napisao:Boze me sacuvajvidjao sam ovo u rusiji da rade,ali nisam znao da su i kod nas poceli. Inace situacija koje se najvise plasim kada vozim. Sta bi vi uradili da vam se to desi, da li ih oterati u pm, zvati policiju, dati im nesto para da ih ne gledate ?
http://www.kurir-info.rs/upozorenje-za- ... ak-1165747
Ovo sam zaboravio. Da li je sahovnica po defaultu ustaski simbol?Posto prilicno dosta vremena zbog posla provodim u Hrvatskoj, sticajem okolnosti licno sam bar pet puta video ispisane ustaske simbole na zidovima pojedinih zgrada u Zagrebu, a to koliko puta sam vidjao generaciju od 15-70 (da, dobro ste procitali za ovu drugu granicu) kako se seta sa majicama na kojima se nalaze ustaske sahovnice, nema potrebe da pricam.
Bogme ja ono što sam učio, kad sklonim hvalospeve i preuveličavanja-stvarno malo toga ostane. Ja sam se uvek trudio, da buden trezveniji od većine naših ljudi. Teorija viljuške mi se uopšte ne dopada.nikaragva napisao:
Pa tacno je da istoriju pisu pobednici, ali ako sklonis sve te hvalospeve i komunisticka preuvelicavanja, mozes da dodjes do same srzi.
superboss napisao:Bogme ja ono što sam učio, kad sklonim hvalospeve i preuveličavanja-stvarno malo toga ostane. Ja sam se uvek trudio, da buden trezveniji od većine naših ljudi. Teorija viljuške mi se uopšte ne dopada.nikaragva napisao:
Pa tacno je da istoriju pisu pobednici, ali ako sklonis sve te hvalospeve i komunisticka preuvelicavanja, mozes da dodjes do same srzi.
Ne sporim da imamo svojih nekvaliteta, ali daleko smo od najgorih.
Što se tiče priča baba i deda, u emigraciji ima sigurno mnogo ljudi koji bi pričali suprotno. U svakom kraju postojali su ''neki'' koji su mogli da se izdaju za ove i one-zarad svojih sebičnih ciljeva.
S obzirom da smo u zadnjih dvestotinjak godina, na svakih 10-20g imali po neko sranje, još smo i dobri...