Pomozite... Astra G 1.4 16v seckanje na benzin i gas
Pomozite... Astra G 1.4 16v seckanje na benzin i gas
Zdravo ljudi, imam problem sa moj auto Astra G 1.4 16v motor X14XE, ona ima ugraden plin vec 2 godine sve si je super radio,i sad sve si dobro radi ne cuje se motor kako radi ,ali ima samo edini problem, posledno vrejme javja se seckanje i na benzin i na plin,( na plin po se oseti) u malim obrtaima od 1000-2000 obrt. kad je vozim u 1,2 brzini kad dodajem gas ona zasecka pa povuce i kad je otpustim ona trza (secka) ne mogu da podnesem nervira me i kad je vozim u veci brzinam 3,4,5 ona dobro radi isto otpustam gas imam malo trzanje ko da se ne primetuje al je osetliva papucica gas.
Smenio sam DIS modul (bombine) pred 9 meseci togas je crkla pa sam je promenio i pak je seckala,sad sum smenio novi svekice GM original po katalogu ,motorice ler gas, i svi filtri benzin,vozduh i to sve original GM, filter plin ,priklucio sam je na dijagonstici nisto ne pokazuje sve ok. mislio sam da je EGR vetil zacepjen izvadio sam ga da ga ocistim ama ni e bio zacepjen pak sam ga zacisito i problem ni e resen sve si isto radi secka, trza.
Molim vas koj ima vaki problem da meni pomozi ne znam stvarno sta da radim auto me je izludeo,auto je mnogu zacuvani i mnogu ga odrzavljam ne dajem nista da joj fali redovno je praveni servis sve je stavjano na njo original preterjano ja cuvam kao ocima jer se doro i razumjem u automobilima i mehanika samo ovo me dugo muci i nervira me sta ne mogu da ga resim
Procitao sam svi foruma ama ne mogu da dojdem do krajan rezultat sta bi moglo biti, jas se izvinjavam sta je malku veliki teks a nadam se da neko mi pomozi ..pozdrav svi clenove
Smenio sam DIS modul (bombine) pred 9 meseci togas je crkla pa sam je promenio i pak je seckala,sad sum smenio novi svekice GM original po katalogu ,motorice ler gas, i svi filtri benzin,vozduh i to sve original GM, filter plin ,priklucio sam je na dijagonstici nisto ne pokazuje sve ok. mislio sam da je EGR vetil zacepjen izvadio sam ga da ga ocistim ama ni e bio zacepjen pak sam ga zacisito i problem ni e resen sve si isto radi secka, trza.
Molim vas koj ima vaki problem da meni pomozi ne znam stvarno sta da radim auto me je izludeo,auto je mnogu zacuvani i mnogu ga odrzavljam ne dajem nista da joj fali redovno je praveni servis sve je stavjano na njo original preterjano ja cuvam kao ocima jer se doro i razumjem u automobilima i mehanika samo ovo me dugo muci i nervira me sta ne mogu da ga resim
Procitao sam svi foruma ama ne mogu da dojdem do krajan rezultat sta bi moglo biti, jas se izvinjavam sta je malku veliki teks a nadam se da neko mi pomozi ..pozdrav svi clenove
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Pomozite... Astra G 1.4 16v seckanje na benzin i gas
Sve sto bi mi palo na pamet je uradio osim ciscenja dizni, ali je cudno sto zeza i na benzin i na gas.
@ANGEL
Da li je pocelo da zeza u isto vreme i na benzin i na gas?
@ANGEL
Da li je pocelo da zeza u isto vreme i na benzin i na gas?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
primetio sam je na plin zas cece ja vozim na plin,pa sam ja testirao i na benzin kad sam video i na benzi radi isto samo ne toliko veliko ko na plin
jedno ni e mi jasno ako su dizne na benzin zapusenji treba da radi dobro na plin
jedno ni e mi jasno ako su dizne na benzin zapusenji treba da radi dobro na plin
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Stvarno jako cudan problem, i meni pada na pamet jedino ciscenje dizni.
Sa druge strane, jel moze da bude nesto oko struje? Kablovi?
EDIT: Mozda je problem sa benzinskim od ranije, pa nisi primetio posto si vozio na plin, pa si sada shvatio kada si testirao i na benzin.
Sa druge strane, jel moze da bude nesto oko struje? Kablovi?
EDIT: Mozda je problem sa benzinskim od ranije, pa nisi primetio posto si vozio na plin, pa si sada shvatio kada si testirao i na benzin.
Poslednja izmena od Kuzmanovic u 06 Jan 2014, 21:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Ako zeza na oba goriva, ili problem sa strujom, ili je lose nastelovan plin, pa poremeti ecu, racunar vozila...
Sent from my ZTE-SKATE
Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Nisi menjao kablove a to bi trebao da uradis ako si vec menjao svecice. Takvi problemi obicno su oko struje. Zameni kablove i onda si siguran da to nije problem.
Probaj opet sa svecicama al onim za gas. Imao sam slican problem tako ga resio (brisk). Jest da resenje nije trajno al drzi evo vec cca 20k km.
bio sam u servis gde sam motirao plin i kaze im moj problem sta se desava prikacili su na tester za plina kazu da je tu sve vo red radi sve kao sto treba,ulazi majstor u auto i idemo da ja provozimo i video da ona radi to seckanje i prebacio na benzin i radi isto i na benzin ama ne tolki kao na plin rabota ide 1/3 (ednom radi na plin a 3 puta zgolemiti na benzin) i mi e kazao da je problem neki sa motor auto ne sa plin
Jas stvarno ne znam sta da radim vo ovoj situaci
Jas stvarno ne znam sta da radim vo ovoj situaci
a kako e je dobro radila pret to sa istim svekici kad sam je kupio auto imao je isti svekici i sve isti i stavjam i kad sam ugradio plin sve je dobro radio
Probaj da ga otkacis sa akumulatora, i vozi ga par dana samo na benzin.
Sent from my ZTE-SKATE
Sent from my ZTE-SKATE
ovaj motor nema kablovi kao drugi,ima istalacija i od istalacija ide kao prekidac sta se ukaci na dis modul (bombine) i bobine je edna cela spojena za svi 4 cilinri i ima i ide nad svekici
ne razumem sta da otkacim sa akomulatora???
Klemu za plus otkaci na 10 minuta, da bi resetovao racunar, i vozi par dana samo na benzin, i prati stanje.
Sent from my ZTE-SKATE
Sent from my ZTE-SKATE
ok pomislio sam i na to varijante,a ke uradim i to pa ke vidim kako e stanje