Pomozite... Astra G 1.4 16v seckanje na benzin i gas
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Pomozite... Astra G 1.4 16v seckanje na benzin i gas
Struja je zajednička za plin i benzin, tako da ako se trzanje javilo istovremeno tu je problem.
Ja sam imao isti slučaj i uzrok je bila napukla keramika svećice koja je ispala prilikom zamene...
Ja sam imao isti slučaj i uzrok je bila napukla keramika svećice koja je ispala prilikom zamene...
Varnica je zajednicki imenitelj problema sa oba goriva.ANGEL napisao:ovaj motor nema kablovi kao drugi,ima istalacija i od istalacija ide kao prekidac sta se ukaci na dis modul (bombine) i bobine je edna cela spojena za svi 4 cilinri i ima i ide nad svekici
Taj konektor koji povezuje DIS modul dobro pregledaj, verovatno je to i uzrok prvog kvara DIS modula. Imas li neku sliku tog konektora, tog spoja.Ono sto sam video na Opel nemackom forumu deluje razocaravajuce, tanki kablic nedovoljan da podnese 80-100 Ampera struje koja tu moze da protekne.
Taj konektorski spoj treba da bude premazan provodnom pastom, proveri da li je pasta jos tu.
da se nadovrzem na moj temi ni sam spomnao,kad je zapalim ujutro pali na benzin bez nikakvi problem i radi pod sauha jedo minut dve kako sto je normalno i obrtai zastanu na 800 tako i treba i kad stisnem papucica gas ona nekad odma prefrli na plin a nekad ne tu nema pravila i kad odma prefrli na plin kao da trokira obrtai padnat na 500 i saka da ugasi i se smiri na 800 i radi i kad togas pretisnem na papucica gas ne prima, a kad zagree prima(ne kako sto treba) ali pak osetim kao da nje nesto muci.A na benzin to kad radi vo mesto stiskam papucica gas prima a kad krenem se oseti secka.
I druga stvar stoim na semafor radi u ler na plin zagreana i obrtai stoi na 800 i sekundarno pada na 600 i opet stoi na 800 to izgleda kao da ima neki prekin.
Kad secka u voznji na plin ladna mislim deka motor ke izadji napolje a na benzin je po smiren ali se oseti
Kad je zagrejan motor isto secka ali ne toliko (ali ide po zivcima) e sad sto je naj bitni ztvar kad je dodadem gas do neki 1300 obrtaima i pustim gas tuka ko da ima neki prazen od to znate kako izgleda kad auto e parkirano i e vo 1 brzina i kad go turkas napret nazat to ide napret pa zastane otie e u brzini e takav osecaj ima u voznji kad secka
......mislim da me razumjete
I druga stvar stoim na semafor radi u ler na plin zagreana i obrtai stoi na 800 i sekundarno pada na 600 i opet stoi na 800 to izgleda kao da ima neki prekin.
Kad secka u voznji na plin ladna mislim deka motor ke izadji napolje a na benzin je po smiren ali se oseti
Kad je zagrejan motor isto secka ali ne toliko (ali ide po zivcima) e sad sto je naj bitni ztvar kad je dodadem gas do neki 1300 obrtaima i pustim gas tuka ko da ima neki prazen od to znate kako izgleda kad auto e parkirano i e vo 1 brzina i kad go turkas napret nazat to ide napret pa zastane otie e u brzini e takav osecaj ima u voznji kad secka

ljubitelj napisao:Varnica je zajednicki imenitelj problema sa oba goriva.ANGEL napisao:ovaj motor nema kablovi kao drugi,ima istalacija i od istalacija ide kao prekidac sta se ukaci na dis modul (bombine) i bobine je edna cela spojena za svi 4 cilinri i ima i ide nad svekici
Taj konektor koji povezuje DIS modul dobro pregledaj, verovatno je to i uzrok prvog kvara DIS modula. Imas li neku sliku tog konektora, tog spoja.Ono sto sam video na Opel nemackom forumu deluje razocaravajuce, tanki kablic nedovoljan da podnese 80-100 Ampera struje koja tu moze da protekne.
Taj konektorski spoj treba da bude premazan provodnom pastom, proveri da li je pasta jos tu.
evo slika ali malo se gleda od desni strani taj priklucak
evo
- Prikačeni fajlovi
-
- bombina.jpg (41.43 KiB) Pogledano 11954 puta
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Pade mi na pamet da moze i protokomer da pravi takav problem. Probaj privremeno da ga otkacis (konektor).
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
misli senzorot sto je na crevoto,a kad ga isklucim da ne pojavi nekoja greska da svetne sijalica na saltabliDelija napisao:Pade mi na pamet da moze i protokomer da pravi takav problem. Probaj privremeno da ga otkacis (konektor).
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Protokomer (MAF senzor) se nalazi na crevu izmedju filtera za vazduh i usisne grane - ne znam tacno kako to izgleda na 1.4 motoru, ali na 1.8 izgleda vrlo slicno ovom na slici Corse.

Nije problem ako ti privremeno prijavi gresku.
EDIT: Pokusavam da nadjem sliku kako to izgleda na 1.4 motoru, ali mi ne ide

Nije problem ako ti privremeno prijavi gresku.
EDIT: Pokusavam da nadjem sliku kako to izgleda na 1.4 motoru, ali mi ne ide

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
evo nasao sam sliku kao moj motora,razumjem te sta sakas da mi kazes 

- Prikačeni fajlovi
-
- th41363693973X16XE.jpg (25.45 KiB) Pogledano 11923 puta
Meni edna stvar me zanima kad je pitanje struja.
Ako je problem struja da prekida negde ona ke pravi problem i na golemi brzini,primer kad je vozim okolu 100-120 km/h,ona sve dobro ide vuce ne trza,stuca (secka) nema takvi problem,samo kad togas otpustim papucica gas na velike brzine se oseti kao da je gas osetliva mnogo i da malo neprimetlivo secne kao da ima neki praz.
A na mali brzinama to se veliko izrazi i ka da nema snage, cudna stvar. Ja cu da sve to proverim sta je pitanje okolu struja prekidaca na bombine,MAP.MAF senzora i neznam sta drugo vise
Ako je problem struja da prekida negde ona ke pravi problem i na golemi brzini,primer kad je vozim okolu 100-120 km/h,ona sve dobro ide vuce ne trza,stuca (secka) nema takvi problem,samo kad togas otpustim papucica gas na velike brzine se oseti kao da je gas osetliva mnogo i da malo neprimetlivo secne kao da ima neki praz.
A na mali brzinama to se veliko izrazi i ka da nema snage, cudna stvar. Ja cu da sve to proverim sta je pitanje okolu struja prekidaca na bombine,MAP.MAF senzora i neznam sta drugo vise

Mozda je poceo da crkava egr ventil pa da zaglavljuje.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
EGR kada pravi problem na Astri odmah izbacuje upozorenje tj pali check engine lampicu.
Probaj sa diznama (i da nije problem u njima, nece skoditi da ih ocistis a nije ni skupo) a ako to ne resi problem, onda je verovatno struja sto ti je na Opel forumu i spomenuo Godza (verovatno najstrucniji mehanicar kada su u pitanju Opel vozila)
Probaj sa diznama (i da nije problem u njima, nece skoditi da ih ocistis a nije ni skupo) a ako to ne resi problem, onda je verovatno struja sto ti je na Opel forumu i spomenuo Godza (verovatno najstrucniji mehanicar kada su u pitanju Opel vozila)
Brzine idu u H-a !!!

Jel ti benzinci bez turbine imaju map senzor?
I on zna da napravi takav problem, samo sto ne secne, nego te ugrobari odjednom, kao da auto izgubi 50% snage. Makar na turbo dizelu.
Ali sve to sa senzorima, ce ti upaliti lampicu na displeju da nesto nije u redu i prijaviti gresku koju mozes da ocitas preko dijagnostike.
Sve sem dizni.
I on zna da napravi takav problem, samo sto ne secne, nego te ugrobari odjednom, kao da auto izgubi 50% snage. Makar na turbo dizelu.
Ali sve to sa senzorima, ce ti upaliti lampicu na displeju da nesto nije u redu i prijaviti gresku koju mozes da ocitas preko dijagnostike.
Sve sem dizni.
Ne pali uvek, meni na astri nije palio upozorenje.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Meni cim je poceo da zeza upalio lampicu, i u servisu su premostili EGR i vise nikada nije pravio problem 

Brzine idu u H-a !!!