Megaapload zatvoren !!!
Re: Megaapload zatvoren !!!
Kim Dotkom lansirao novu verziju Megaaplauda
http://www.blic.rs/IT/363510/Kim-Dotkom ... egaaplauda
Osnivač Megaaplauda (Megaupload) Kim Dotkom lansirao je Mega, novu verziju svog - sada nepostojećeg – sajta za delenje fajlova, 12 meseci nakon što su američke vlasti podnele optužnicu zbog navodnog kršenja autorskih prava.
Dotkom (39), koji je uhapšen u Oklendu (Novi Zeland) prošlog januara, sa još tri drugooptuženih nastavlja da se bori protiv izručenja Sjedinjenim Američkim Državama radi suđenja. Američki Federalni istražni biro (FBI) zatvorio je Megaaplaud zbog piraterije procenjene na 500 miliona dolara.
Kako piše „Volstrit žurnal“, Dotkom kaže da su advokati pregledali novi sajt i da je siguran da je sada sve u skladu sa zakonom. Mega, kako je naveo, pruža veću privatnost korisnicima zahvaljujući šifriranju svih fajlova koji se učitavaju na sajt.
Dotkom tvrdi da, bez instaliranja bilo kakvih apliakcija, sajt šifrira fajlove obezbeđujući privatnost.
-To znači da, kada prebacujete podatke, neko ko je na toj liniji neće dobiti ništa jer je sve skremblovano i nemoguće je dešifrovati podatke bez vašeg ključa – rekao je on za „Volstrit žurnal“.
Na pitanje zašto je pokrenuo novi sajt kad mu preti zatvorska kazna, Dotkom kaže da ne može samo da sedi i odlaže sve drugo.
-Ne možemo da odložimo naše živote dok oni plene našu imovinu i čine druge taktičke poteze jer mi ne možemo da platimo dobrog advokata. Rekli smo, ako to uradimo, to je traćenje naših talenata, traćenje našeg znanja. Tako smo odlučili prošlog septembra da uradimo nešto novo. Hteli smo da iskoristimo svo naše znanje i iskustvo da stvorimo najbolji posao koji je svet ikada video – ispričao je Dotkom, dodajući da je Mega verovatno pravno najispitaniji sajt u istoriji interneta.
Novi sajt razvili su Dotkom, šef marketinga Megaaplauda Fin Batato, koosnivač sajta Matijas Ortman i saradnik Bram van der Kolk. Oni su porekli optužbe američkih vlasti i čekaju na odluku o izručenju SAD.
https://mega.co.nz/
http://www.blic.rs/IT/363510/Kim-Dotkom ... egaaplauda
Osnivač Megaaplauda (Megaupload) Kim Dotkom lansirao je Mega, novu verziju svog - sada nepostojećeg – sajta za delenje fajlova, 12 meseci nakon što su američke vlasti podnele optužnicu zbog navodnog kršenja autorskih prava.
Dotkom (39), koji je uhapšen u Oklendu (Novi Zeland) prošlog januara, sa još tri drugooptuženih nastavlja da se bori protiv izručenja Sjedinjenim Američkim Državama radi suđenja. Američki Federalni istražni biro (FBI) zatvorio je Megaaplaud zbog piraterije procenjene na 500 miliona dolara.
Kako piše „Volstrit žurnal“, Dotkom kaže da su advokati pregledali novi sajt i da je siguran da je sada sve u skladu sa zakonom. Mega, kako je naveo, pruža veću privatnost korisnicima zahvaljujući šifriranju svih fajlova koji se učitavaju na sajt.
Dotkom tvrdi da, bez instaliranja bilo kakvih apliakcija, sajt šifrira fajlove obezbeđujući privatnost.
-To znači da, kada prebacujete podatke, neko ko je na toj liniji neće dobiti ništa jer je sve skremblovano i nemoguće je dešifrovati podatke bez vašeg ključa – rekao je on za „Volstrit žurnal“.
Na pitanje zašto je pokrenuo novi sajt kad mu preti zatvorska kazna, Dotkom kaže da ne može samo da sedi i odlaže sve drugo.
-Ne možemo da odložimo naše živote dok oni plene našu imovinu i čine druge taktičke poteze jer mi ne možemo da platimo dobrog advokata. Rekli smo, ako to uradimo, to je traćenje naših talenata, traćenje našeg znanja. Tako smo odlučili prošlog septembra da uradimo nešto novo. Hteli smo da iskoristimo svo naše znanje i iskustvo da stvorimo najbolji posao koji je svet ikada video – ispričao je Dotkom, dodajući da je Mega verovatno pravno najispitaniji sajt u istoriji interneta.
Novi sajt razvili su Dotkom, šef marketinga Megaaplauda Fin Batato, koosnivač sajta Matijas Ortman i saradnik Bram van der Kolk. Oni su porekli optužbe američkih vlasti i čekaju na odluku o izručenju SAD.
https://mega.co.nz/
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Koji genijalac (u pozitivnom smislu reči).
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Kim je zaista genijalan lik, ipak on ima prilično burnu prošlost koja mu ne pomaže. Krajem 90-tih je zaglavio bajbok jer se bavio mutnim radnjama sa kreditnim karticama (elektronske prevare). To mu ozbiljno narušava kredibilitet.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kod nas takvi vode državu i nikom ništa.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Doduše, i to je tačno. Nazalost
Jeste da je tip ekscentričan i ima kriminalnu prošlost (pogledajte samo šta je sve imao od automobila kada su mu plenili imovinu - teško da je to zaradio legalno), ali mi je simpatična njegova promena imena u Kim Dotcom. Zapravo, bolje da je stavio Kim Dot Com, bilo bi očiglednije na koga je mislio. 

Ђенерал Јанковић
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Sa toliko para mozes da se zoves kako god zelis i opet ce svi da te vole
Stvarno impresivna kolekcija automobila, ali najbolje su tablice koje na neki nacin mozda pokazuju koliko ga boli uvo za sve i koliko se sprda se gomilom para.
Ekscentrican, lud i inteligentan

Stvarno impresivna kolekcija automobila, ali najbolje su tablice koje na neki nacin mozda pokazuju koliko ga boli uvo za sve i koliko se sprda se gomilom para.
Ekscentrican, lud i inteligentan

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Mogao bi da smrsa malo da ga ne strefi srcka pre nego sto potrosi sve pare 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Koliko ja ne volim ovakve zakljucke...snork napisao:Jeste da je tip ekscentričan i ima kriminalnu prošlost (pogledajte samo šta je sve imao od automobila kada su mu plenili imovinu - teško da je to zaradio legalno)
Lik je zaradio na pirateriji i izigravanju sistema a sada se poziva na slobodu govora i ljudska prava. Mislim ok ja ga ne osuđujem, on je robin hud, ali šta ima da se pravda kad svi znamo za šta je njegov sajt služio i služi i danas.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Danas? 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
U pravu si, nije trebalo tako da napišem. Bavio se prevarama s kreditnim karticama, a pominjanjem mnoštva skupih automobila sam hteo da ilustrujem o kolikoj količini novca je reč.AcaKayak napisao:Koliko ja ne volim ovakve zakljucke...snork napisao:Jeste da je tip ekscentričan i ima kriminalnu prošlost (pogledajte samo šta je sve imao od automobila kada su mu plenili imovinu - teško da je to zaradio legalno)
Ђенерал Јанковић
pa mega.co.nz valjda radi.
Sto se njega tice, nije problem jer je istina, samo me iznerviram kad po defaultu neko vidi dobar auto na ulici i kaze ovo je neki mafijassnork napisao:U pravu si, nije trebalo tako da napišem. Bavio se prevarama s kreditnim karticama, a pominjanjem mnoštva skupih automobila sam hteo da ilustrujem o kolikoj količini novca je reč.AcaKayak napisao:Koliko ja ne volim ovakve zakljucke...snork napisao:Jeste da je tip ekscentričan i ima kriminalnu prošlost (pogledajte samo šta je sve imao od automobila kada su mu plenili imovinu - teško da je to zaradio legalno)