Parking servis
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Parking servis - lopuže
Jes' pa i rampu da plati onda 

Traže mu da plati kazne za nepropisno parkiranje ili 'doplatne karte' parking servisu? 

- H4wkeye
Pa nije. Kazne za nepropisno parkiranje su 5.000 dinara.
Mislim da ne mogu da mu traze nepropisno jer je to saobracajni prekrsaj, i to naplacuje policija.
S druge strane, ne vidim kako mu traze i doplatne, verovatno opet neka APP fora, dok se ne pojavi sa advokatom, jer je on podignut zbog saobracajnog prekrsaja, a ne komunalnog.
Opet, on ima brdo kazni ako mu traze 65k.
S druge strane, ne vidim kako mu traze i doplatne, verovatno opet neka APP fora, dok se ne pojavi sa advokatom, jer je on podignut zbog saobracajnog prekrsaja, a ne komunalnog.
Opet, on ima brdo kazni ako mu traze 65k.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Upravo tako, stara APP fora, kako za to niste čuli?
U svakom slučaju, može da uzme kola uz malo buke. Uplatnicu za prekršaj saobraćajni će da dobije i ima standardno 8 dana fore...
Nošenje takođe, al to što mu ne daju kola ne može jer nemaju nikakvog osnova da zadrže kola
Nema veze ni da li je komunalni ili prekršaj po ZOBSu
U svakom slučaju, može da uzme kola uz malo buke. Uplatnicu za prekršaj saobraćajni će da dobije i ima standardno 8 dana fore...
Nošenje takođe, al to što mu ne daju kola ne može jer nemaju nikakvog osnova da zadrže kola
Nema veze ni da li je komunalni ili prekršaj po ZOBSu
To nedavanje kola je teška hajdučija. Dosta sam siguran da nemaju osnov za to. Ja bih im pisao krivične prijave na jedan.
Njihovo je da sudskim putem jure pare koje misle da im pripadaju. Pravo zadržavanja po Zakonu o obligacionim odnosima imaju samo hotelijeri koiko se sećam.
Njihovo je da sudskim putem jure pare koje misle da im pripadaju. Pravo zadržavanja po Zakonu o obligacionim odnosima imaju samo hotelijeri koiko se sećam.
I krcmari
Ali to je druga situacija gde se svesno ostave kola na parkingu/garazi a ne plate obaveze,a ovde on nije doterao kola kod njih
Mada ako je ovo retencija onda bi imali pravo da zadrze stvar.

Ali to je druga situacija gde se svesno ostave kola na parkingu/garazi a ne plate obaveze,a ovde on nije doterao kola kod njih
Mada ako je ovo retencija onda bi imali pravo da zadrze stvar.
Nema ovde prava retencije.poverilac ne može steći pravo retencije iako ima u rukama dužnikovu stvar, ako je stvar izašla iz dužnikove državine protiv njegove volje
Taj detalj sam zaboravio
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Ono sto me kod nas nervira sto se apsolutno napacuje svaki minut. Npr na mnogim mestima u Bosni gde sam koristio parking bilo je prvih 10 min besplatno, vise puta mi je isto zatrebalo i kod nas i fakticki svuda placas 70-80 din i za tih par minuta.
- H4wkeye
Istina. Cesto mi treba parking mesto za 5-10 minuta, ne vise, i onda ako je crvena zona, ovde das 39 dinara bezveze.
- Cp6uH
- Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
- Garaža: Toyota Corolla TSn
- Kontakt:
u zonama je dozvoljeno zaustavljanje na parking mestu do 15 minuta
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Rasplet: uzeo je kola i platio 4k. Ostatak oko 5k preko uplatnice. Uobicajno.
Nije bio lenj pa se cuo sa nekim poznanikom advokatom. Onda se vratio i malo vikao, i dobio auto.
Ostalo je nerazjasnjeno ko je pokusao da ga izvacari, tj dal je to bio lik na samom parkingu, pandur, parking servis kao sluzba, ili neko cetvrti.
Nije bio lenj pa se cuo sa nekim poznanikom advokatom. Onda se vratio i malo vikao, i dobio auto.
Ostalo je nerazjasnjeno ko je pokusao da ga izvacari, tj dal je to bio lik na samom parkingu, pandur, parking servis kao sluzba, ili neko cetvrti.