Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od nidza »

Polako. I prvi IOS i Androidi su svoje muke mučili. Ja sam totalni optimista za win.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Mene nervira prilicno ovih par nedelja sto se druzimo. Moze se dosta postici aplikacijama i podesavanjem, ali jebemu, trebalo mi je dva sata da ga nateram da zvoni kako ja hocu...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Najjaci mi je kraj nenadovog posta,u negativnom smislu naravno.
Nemas komentar na brzinu wp 8? Imajuci u vidu da imas entry level lumiu i poredeci za s3

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

@Kuzmanovic

Na WP 8 nemas fabricki tu precicu ali se taj "tile" moze instalirati preko neke od mase aplikacija koje sluze tome i problem bude rijesen...

@Nenad.Fil

Nenade, vjerujem da ti se OS nije svidjeo i razumijem tvoju frustriranost ali ne mozes na osnovu jednog pokusaja lociranja GPS-a da ispljujes citav system, meni npr. sve vezano za GPS radi savrseno. Druga stvar vezana za Here Maps i Here Drive su u slabijim telefonima, u tu grupu spada i Lumia 520, "osakacene" samo na regiju na koju se telefon prvi put registruje, npr. ako prvi put ukljucis telefon u Njemackoj imaces mogucnost da besplatno koristis njemacke mape ali ces za npr. srpske morati doplatiti..

SMS, kada nadjes u imeniku contact kome zelis poslati sms onda ides na sms a u okviru samog sms editora biras na koji broj ces poslati poruku tom kontaktu (imas one dvije strelice)

Za kameru ne bi ulazio u diskusiju jer ne znam na sta mislis, ja sam uspio vecinu stvari da radim i preko direktnog hardware-skog tastera ali ne znam sta ti nedostaje...

Istina da je WP 8 jos u razvoju, ima par gluposti koje mogu nekoga odbiti od kupovine telefona sa tim OS-om, ali uporedi brzinu rada te Nokie od 120-130e sa androidom u tom cjenovnom rangu i vidjeces ogromnu razliku u korist WP telefona...

Ne mogu da pricam o Lumii 520 ali meni je autonomija na L920 sasvim dobra, recimo mogu da pustam muziku na YT-u na poslu po 10 sati a da mi ne crkne baterija... Dogodi mi se ako manje koristim fon preko dana da ne potrosim vise od 1/3 baterije sto je za Android nezamislivo itd...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Here maps na 925 je brzi nego Gmaps na S4...nije puno brzi ali je brzi.

Gesendet von meinem GT-I9505
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja cenim da Nenad nije ukljucio gps kada je trazio :) Inace,porediti telefon klase ~150e ,sa telefonom klase ~600e je zaista nerealno,a cuditi se sto je drugi bolji je tek nerealno :)

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

nenad.fil napisao:Posto trenutno (do kupovine Note 3) koristim Nokiju Lumiu 520 iskreno, po mom misljenju (nisam noob) taj windows phone je trenutno, GOLO G*VNO. To je tako debilan i ogranicen sistem da nemam reci.

Primer 1

Krecem se ka Beogradu, vozim se tudjim kolima, hocu da pogledam po ovoj maglustini gde smo i za koliko stizemo u Bgd. Palim "HERE" drive Nokijino cedo (nezvanicno njbolja UBER navigacija bolja od Gmaps) kucam svoju adresu i... Cekam... cekam.... cekam... to traje nekih 5 minuta (net je UKLJUCEN) iako su mape skinute i trebalo bi da rade offline NISTA SE NE DESAVA! NISTA. na kraju, posle dobrih 4-5 minuta na ekranu svetli obavestenje kako ne moze da pronadje adresu... Misliiim... :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:

Primer 2

Neko te nazove, hoces da mu posaljes poruku. Prvo kliklnes na ime, pa onda na send sms, ali ako slucajno ima vise brojeva nema opcije da izaberes na koji broj saljes, jer glupi windows UVEK ulazi u ceo kontakt, gde stoje brojevi redno jedan za drugim a negde u sredini se nalazi opcija za slanje gde samo pise "text" znaci, ne stoji pored odredjenog broja npr. 065, 063, 060 itd. KOJI JE TO IDIOT SMISLIO da mu se nacestitam Nove godine!?

Primer 3

Hoces nesto da slikas. Ako se slucajno zajebes pa pristisnes "dedicated camera button" od opcija imas da obrises dupe. NISTA. A ako pak hoces neki efekat, moras da kliknes na neki od "sjajnih" Nokijinih programa, kao sto su "Nokia smart cam" ili tako neko drugo g*vno.

Primer 4

Mail aplikacija koja "kao" dozvoljava povezivanje bilo kog naloga (gmail, yahoo itd) je tesko djubre. Zasto? jer ne postoji filtriranje mail-ova kao na recimo native gmail aplikaciji na androidu. Znaci nema "main" "forums" "social" itd vec sve stize u isti kos, znaci uopste mi ne daje izbor da mi notifikacije stizu samo za bitne mailove vec idiot svakih 5 minuta zvrji jer stizu razne gluposti koje on ne moze da filtrira, jer na marketu ne postoji gmail aplikacija. Ne postoji ni jebeni "Blic" da mozes da procitas neku novost kao covek.

Zakljucak: Za mene je android i to Samsung (prodao S3 pa cekam da kupim Note 3) jbno NEPRIKOSNOVEN sa svojom slobodom izbora, programima, podesavanjima za sve i svasta itd. itd. a ovo djubre od windows phone telefona ne bih preporucio ni najgorem neprijatelju.

I jos nesto, baterija tj. trajanje iste uopste nije sjajna, jer se trudim da ne koristim telefon mnogo (jer me g*vno) nervira a svako vece mora na punjac.
Ovo za navigaciju je malo cudno, bas bih voleo da znam koja je adresa u pitanju posto se meni nista slicno nikada nije desilo a zbog posla je aktivno koristim. Ne secam se da li mi se ikada desilo da neku adresu nije nasao, cak i kada pogresno ukucam izbaci mi o nekoliko najslicnijih po nazivu. Ako si bio preko, bice da je problem sa mapama posto L520 podrzava samo zemlju inicijalne SIM kartice

Za Google ne postoje zvanicna aplikacije pa ni mail klijent, ja to nisam imao ni na jednoj built-in aplikaciji na android telefonima.

Kamera... da si se dovoljno interesovao shvatio bi da mozes da podesis bilo koju od tih kamera aplikacija da se aktivira pritiskom na dugme kamere, ricom "nokia camera" je takva perverzija od aplikacije da ne bi poverovao kakve slike mogu da se izvuku sa nesrecnom kamerom te L520

Ovo za sms jeste velika zamerka a ima ih jos gomila znatno ozbiljnijih od ovih sto si naveo a cudi me da ih nisi primetio ili spomenuo.

Kad pomenuste WP8, krenuo je GDR3/Nokia black update sistema!
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Risto sve si lepo rekao ali si rekao i kljucnu stvar, WP8 je tek u razvoju sto je mene trenutno odbilo od kupovine. Svakako mu sledi lepa buducnost, ali do toga jos ima mnogo da se radi i da se ceka.

Ja sam veliki fan Nokie ali ipak je razum presudio u odluci, sto ne znaci da ce tako biti prilikom sledece obnove ugovora.
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

A koliko vi jos mislite da cekate da se w8 "razvije"? :-) Prva verzija je izasla pre dve godine a android je posle dve god vec izbacio potpuno stabilan i bogato funkcionalan froyo 2.2. Zar nije bolje da to cekanje na razvijen w8 ostavimo za neka mladja pokoljenja? Misim ipak je zivot kratak za tako neke stvari ...

Sent from my C6903 using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Jel imao neko dodira sa Firefox OS za smartphone?

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ne zelis to da probas, meni lici kao da se neko zezao ili smisleno pravio "pametan" telefon za priglupu decu :)

podvarak napisao:A koliko vi jos mislite da cekate da se w8 "razvije"? :-) Prva verzija je izasla pre dve godine a android je posle dve god vec izbacio potpuno stabilan i bogato funkcionalan froyo 2.2. Zar nije bolje da to cekanje na razvijen w8 ostavimo za neka mladja pokoljenja? Misim ipak je zivot kratak za tako neke stvari ...

Sent from my C6903 using Tapatalk
O cemu se tacno radi?
Brz, stabilan, pouzdan sistem koji pruza mnogo vise od bar 80% telefona na androidu a tu mislim na sve one nejake i nesrecno optimizovane budget i low end telefone
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Za android tek od JB i to na uredjajima sa 2GB ram-a moze da se kaze da je brz i stabilan.
MS je sa WP8 od starta uradio odlican posao...ostaje samo da se ispeglaju neke sitnice i da se developeri malo aktivinije bace na razvoj aplikacija za WP.
Kad sam uzeo 920 prosle godine, nije bilo skoro nista od aplikacija (zato sam ga i prodao) a neke najbitnije su bile prilicno bagovite. Sad je situacija dosta bolja.

Treba uzeti u obzir i to da je MS sa velikim zakasnjenjem usao u igru a nikako nije lako probijati se na trzistu koje je vec bilo podeljeno izmedju veoma jakih igraca.
Poslednja izmena od Floyd u 09 Jan 2014, 23:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

S5 sa skenerom za oko dolazi u Aprilu ili S5 dolazi u Aprilu?

http://www.gsmarena.com/samsung_to_laun ... s-7528.php
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

iOS je zakon :D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:

Re: AW: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Bio nekad... :)

Ovaj skener na S5 o kome toliko pricaju ce uglavnom biti iskljucen jer ce biti bagovit kao i sve inovacije iz Samsunga. Ne kontam zasto toliko tupe o tome...

Gesendet von meinem GT-I9505
Odgovori