Letnje gume
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Letnje gume
Dag bi uzeo Dunlop,da ne bude zabune.;-)
Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
Re: Letnje gume
i ja bih, rt, samo se slazem sa tobom po pitanju izbora izmedju one dve gume...
- dag81
- Kontakt:
;-)
A sto se tice obicnog EG poslednje 4 sto sam prodao 205/55 16 su isto bile problematicne sa balansima.
Gume su bile montirane novembra 2012. Dolazi decko februra 2013. kaze tresu mu opet a balansirao u Coningu ili Agrohimu pat dana ranije. Ja na balans one u totalnom debalansu. Izbalansiramo ponovo, vozali se sigurno 10km nista, od 60 do 140, ma nista. Ali on se tripovao da jos malo trese ali nije treslo je mora se osetiti put nije igrica.
Uglavnom dolazi za 15ak dana da saljemo na reklamaciju, reklamaciju odbijaju, on uzina na ime nekog duga Michelin P3. Sta se pisle desavalo ne znam, ali je sve bas cudno.
Od toga da kaze da je presao 3000km a guma potrosena na 6.5mm sare do toga da se debalansiraju u voznji za 200km. A Coning i Kemoimpeks nisu firme sklj da nemaju ispravne balanserke, a niti je moja neispravna od 1.5godine starosti.
To je moje iskustvo sa EG ostali se nisu bunili, a imam par drugara sto ih voze i u 15 i u 16".
A sto se tice obicnog EG poslednje 4 sto sam prodao 205/55 16 su isto bile problematicne sa balansima.
Gume su bile montirane novembra 2012. Dolazi decko februra 2013. kaze tresu mu opet a balansirao u Coningu ili Agrohimu pat dana ranije. Ja na balans one u totalnom debalansu. Izbalansiramo ponovo, vozali se sigurno 10km nista, od 60 do 140, ma nista. Ali on se tripovao da jos malo trese ali nije treslo je mora se osetiti put nije igrica.
Uglavnom dolazi za 15ak dana da saljemo na reklamaciju, reklamaciju odbijaju, on uzina na ime nekog duga Michelin P3. Sta se pisle desavalo ne znam, ali je sve bas cudno.
Od toga da kaze da je presao 3000km a guma potrosena na 6.5mm sare do toga da se debalansiraju u voznji za 200km. A Coning i Kemoimpeks nisu firme sklj da nemaju ispravne balanserke, a niti je moja neispravna od 1.5godine starosti.
To je moje iskustvo sa EG ostali se nisu bunili, a imam par drugara sto ih voze i u 15 i u 16".
- iggyboy
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
- Garaža: 407 coupe 2.2 petrol
e sad ste me bacili u rebus, u prodavnici ima i dunlop max rt , on je zanemrarljivo skuplji , jel bolje onda da uzmem njega ili goodyear
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
- dag81
- Kontakt:
RT je vrh ako ne prelazis 30+k km godisnje.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Dunlop RT ti je upravljivija guma, trenutno nespojivo je u njoj izuzetno udobna, a pritom karakteristicno upravljiva. Izuzetno drzi pravac, jako je vozna i direkna, totalno je osecas tj tacno znas kako ti se auto ponasa, a pritom je nestvarno udobna. Jedini nus produkt toga je sto se zbog takvih karakteristika mrvicu brze trosi. To je izrazenije ukoliko je neki tezi auto, sa jacim motorom, pogotovo ako ima automatski menjac (mi smo imali takvu situaciju kod volvoa i audija). Dok kod laksih automobila to se ne oseca toliko. Dacu ti neku razmeru da mozes da shvatis o cemu mislim. Ako si do sada prelazio 50k, sada ces preci od 40-45k.
Efficinetgrip se dosta lepo pokazao po svojstvima, lepo se vozi po kisi i vlaznom, ali ima problem sa zavrsnom obradom i malo ga je teze dovesti u red, najbolje zna dragan, treba se vise pomuciti, napraviti najbolji raspored felni i guma, pa potom gde koji tocak staviti........ Dok Efficient Performance za sada nema tih problema sa balansiranjem i dobijamo dosta dobre povratne informacije, doduse guma je tek od prosle sezone.
Suma sumaru, ako volis malo da stisnes auto i ostis cari krivina i jace voznje, savet definitivno RT, ako zelis nesto umereniju voznju i gumu onda Performance.
@dag
Efficinetgrip se dosta lepo pokazao po svojstvima, lepo se vozi po kisi i vlaznom, ali ima problem sa zavrsnom obradom i malo ga je teze dovesti u red, najbolje zna dragan, treba se vise pomuciti, napraviti najbolji raspored felni i guma, pa potom gde koji tocak staviti........ Dok Efficient Performance za sada nema tih problema sa balansiranjem i dobijamo dosta dobre povratne informacije, doduse guma je tek od prosle sezone.
Suma sumaru, ako volis malo da stisnes auto i ostis cari krivina i jace voznje, savet definitivno RT, ako zelis nesto umereniju voznju i gumu onda Performance.
@dag
Izuzetno jake i kvalitetne firme, samo su oni u hiper produkciji i retko kada mogu da se pozabavi smrtnicima i njihovim problemima. Znam iz vise navrata ljudi koji su dolazili kod nas i to nam saopstavali, ipak smo mi, kao i ti, mali porodicni servis, gde se trudis svakome da udovoljis i izadjes u susret, te resis eventualni problem. Oni "nemaju vremena" za to.A Coning i Kemoimpeks nisu firme sklj da nemaju ispravne balanserke
- iggyboy
Ja ne prelazim nesto puno godisnje , auto jeste malo tezi , tu oko 1400 kg prazan , nije jak ,samo 116 ks , najbitnije mi je udobnost i bezbednost , ali ako dunlop u nekoj nepredvidjenoj situaciji bolje odreaguje uzecu onda njega , smatram da je za normalnu voznju i tigar dobar , ove gume trazim bas zbog onih 1% situacija kada dobra guma moze da sacuva glavu
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ide Dunlop na Forda ko dupe na noshu, ja cu i letnji Michelin Primacy da menjam za RT sledece godine.
Nego, oli ti predstaviti tog Mondea vise?
Nego, oli ti predstaviti tog Mondea vise?
- iggyboy
ondak dunlop
a predstavljanje , pa bice , nikako da se nakanim da ga lepo uslikam
a predstavljanje , pa bice , nikako da se nakanim da ga lepo uslikam
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:

- iggyboy
na mondeu su trenutno zimske gume , da me ubijes ne mogu sad da se setim naziva , kupio ga pre jedno dve nedelje , nisam ga nesto ni vozio a pre toga sam terao stila sa sedamnaesticama 215/45 pireli ,dot 08 kad sam ih skinuo imale jos oko 4-4,5 cm sare i nevezano od gume bas je tvrd stilo bio ,jbg velika felna ,nizak profil, sad mondea ocu da nacinim sto udobniji zato i idem na sesnaestice , ne kupuju mi se ponovo felne sedamnaestice a i tesko mogu da priustim nove gume u toj dimenziji.
stavi bre taj rt. plus najlaksa je guma u klasi, ja je stavljam na klija makar je pocepao za 10.000km 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- iggyboy
Kupljen rt
Послато са PAP5044DUO користећи Тапаталк 4
Послато са PAP5044DUO користећи Тапаталк 4
- iggyboy