Cesto jeste tako, ali recimo Jamo D830 (Concert 8) su bolje kutije od Jamo D870 (Concert 11), Dynaudio Contour 1.3 (mk2) od Contour 1.8 (mk2), pa cak i od vecih kutija iz te serije, B&W 602 S3 od 603 S3...
Ima bas dosta primera... Kod HiFi-ja je malo toga crno-belo. Zato je i zanimljiv hobi na duze staze...

Ovo sto sam naveo su primeri koji vaze za bilo koju prostoriju, a neke velike kutije jednostavno ne mogu da sviraju u malim prostorijama, tacnije ne mogu bez ozbiljnog tretiranja iste, filtera/ekvilizacije/room correction elektronike i slicno, ali je to duga prica...

To pogotovo vazi za bass reflex i transmission line kutije, pa cak i za dosta bookshelf kutija.
Ja inace zagovaram tezu: dobra prostorija + dobri veliki zvucnici + pojacalo dovoljno mocno i kvalitetno da ih potera = veliki zvuk. Iz malih kutija nema velikog zvuka, ali ako sa leve strane jednacine budu ispunjene samo dve od tri stavke ili ne daj boze samo jedna onda moze (i najcesce jeste!) da bude mnogo gore nego sa kvalitetnim malim zvucnicima.
p.s. Nemoj B&W, molim te

Bar ne bilo sta ispod serije 80x

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...