O boze, da ti bar stvarno citas i bar malo razmisljas dok citas...nenad.fil napisao:O Boze, sta sve ovde necu procitati...
Delija, ti kao najveci zagovornik privatnog zdravstva treba da se npr. raspitas koliko bi te kostala jedna laparaskopska operacija slepog creva sa manjim komplikacijama i npr. bolnickim lezanjem od 7 dana na intenzivnoj nezi? Kostala bi te 2-3 godine tvog uplacivanja za to isto zdravstvo koje toliko pljujes.
Na zapadu se operacije koje ovde dobijamo BESPLATNO naplacuju desetine hiljada evra, neke cak i koju stotinu. E 'vala bas bih voleo da uvedu privatno zdravstvo pa da kad uletis u U.C sa politraumom da ti prvo izvrse biopsiju novcanika da vide da li imas neko dobro osiguranje pre nego sto ti zivot.
Kao sto Gruja rece, sistem bi se urusio u roku od pola godine, tesko da bi preziveo godinu dana.

Ni na zapadu se ne placa nista za tu operaciju ako placas zdravstveno osiguranje. Pa tome sluzi, pobogu.
Nista ni ovde nije besplatno vec se placaju doprinosi. Nisam ja zagovornik privatnog lecenja, vec zdravstvenog osiguranja po izboru, a ne nametnutog od ove trule drzave gde placam, a ne dobijam nista za uzvrat.
Zasto? Usluga je svima ista. Zasto bi se cena te usluge razlikovla? Zasto bi neko na krkaci nosio onoga ko zaradjuje manje. Jel on kriv za to? Mani me tih komunistickih fora. Dovoljno i previse se nosi ostatkom poreza koji je kao sto sam naveo ~63% (bez tih ~7% za zdravstveno) na neto platu.jaksa napisao:Što je glupo? Ko ima ili zaradjuje više, više nek i da.
Nek finansira drzava iz budzeta one koji nemaju da plate, ali ne tako sto ce da uvede nove poreze. Nek pola totalno besmislene administracije koja svira q po ceo dan zaposli na njivi da vadi krompir ili u rudniku da vadi ugalj pa nek zarade svoju platu...