Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od jaksa »

Da ponovim Rakhila pre par stranica tj da parafraziram:
Jeste li vi gluvi ili ćoravi ili glupi ili nepismeni?
Šta je problem u tome da onaj ko ima više odvaja više? Jesu li to "komunističke fore" ili time skrivate sebičnost i egoizam?
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Delija napisao:Zato treba da postoji klasicno zdravstveno osiguranje kao na "zapadu" gde se tacno zna sta koji "paket" pokriva i do koje sume, pa korisnik istog ima punu slobodu da bira gde ce se leciti i ko ce ga leciti, a troskove se platiti osiguravajuca kuca.
Iz Moore-ovog filma: "Da ti operišemo jednu ruku ili drugu, ne može obe..."
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

jaksa napisao:Da ponovim Rakhila pre par stranica tj da parafraziram:
Jeste li vi gluvi ili ćoravi ili glupi ili nepismeni?
Šta je problem u tome da onaj ko ima više odvaja više? Jesu li to "komunističke fore" ili time skrivate sebičnost i egoizam?
Ocigledno si ti glup, ja ne znam sta drugo da mislim ako treba da ti se crta 50 puta :glavomuzid:

Jeste problem. Nisam ja humanitarna istitucija. Zasto bi bilo kome poklanjao nesto? Ni meni niko nista ne poklanja vec radim kao konj da zaradim.
I sa skinutim doprinosima za zdravstvo i dalje poklanjam previse.

Najveci problem je sto te pare 100% ne idu tamo gde treba da idu i onome kome su stvarno potrebne vec sluze za povecanje necijeg bogatstva...

p.s. I ne, nisam sebican, ali za svoje roditelje, porodicu, prijatelje... Crveni krst nisam.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Zapravo, najveće pare od poreza idu na penzije, plate i javnu potrošnju, procenat koji političari ukradu je zanemarljiv(procentualno). Ljudi su uverenju da kad bi se razdelila recimo miškovićeva imovina da bismo svi bili milioneri a zapravo bismo samo mogli da isplatimo penzije par meseci.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Bre Delija kako ne shvataš da bi ti država uzela iste te pare samo na drugi način kad bi se uvelo to šti hoćeš. Plaćao bi privatno zdravstveno i preko toga sve što sada plaćaš.

Svi ti sistemi solidarnosti imaju smisla. Problem je što je sistem davno prešao granicu održivog. Kad je (činimi se Bizmark) uveo penzioni sistem koji danas poznajemo računica je bila da je potrebno 7 zaposlenih na jednog penzionera, a da je sistem održiv do 3 zaposlena na 1 penzionera. Mi danas imamo u najboljem slučaju 1 na 1.
Isto je i u zdravstvenom sistemu. Više je onih koji ne plaćaju doprinose za zdravstveno nego onih koji ih plaćaju.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Da, li ti placas i veci porez, od ljudi koji imaju platu 15000din, zar ne? Ne samo zdravstvenu uslugu.
A mislis li da za te pare dobijas vise od drzave, nego neko ko ima platu 15000din? Mozda cak dobijas i manje. Nemas deciji dodatak kao on recimo ;)
Jel to sve treba ukinuti i da svi placaju isti porez, ne procentualni?
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Kao neko ko nije imao dodira s nasim zdravstvom zakljucujem da bi se vecina slozila s ovim:

1. Sve dok je placanje obavezno, bice onih koji se bune.
2. Sve dok je placanje obavezno, to nije nicija dobra volja vec obaveza.
3. Kad ne bi bilo obavezno, 80% onih koji sada izigravaju humanitarce ne bi dali dinara ako ne moraju.
4. Sistem bi brzo propao jer smo mi srbi jedan od dva najtvrdoglavija naroda (ostavljam mogucnost da ima neko pleme na Madagaskaru koje je gore od nas). Tipicno bi bilo sta ja imam da placam, nece mi se nista desiti, nisam ja baksuz.
5. Zivotni vek bi bio jedno 50 godina.
6. Oni koji su placali privatno na kraju bi ispali kreteni, kao i ranije svi koji su placali redovno obaveze (struju, tv pretplatu, legalizaciju objekta, parking)
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ako smem da dodam:
7. Kad ne bi bilo obavezno 90 % onih koji se sada bune na ovakav sistem, nastavili bi da uplaćuju, jer bi im privatno bilo skupo.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Ja molim članove, naročito Deliju, da se uzdrže od uvredljivih komentara, da ja ne počnem tako da pišem.
Sve bi rekli da sakrijete sopstvenu neodgovornost i egoizam, i džaba vama crtati kad ne vidite dalje od svog dupeta.

Kome ne odgovara ovakav, u osnovi pravedan sistem u trenutno siromašnoj državi, nek se potrudi da menja ili nek ide gde mu valja.
Poslednja izmena od jaksa u 16 Jan 2014, 11:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

8. ne moze niko da plati toliko lecenja, koliko ja mogu da budem bolestan :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

9. Ja ne bih silazio sa stola za masazu :D
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

I da pitam još jednom:
Šta je problem u tome da onaj ko ima više odvaja više?

Svako ima pravo da kaže: "ja ne dam i zabole me za sve ostale", to se ne može nikom osporiti. Ja takodje imam pravo da o takvima mislim šta mislim.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Pošto se ovde uveliko izjednačava obrazovanje i imovinsko stanje, pitao bih ko je od forumaša platio studije?
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Delija. :kezo:
Sve su to njemu obračunali i skinuli od plate. :P
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

jaksa napisao:I da pitam još jednom:
Šta je problem u tome da onaj ko ima više odvaja više?

Svako ima pravo da kaže: "ja ne dam i zabole me za sve ostale", to se ne može nikom osporiti. Ja takodje imam pravo da o takvima mislim šta mislim.
Problem je sto radi vise! Sto je vise ulozio u sebe, sto je mozda ocoravio "guleci klupu" da bi mogao da uziva u plodovima svoga rada a ne da daje onima koji su ladili 00 ceo zivot. To je osnovni problem u tvom, izvini, KOMUNISTICKOM principu.
Taj vec placa veci porez. To je sasvim dovoljan doprinos drustvu, + jos dodatni porez na kraju godine preko odredjene cifre. To sto ti hoces je probano jednom i napravilo katastrofalne ekonomske probleme jer se svako vodi logicnim: ako mi je placeno zdravstveno, dobijam krov nad glavom iz fonda solidarnosti, ne mogu da me otpuste, sto bih ja radio, ucio, ma samo bio efikasan?
Problem je sto oni koji izdvajaju su krave muzare, dok politicari gledaju kako njima da uzmu a ne da zaposle ove druge i umesto da se ljudi bez posla bune i negoduju njih boli uvo, gledaju kako da "zavrnu sistem" i nastave da zive na crtu.
Odgovori