Fiesta 1,25 kao zamena za Punta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Baxov Punto TDI

Post od trojanac »

Za Grand Motors sam prvo i rekao Baxu, to je jedino što me brine. Može Fiestica da bude savršena, ali ako Bax ode u ovlašćeni servis za najmanju sitnicu, bojim se da će da završi u ludari.
Doduše, imam i ja neku "vezu" u Grandu, pa šta bude trebalo obratićemo se gde treba, ali opet, beš takav posao kad moraš da juriš vezu u ovlašćenom servisu iz bojazni da ne zaseru nešto, a ne bi bilo prvi put.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Slažem se, mada mislim da u zemlji Srbiji treba imati vezu za svaki ovlašćeni servis. Svi ili velika većina rade samo da otmu pare jer znaju da ovce moraju da dođu dok je vozilo u garanciji.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Bax napisao: toliko jadnom i bednom podrskom i garancijom nije prihvatljiv u 21 veku, kraj price.
Onda nije ni Ford verovatno prihvatljiv, po mom misljenju podrska je bitno losija od Fiatove (koja je suvo zlato pri poredjenju, mozes cak i da biras izmedju nekoliko razliicitih servisa, barem prema onome sto si ti opisivao koliko su se trudili da rese probleme)

Mislim da bi trebao da pocnes da gledas recimo neki Mercedes u smislu ocekivanja podrske na tako nekom visem nivou ili nesto slicno. Moje iskustvo sa Mercedesvom podrskom je sasvim pristojno, cak i bolje od ocekivanog.

Sa druge strane medalje, ja ne znam da je ikada Fiat imao neku bolju podrsku kod nas, na primer servis Bogunovic je decenijama vezan za Fiat. Ranije sam isao sluzbenim autom u AK Vozdovac dok je auto bio u garanciji, to je tek sou od servisa (bio, ne znam kako je sada) a isto je decenijama radio Fiate.
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Rakhil napisao: @Geza - ako se dobro secam, Bax je gledao H, ali ga se nije bas dojmila, cak je komentarisao da je G bolja ukupno gledano
Koliko se sećam, Bax je bio rezervisao plavu Astru H, ali je odustao :)
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Verujem da bi je sad oberucke prihvatio :)
Geza napisao:U Novom Sadu da.
Znam da mi je stric pricao da su vozili NIS-ove BT-50ke u NS i da se nisu nesto proslavili al nisam bio siguran da je Grand.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Meanwhile, zadnjih 35km od sipanja, Punto trosi 4,8l po bordu u gradu, ali ga vozim totalno defanzivno, i to je verovatno negde oko teoretskog minimuma za grad.
Rekoh, da probam, posto sam obicno preko 6l po bordu...
U principu za mene, je potrosnja ovog auta, mojom voznjom oko 6,5l po gradu.
Ovo sa ovako malom potorsnjim je mucenje vozila i to tesko, cek hoce i da skakuce na malom gasu...
Sto se kola tice, videcu sutra mozda nesto i iskombinujem, vise mi nije bitan ni jedan parametar auta preterano, sem da je potpuno i apsolutno ispravan.
Ovaj Fiat je bio veliki test mog nervnog sistema, koje nerviranje, oko gluposti...

KG Fiat Punto Classic, "nov" auto, koji je u stanju mehanike, kao da je presao oko 150-200.000km...
-trese kocnica
-trsu gume
-trese korpa/zamajac/lamela
-trese nesto na trapu
-trese volan
-skripucu ne zasrafljeni elementi karoserije, neke precage ispod soferke itd...

i dalje samo 8500km.
Domaca kanturina.

Mene u principu za servis zabole, novi auto uzimam samo iz jednog razloga, da godinama ne bih video servis, ako idem kod njih na reklamaciju, to je vec teska ispala sto se mene tice, i bacene pare.

A ovo sa Puntom, i 10 odlazaka u servis za godinu dana, to je vrhunac sramote jedne slepacke kompanije...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Bax, meni nije jasno zasto se ponovo upustas, da kazem, u sumnjive varijante.

U zelji da prodjes sto jeftinije a sto bolje, ponovo ti nude jeftin nov auto (deja vu) koji je dobijen na nagradnoj igri sto je meni samo po sebi sumnjivo (sumnjam da najbolje primerke biraju za nagradnu igru), koji je takodje mozda stajao dugo... nekako imam utisak da je jedino cena ono sto te privlaci kod automobila... odnosno da verovatno ne bi kupio tu Fiestu da cena nije ta koja ti se nudi... nemoj da pravis dva puta istu gresku...

I nemojte da napadate Sasu da smara za Puntom jer ako je Sale rekao 100 puta kako je zadovoljan svojim Puntom onda je Bax rekao 10000 puta da je nezadovoljan i da je auto kanturina. :)

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ogi nije to štene u štenari pa da neko "bira najbolji". Auto ko i svaki drugi. Ta Fiesta je ozbiljno vozilo, daleko ispred Punta u svakom mogućem smislu.

HUAWEI P6 via TT
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mislim da je velika šansa da sa fiestom budeš zadovoljan što se tiče neplaniranih odlazaka u servis.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Meni je generalno ideja, da ne kupim nista, vec samo da se proda Mjet, zato sto je Astra CDTI vec godinu dana kod mene, i ja je vozim...
Ali ovo mi se cini kao OK varijanta, ukoliko se poklope kockice...
Probao sam Fiestu, i prisetio se kako izgleda dobar nov evropski auto, a sa druge strane, mi je ovo domace sranje, to mi je dovoljno da probam da se iskombinujem...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Prodaj auto, napij se ko covek. I sutra kada se otreznis odes astrom na more. :D
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

1 vinjak, 2 depozepana...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Taj rad. Samo pazi da sva imena moraju zavrsavati na "zepam" :D
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

ftj napisao:Mislim da je velika šansa da sa fiestom budeš zadovoljan što se tiče neplaniranih odlazaka u servis.
I Punto je bio.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Fazon bi bio da je sa druge strane neki Bax#2 :D

"uh samo da se resim fieste, vec sam 50 puta bio u servisu, izludecu vise!" :D
Zaključana tema