Novi Sad
Re: Novi Sad
Da, ali u takvim sistemima jedan od najvaznijih principa po kome sve funkcioniše je sitem zamenljivosti. Ja razumem važnost načelnika policije, ali problem je što nekako sumnjam u integritet bilo koga u SRB po tom pitanju. jednostavno interesne sfere su toliko isprepletane da on sigurno ne može i ne sme da deluje-kako bi trebalo.
Često se nama otme u komentarima: da mi je vlast na jedan dan....na žalost, to stvarno ovde ništa ne bi značilo
Često se nama otme u komentarima: da mi je vlast na jedan dan....na žalost, to stvarno ovde ništa ne bi značilo
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Pa upravo je sistem zamenjivosti prekinut. O tome se i radi. Nema glavnog koji bi smenjivao načelnike ispod sebe, a ovi opet nemaju interesa da smenjuju ispod sebe.
Ima u krim policiji dovoljno poštenih ljudi koji odlično rade posao. Samo im treba dati priliku. Pogledaj situaciju u Beogradu. Većina ozbiljnih kr. dela se rasvetli, a to radi jako malo ljudi u neljudskim uslovima.
Ima u krim policiji dovoljno poštenih ljudi koji odlično rade posao. Samo im treba dati priliku. Pogledaj situaciju u Beogradu. Većina ozbiljnih kr. dela se rasvetli, a to radi jako malo ljudi u neljudskim uslovima.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Nije bas da nisu imali kome da pridikuju. Svo vreme je postojao covek sa titulom VD nacelnika policije, a obzirom da je isti u septembru i zvanicno imenovan za nacelnika, ne vidim sta se tu nije moglo uraditi, te sta ce se bitno promeniti ubuduce. Na veliku zalost...
Jedno od objašnjenja za sve veće gužve u gradu.
Novi Sad dobio 35.000 novih stanovnika za sedam godina
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Novi-S ... odina.html
Za poslednjih sedam godina broj stanovnika Novog Sada se povećao za oko 10 odsto.
Podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da se od 2006. do 2011. u Novi Sad doselilo oko 26.000 ljudi, a procenjuje se da je od poslednjeg popisa (2011) u grad stiglo još najmanje 10.000 ljudi.
Iz opština Južno-bačkog okruga poput Vrbasa, Titela i Bačke Palanke doselilo se oko 6.500 novih Novosađana. Više od 13.000 ljudi stiglo je iz svih ostalih delova zemlje, ali najviše iz drugih vojvođanskih opština, a gotovo polovina od ovog broja doselila se iz Zrenjanina, Kikinde, Sombora i Apatina.
Ipak, primećeno je da se sve više ljudi doseljava iz centralne Srbije, posebno iz mesta koja nisu univerzitetski centri. Iz drugih zemalja, uključujući i region, doselilo se oko 6.000 ljudi, a oko 1.000 njih nisu sa prostora bivše Jugoslavije. Iz regiona, najviše ljudi stiglo je iz Republike Srpske i Crne Gore. Motivi zbog kojih su se doselili su različiti, ali većini je glavni razlog veća mogućnost za rad u velikom gradu.
Gordana Bjelobrk, šefica odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku, kaže da je trend doseljavanja u Novi Sad konstantan. "Novi Sad je jedna od retkih opština koja ima pozitivan prirodni priraštaj, a da nije opština sa juga Srbije. Tome doprinosi to što se u grad doseljava sve više mladih koji tu i ostaju da žive, pa samim tim u gradu osnivaju porodice", kaže Bjelobrk za "24sata".
Novi Sad dobio 35.000 novih stanovnika za sedam godina
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Novi-S ... odina.html
Za poslednjih sedam godina broj stanovnika Novog Sada se povećao za oko 10 odsto.
Podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da se od 2006. do 2011. u Novi Sad doselilo oko 26.000 ljudi, a procenjuje se da je od poslednjeg popisa (2011) u grad stiglo još najmanje 10.000 ljudi.
Iz opština Južno-bačkog okruga poput Vrbasa, Titela i Bačke Palanke doselilo se oko 6.500 novih Novosađana. Više od 13.000 ljudi stiglo je iz svih ostalih delova zemlje, ali najviše iz drugih vojvođanskih opština, a gotovo polovina od ovog broja doselila se iz Zrenjanina, Kikinde, Sombora i Apatina.
Ipak, primećeno je da se sve više ljudi doseljava iz centralne Srbije, posebno iz mesta koja nisu univerzitetski centri. Iz drugih zemalja, uključujući i region, doselilo se oko 6.000 ljudi, a oko 1.000 njih nisu sa prostora bivše Jugoslavije. Iz regiona, najviše ljudi stiglo je iz Republike Srpske i Crne Gore. Motivi zbog kojih su se doselili su različiti, ali većini je glavni razlog veća mogućnost za rad u velikom gradu.
Gordana Bjelobrk, šefica odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku, kaže da je trend doseljavanja u Novi Sad konstantan. "Novi Sad je jedna od retkih opština koja ima pozitivan prirodni priraštaj, a da nije opština sa juga Srbije. Tome doprinosi to što se u grad doseljava sve više mladih koji tu i ostaju da žive, pa samim tim u gradu osnivaju porodice", kaže Bjelobrk za "24sata".
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Pa svi odlaze u vece gradove, pogotovo NS i BG. Ne znam koliko se secate kako je oko nove godine kruzila vest o "baby boom-u" u Beogradu, ja ne smatram da nam je natalitet porastao, vec broj doseljenih ljudi na teritoriju Beograda pa sa tim i broj rodjenih beba...
Meni iskreno ne smeta, vise volim kad se nesto dogadja, neka cirkulacija, bolje i to nego da je mrtvilo...
Meni iskreno ne smeta, vise volim kad se nesto dogadja, neka cirkulacija, bolje i to nego da je mrtvilo...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Fluktuacija mladog stanovnistva je normalna i pozeljna pojava, jedino je kod nas bez veze sto ide iskljucivo u jednom smeru. Ja bih se komotno iselio u manji grad, ali ne znam nikog ko deli moje misljenje. Gradovi nam se ne razvijaju planski, pa uvek bude urbanistickih i saobracajnih problema, tako obicno pocinju podele na nase i njihove i onda jebiga...
Rakhile opet hoćeš da skreneš na politike
Polako ali suptilno će se stići do bg radi srbija se gradi i slično.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ju, vid stvarno, fala sto si me upozorio!
Dakle, khm, khm, svaka slicnost mog prethodnog posta sa stvarnim dogadjajima i licima je slucajna i ne odgovaram za istu
Dakle, khm, khm, svaka slicnost mog prethodnog posta sa stvarnim dogadjajima i licima je slucajna i ne odgovaram za istu
- Gaginh0
Ja bih bez problema otisao na selo (iako teoretski zivim na selu), ali ne u neko selo tipa Sakule ili Orlovat kod Zrenjanina, vec neko koje je do 20km od Novog Sada.
Re: AW: Novi Sad
Jedino NS i BG mladim i obrazovanim ljudima pruzaju koliko toliko normalne uslove za zivot. Vec su KG i NI boolja a da ne pricamo o jos manjim mestima ili (skoro) napustenim selima.
Gesendet von meinem GT-I9505
Gesendet von meinem GT-I9505
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja znam bas puno njih sto su ostali nakon studija. Jbg, sta ce ljudi, gde da se vrate, a da ne bude jos gore. Ali postoji problem jer je NS relativno mali u odnosu na BG i sada je vec dobrano prezasiceno sve, od trzista rada, pa na dalje. Lokali na atraktivnim lokacijama budu prazni, gazde nude da zakupac izmiri samo racune, bez da placa iznajmljivanje, i tako to. Nocni zivot je takodje u padu od tamo 2008-9. Meni stvarno nije jasno odakle ljudi finansiraju decu na studijama, sem ako ne prodaju zemlju ili nesto drugo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Gaginh0
Sticajem okolnosti dosta sam povezan sa nocnim zivotom. Ne mozete da zamislite kolike pare trose pojedinci na izlaske. Jedini odgovor na to mi je da imaju solidne plate, a da ne moraju nista da "donesu u kucu" pa imaju sve za sebe. Druga opcija je da se kao porodica imucni pa mogu to sebi da dozvole.
Daleko od toga da ja imam nesto protiv toga, i treba da se provode, samo zelim da naglasim da se dogadja situacija kao i u ostalim sferama zivota - iscezava srednji sloj, ostaje ogroman broj ljudi ispod sredine i maaali procenat imucnih.
Daleko od toga da ja imam nesto protiv toga, i treba da se provode, samo zelim da naglasim da se dogadja situacija kao i u ostalim sferama zivota - iscezava srednji sloj, ostaje ogroman broj ljudi ispod sredine i maaali procenat imucnih.
Potpisujem.dragvorl napisao:Ja znam bas puno njih sto su ostali nakon studija. Jbg, sta ce ljudi, gde da se vrate, a da ne bude jos gore.
Zrenjanin je slika i prilika. Ko ode da studira u NS ili BG, ne vrati se nikad. Ovo vazi za barem 80% studenata.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Evo za ZR znam konkretno ovako 3 slucaja sto sam se trenutno setio, a sigurno ih znam jos.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Dok sam ja totalni kontraš, bio video, vratio se i ne želim nikad da napustim zauvek svoj provincijalski grad