Kočni sistemi - opšta diskusija

Tehnička pitanja i objašnjenja
Odgovori
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Kočni sistemi - opšta diskusija

Post od elMaestro »

Je l' bese kod Type R svemirca bio fabricki opoziv zbog toga? Znam da je bilo dosta intervencija na kocnicama u garanciji.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ne znam, ali znam da je komsija na 50.000km menjao tri seta plocica i jedan diskova. jeste da ga nije stedeo ali sto je mnogo mnogo je. ja sam na toj km tek prvi set plocica zamenio, na autu slicne snage i koncepcije, doduse sa kocnicama megana 312/300mm...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

http://vesti.mojauto.rs/Saveti/435336/O ... je-kocnica

Da li se propadanje kocnice i slabo kocenje, moze desiti zbog jos necega, sem pregrevanje ulja?

Npr. da li pregrevanje plocica ili diskova (npr. ulje je ganc novo) moze da se manifestuje tako necim ili se pokazuje to na drugi nacin? Koliko znam kocnice i dobijaju svoju pravu efikasnost kao i gume, kada se zagreju.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kako koje. Sportske rade u režimu kad su vruće, isto kao i gume. Obične "civilne" se prave da rade odmah, ali popuštaju ako preteraš. Te stvari treba kupovati u odnosu na stil vožnje.

Stavljati rejs kočnice na svakodnevni auto je potpuna glupost. Ja to volim i radio sam nekad, ali je potpuno nerezonski.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Jbg, jel imaju neke izmedju :)
Ako stavis obicne i 99% voznje su ok. Onda nekad preteras sa kocenjem i one te izdaju. Taj deo mi se ne svidja :-|
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Da, gadan osecaj, desavalo se sa Delphi plocicama
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Na Alfi me nisu izdale kočnice ni na Navaku. Diskovi su bili plavi posle drugog Navaka i završili su ubrzo u kanti za smeće. :-)

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Ma gde to alfi da se desi. :kezo:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Diskovi su mi jos uvek fabricki, nemam pojma koji, ali sa sledecom zamenom plocica idu i oni dole.
Do sada sam uvek stavljao meyle. Dosta dobro koce, mekane su, ne skripe nikad, bas nikad, lepo se vidi onaj prah kako se kruni i trosi. Medjutim imao sam jedno propadanje kocnice u najgorem mogucem trenutku naravno :) Spaslo me samo to sto je auto izvukao krivinu i pri toj brzini, inace bih u najboljem slucaju sad bio bez auta :D

Verujem da je i staro ulje kumovalo svemu i pregrejalo se, ali sem sto sam ulje promenio, hocu da eliminisem maksimalno i drugu stranu, jer je osecaj jeben i ne bih voleo da mi se ponovi :)
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

ja vozim ovi kombinaciju i jos nisam uspeo da ih pregrejem.

Brembo Max diskovi i Ferodo FQT.
Ove plocice su tik ispod trkackih tako da se lepo ponasaju i u gradskoj voznji a i na kosutnjaku se nisu ni jednom jacile, dok sam sa fabrickim kocnicama na kosutnjaku vec posle drugog kruga gubio kocnicu.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Moracu onda da vidim, sta ima kod lokalnog dilera plocica, od tih za nijansu ispod trkackih, kada dodje vreme za to. U Gazeli kupujem meyle, oni su valjda uvoznici, pa su mi rekli, ma sve je to danas isto, neces se usreciti ni sa nekim drugim.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

uzmi ti ATE komplet za astru i nemas nikakve brige, one su ti isle i fabricki , jos ako zavuces ruku u dzep pa uzmes ATE Performance set, ima da kocis ko nekad sumaher :kezo:
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

ATE :doubleup:
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja sam za Alteu uzeo Jurid plocice. Sa ATE-om nikada nisam bio zadovoljan. Videcu kako ce se Jurid pokazati... Majstor mi ih je preporucio jer su mekane a to trazim za Alteu...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

kvcali napisao:uzmi ti ATE komplet za astru i nemas nikakve brige, one su ti isle i fabricki , jos ako zavuces ruku u dzep pa uzmes ATE Performance set, ima da kocis ko nekad sumaher :kezo:
Taj perfomance set, jesu li to one keramicke? Ili one power ili kako se vec zovu, sto imaju one rupice na diskovima?
Meni i ove sada ok koce u normalnim okolnostima. Ali nisam imao prilike da se oprobam posle zamene ulja, pa da okrivim ulje kao jedinog krivca :)

@Markoni
Zasto nisi bio zadovoljan sa ATE? Koje si probleme imao? Jesi li siguran da su bile original :)
Odgovori