Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Re: BMW 316d

Post od djiuliju »

Pumpa se hladi gorivom, pa nije bas preporucljivo da ga ima malo u rezervoaru...tako kazu
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa ostalo je jos 86km - sto znaci da je ostalo preko 5l - bas se sekund pre slike upalila rezerva. Da trudim se i ja da ne vozim sa rezervom, ali eto volim da ga potrosim do rezerve...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Drzi ga bar oko cetvrtine pre pumpe.

Ja sipam do cepa, pa najcesce oko pola sipam ponovo, nekad pustim da padne ispod, al retko. Recimo kad me mrzi da idem na pumpu :kezo:
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

sta fali da se vozi dok ne dodje do rezerve?
uvek sipam pun i vozim sve dok se ne upali rezerva, nekad vozim i sve dok mi ne ostane 20-30km da predjem na rezervi... pa necu valjda svaka 3 dana da idem na pumpu da sipam po 15-20l :)
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

djiuliju napisao:Pumpa se hladi gorivom, pa nije bas preporucljivo da ga ima malo u rezervoaru...tako kazu
Zbog ovoga sam pitao. Ja sam dobijao savete kako bi trebalo da se puni gorivo kada je oko cetvrtine ili malo ispod.

EDIT: Au Adrei, pa koliko ti prelazis kada bi isao na pumpu na svakih par dana? :D
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

NexT napisao:Drzi ga bar oko cetvrtine pre pumpe.
Pfffff
Da se razumemo, ne kažem da nije tačno ovo što ti pišeš, ali gledajući realno stanje mali je broj slučaja/automobila koji se tako voze.
Recimo svaki benzinac kome je ugrađen plin. Uglavnom su svi pred samom rezervom uvek. Dospu samo da izađu iz iste.
Jedan komšija iz Užica kaže "meni je gornja polovina rezervoara verovatno korodirala jer od kad sam kupio auto nikad nisam natočio preko 1/2 rezervoara". :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pun rezervoar tocim samo kad idem na more. Ovako uvek za 2-3k dinara iz jednostavnog razloga - ne verujem pumpama, pa ako sipam neko sranje mogu da ga "popravim" benzinom sa druge pumpe.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

E sto volim kad se pravis pametan i ides u sitna crevca.

Covek vozi dizela, ja trenutno vozim dizela, i pricam na osnovu toga. Oni su i mnogo osetljiviji od benzinaca.

Doduse, i na 607 drzim uvek oko cetvrtine, da mi ne bi palio rezervu, posto iako ima ono cudo za ponistavanje, to ne radi kad je gorivo na ili oko rezerve.

Inace, zaista ne vidim razliku da li ces 10x da sipas po hiljadu rsd, ili ces to da ostavljas sa strane i onda jednom sipas pun ko covek.
Meni je mnogo vece cimanje, gubljenje vremena i zivaca da razmisljam stalno koliko imam goriva, dal ce nesto da mi iskrsne pa moram da razmisljam gde imam pumpu na kojoj hocu da sipam itd.

I sad dosta OT, ili da se ovo prebaci u temu o gorivu, potrosnji...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pretpostavljam da si odgovarao Stjepi :)
Mogao bi i da naglasis :isplazijezik:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Stjepa
Reactions:
Kontakt:

Post od Stjepa »

NexT napisao:I sad dosta OT, ili da se ovo prebaci u temu o gorivu, potrosnji...
To ima težinu kad ti kažeš :rofl:
Pošto već vidim da će postove đuture da maknu u drugu temu, onda da nastavim. :)

Ti si specijalan slučaj zbog opisa posla. Ne možeš biti merodavan nikako po tom pitanju. Opet ništa loše, jednostavno je tako.
Dalje, u principu nebitno dizel-benzinac nisam točio pun odavno. Kad je gradska vožnja (nebitno koji grad) uvek za recimo 20e imaš i više nego dovoljno za nekoliko dana vožnje (nekoliko je veoma rastegljiv pojam). Moj slučaj UE-BG podmiruje ~1500din sa ovim cenama. To opet rešim sa 2000din.
Jednostavno ne zarobljavati veliku sumu novca bez potrebe u gorivu. Ne vidim razlog. Ja i plin sunem za neku manju svotu, pa opet.
Jedno su velike relacije, pa ima smisla. Ovako 2,3,4 puta mesečno otići na pumpu ne smatram traumiranjem. :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ma ne vataj se uvek za posao, tako radim od prvog dana, od kad imam dozvolu.

Meni se desi da mi dune uvece u 9 da idem u NS na kafu i ne zelim da razmisljam da li imam goriva, gde sam, da stajem, da li sam poneo pare i za gorivo, da li mi je kartica u drugom autu itd...

Kazem, ja tako radim, i vremenski to nisu zarobljene pare, al nema veze, svako radi kako mu odgovara.

Jeste, Delija, Stjepi sam odg, samo si uleteo u nezgodno vreme :kezo:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Post od nidza »

Nema veze sa poslom. Meni automobili nisu posao, pa sipam pun otkad sam u mogućnosti da to činim. Nisu zarobljene pare jer je ušteđeno vreme, pogotovo nama što biramo gde sipamo. Ne tvrdim da je ovo ispravno, a sipati svaki drugi dan pogrešno, ali meni lova ne pristiže svaki drugi dan, nego 1x mesečno, tako da i sipam na isti način.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nista nece faliti ako sipas gorivo kad ti se ukljuci rezerva, tad najcesce ima bar 7L goriva, druga stvar je voznja na isparenjima i to sto vecina smatra da je sipao gorivo kad mu se ugasi lampica.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

nidza napisao:Nema veze sa poslom. Meni automobili nisu posao, pa sipam pun otkad sam u mogućnosti da to činim. Nisu zarobljene pare jer je ušteđeno vreme, pogotovo nama što biramo gde sipamo. Ne tvrdim da je ovo ispravno, a sipati svaki drugi dan pogrešno, ali meni lova ne pristiže svaki drugi dan, nego 1x mesečno, tako da i sipam na isti način.
Sa punim je auto tezi i trosi vise... :kezo:

Sent from my LG mobile
Stjepa
Reactions:
Kontakt:

Post od Stjepa »

nidza napisao:ali meni lova ne pristiže svaki drugi dan, nego 1x mesečno, tako da i sipam na isti način.
Jedan od faktora zašto to radim jeste i to kad su mesečni prilivi, pa se i odlivi kalkulišu.
U nekoj ranijoj priči kad se išlo preko računa i ja sam točio pun, pa onda za naplatu legne na kraju meseca.

A i nigde ne rekoh da ga teram do isparenja pa trčim na prvu pumpu. Uvek sam na toliko da mogu birati gde točim, da mi nije frka.
Kao što rekoh jedno su gradske voznje i međugradske na malom rastojanju (~200km). Kad je tura sa velikom km ide se do čepa, al nije to sad tako često.
Odgovori