TheWickerMan napisao: za Kraljevo takođe.90% ljudi se ne vrati.
Dok sam ja totalni kontraš, bio video, vratio se i ne želim nikad da napustim zauvek svoj provincijalski grad
Jeste, samo od čega da živiš u tom Kraljevu? Ja sam bukvalno morao da odem. Nema posla, nikakvog. 2 firme sam ni iz čega napravio za druge, i video da nema leba ni za mene ni za vlasnika. Jednostavno, to Kraljevo je presipanje iz šupljeg u prazno.
@ floyd KV je dolina gladi, bukvalno ništa ne radi, Fabrika Vagona, Jasen,Magnohrom,Rudnik,El.Monztažu su skoro uništili. Ovo je samo početak...
@ džoni razumem ja tebe u potpunosti, i slažem se sa tobom.verovatno i ja, da nemam solidno dobar posao i toliko sa volim KV, već odavno motao volan po USA-i.
Pa znam ali ostatak Srbije je isti. Kroz KV sam samo prolazio i nisam stekao utisak da je toliko siromasan grad kao neki drugi u SRB ili RS.
U HR je ista prica. Osim ZG i vecih gradova na moru, ostatak zemlje prezivljava. Mada su i ti gradovi na moru danas smesni kako se zivelo za vreme Juge. To su reci starijih ljudi koji su osetili to vreme. Brodogradnja koja je bila motor razvoja, danas prakticno ne postoji. Sve se svodi na presipanje iz supljeg u prazno kao i kod nas. Zive bolje samo oni koji imaju veze sa turizmom.
Floyd, nije. Veruj da nije. KV je izuzetak. Čačak životari jer, tačno sve trgovina ali rade, KG je pojam sada, ponajviše zbog Fiata i kooperanata, Pazar je druga dimenzija svi znamo što. Jug Srbije po manjim mestima je u rangu sa KV. Srce me zaboli 1000 puta kada vidim KV na TV (poneo sam ovaj glupi Total TV, samo se nerviram) moj rodni grad, a mrzim što mi nedostaje, jer znam da nemam sta tu da trazim. Sve cu da uradim da odem u neku normalnu državu i uzmem drzavljanstvo kako ne bi mogao da se vratim nikad ako poludim pa da mi to padne na pamet.
Verujem...ipak vas dvojica zivite tamo pa bolje znate.
Ja sam stekao utisak da je grad sredjeniji (samim tim i bogatiji) od npr. Krusevca ili Trstenika.
Dzoni_m napisao:Sve cu da uradim da odem u neku normalnu državu i uzmem drzavljanstvo kako ne bi mogao da se vratim nikad ako poludim pa da mi to padne na pamet.
Cesce se vrate oni koji dobiju drzavljanstvo jer im je ono za razliku od boravisne vize garantuje povratak u drzavu cije drzavljanstvo imaju kad god pozele
Msm, dobro je imati drzavljanstvo zemlje u kojoj boravis ali te ono nikako ne vezuje za zemlju