Letnje gume
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Letnje gume
Da. Ali se ta razlika smanjuje u poslednjih godinu-dve jer sve vise vozila nosi tu dimenziju.
Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Re: Letnje gume
Raste cena 225 45 ili pada 225 50?
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Generalno padaju cene, svuda udarila SEKA
Gume su prosle godine bile od 20 do 30% jeftinije nego 2012. A konkretno za tvoje pitanje, 225/50 se smanjila ka 225/45.
@nenad.fil moras dati jos neku informaciju, sta ocekujes od auta i gume. Tj kako vozis, da li zelis da ti auto bude udobniji i meksi ili zelis da auto ima izuzetan odziv, ali da bude malo tvrdji.... Mada kao sto Dag rece RT pravi kompromis, ali se malo brze trosi.

@nenad.fil moras dati jos neku informaciju, sta ocekujes od auta i gume. Tj kako vozis, da li zelis da ti auto bude udobniji i meksi ili zelis da auto ima izuzetan odziv, ali da bude malo tvrdji.... Mada kao sto Dag rece RT pravi kompromis, ali se malo brze trosi.
Kola su sve veća, točkovi sve veći. Generalno je skuplje sa svakim novim kolima održavati gume, ali u isto vreme je i svaka dimenzija sve jeftinija što je više ima u ponudi.
U principu se mogu voziti susedni profili bez problema. Ko želi malo da skrati menjač i poveća međuubrzanja, može to da uradi i na točku.
U principu se mogu voziti susedni profili bez problema. Ko želi malo da skrati menjač i poveća međuubrzanja, može to da uradi i na točku.
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Jedno pitanje???
Drugar je kupio Alfu 159 i na njoj fabrička dimenzija 215/55-16 (zimske), ali pošto od prethodnog automobila ima skoro 4 nove letnje gume 205/55-16 (kupio u Aprilu 2013. i prešao sa nijma oko 4.000 km).
Da li može ova dimenzija na 159-icu?
Drugar je kupio Alfu 159 i na njoj fabrička dimenzija 215/55-16 (zimske), ali pošto od prethodnog automobila ima skoro 4 nove letnje gume 205/55-16 (kupio u Aprilu 2013. i prešao sa nijma oko 4.000 km).
Da li može ova dimenzija na 159-icu?
Never Say Never Again
Naravno.
Poželjno je da proveri težinski koeficijent, jer je auto težak.
Tapatalk 4
Poželjno je da proveri težinski koeficijent, jer je auto težak.
Tapatalk 4
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Kao sto nidza rece moze, malo je nize i uze, ali fizicki moze da stane. Auto ce biti malo nizi, imace malo vise prostora u krilu i lagace ga malo cajger za brzinu.
Pa sta znam, on je i ovako tvrd za moje pojmove, ok mi je za sada a sada nosi (zimski set) 205/55/16, mozda sam se zeznuo za tu dimenziju 245 ali hocu da pre svega bude stabilna, upravljiva, a ne bi bilo zgoreg i da je lepa...
225 45 17 je za tebe...ili možda neka mešana dimenzija ( nazad šire )
Nazad sire ako mu je zadnja felna sira, a to je na AMG paketu obicno...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
nidza napisao:Naravno.
Hvala momci!ivancho napisao:Kao sto nidza rece moze, malo je nize i uze, ali fizicki moze da stane. Auto ce biti malo nizi, imace malo vise prostora u krilu i lagace ga malo cajger za brzinu.

Never Say Never Again
245/45 17 nosi w211, tako da bi to bilo verovatno preveliko za w204. Doduse, drugar je doterao iz Nemacke w204 restilizovanu sa 18icama, one su 245 al se ne secam profila...
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Da, moze 245, ali onda 40 profil.
Po meni je lepa dimenzija na mom A4 235/45 R17, nije niska kao 225, udobnija malo, malo vise mesa zbog felni(jednom mama samo iskrivila felnu za 9 godina voznje i 170k km nasim putevima). A ta 235 moze opusteno na Mecu C(min odstupanje), jedino sto je skuplja nekih 1000din otprilike.
I tu uzmes RT, ne osece kolotrage zbog sirine. Ja sam se sa Pirellijem npr. borio na putu sa volanom, bukvalno.
Po meni je lepa dimenzija na mom A4 235/45 R17, nije niska kao 225, udobnija malo, malo vise mesa zbog felni(jednom mama samo iskrivila felnu za 9 godina voznje i 170k km nasim putevima). A ta 235 moze opusteno na Mecu C(min odstupanje), jedino sto je skuplja nekih 1000din otprilike.
I tu uzmes RT, ne osece kolotrage zbog sirine. Ja sam se sa Pirellijem npr. borio na putu sa volanom, bukvalno.
ok svidja mi se prica...
Moram sad na netu da pronadjem kako izgleda mecka sa tom gumom...
Sta mislite o felnama? Uzeo bih mozda one "zbicare" original Mercedes ali polovne, jer su nove...Izuvanje.
Ili mozda neke AMG petokrake?

ili

Ta dva modela mi se svidjaju...
Moram sad na netu da pronadjem kako izgleda mecka sa tom gumom...
Sta mislite o felnama? Uzeo bih mozda one "zbicare" original Mercedes ali polovne, jer su nove...Izuvanje.
Ili mozda neke AMG petokrake?

ili

Ta dva modela mi se svidjaju...
prve su lepse ali sam skoro siguran da OEM ne postoje manje od 19zoll...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Poslednja izmena od ADrei u 22 Jan 2014, 19:57, izmenjeno 1 put ukupno.