Šta je snaga, a šta obrtni moment?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Opel Astra J turbo
Realno, kad kazes 180hp, turbo, nekako ocekujes malo drugacije performanse...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Cekajte a sta fali trenutnim?
8,3s do 100, sasvim pristojno za auto od tonu i po.
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
8,3s do 100, sasvim pristojno za auto od tonu i po.
Brzine idu u H-a !!!

- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Ne fali nista.
Kada chipnem zeninu 147 imace slicne performanse kao tvoja Astra. 

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
-
- Pridružio se: 24 Jan 2014, 09:06
- Garaža: Opel Astra J 1.6T
Nije 8,3 nego 8,6
. Realno Opelovi menjaci su problem za ta ubrzanja iz mesta a i J je teza za oko 200kg od Astre H, sto je katastrofa "napredak". Moj kolega vozi Civic 1.6 vtec iz 2002, i ja nisam siguran dal bih mu pobegao u startu iako mi je na papiru jaci motor. A sto se tice autoputa i elasticnosti, stojim da je ovaj motor upravo takav. Inace sam probao sve od Corse OPC do Insignie OPC i izmedju toga sve Opelove modele tako da pretpostavljam da nisam neiskusan da ocenim te neke stvari 

- Day Walker
Lepo pise po netu na vise mesta 8,3 a ti nas ovde pokopavas 

Brzine idu u H-a !!!

kategoricki ja ispadam pajser po tvojim postovimaDay Walker napisao:Ne nego kategoricki odbijam da neko kaze da ne neelastican kad nije tako. U gradu uopste ne zahteva ceste promene brzina. Hteo ti to da pdihvatis ili ne
Brojke ne prikazuju uvek cinjenicno stanje. A ko zeli da provoza Astru, uvek moze.
Napominjem da ovo nije sportski auto pa ga ne treba ni uporedjivati s kojekakvim sprinterima...

astra 1.6t(180ks) // g61.4tsi(122ks)Day Walker napisao:Kako nije elastican? U kom smislu?
Tj. s kim si ga uporedio?
Po podacima za golf 1.4tsi 160ks, Astra je elasticnija u medjuubrzanjima...
8.3kg/ks,154nm/t//11.5kg/ks,143nm/t
0-100/0-160kmh
8.2s/20s//9.9s/28.6s
90-120kmh u 4.,5.
7.7s,10s//7.1s,9.9s
dakle, ovo sto si napisao nije tacnocak ni za slabiju verziju 1.4tsi motora...
astra 1.6t(180ks)//civic 1.8(140ks)
8.3kg/ks,154nm/t//9.9kg/ks,125nm/t
0-100/0-160kmh
8.2s/20s//9.3s,24.4s
90-120kmh u 4.,5.
7.7s,10s//7.7s,10.6s
nadam se da ovog civica ne brojis u sprintere, jer je astra znatno brza u sprintu
da ne davim dalje, imas jos milion poredjenja sa slicnim automobilima, vec smo kacili sa meganom 1.4tce recimo i diskutovali o tome.
to ne znaci da je auto los, vec da mu je jaca strana upravo start sa crte, a ne elasticnost. vozio sam ovu astru i autoputem pri vecim brzinama i tu joj je zaista jaca strana komfor i ponasanje. meni se i ponasanje ovog 1.6t kroz neki srednji opseg rpm,u kom se najvise i koristi, vise svidja od ponasanja onog 2l 220ks u insigniji...dosta je lineran i prirast momenta mu je dobar, barem se meni svidja, ne volim motore koji u jednom momentu idu prosecno a onda ti iscupaju volan iz ruku...
i sama astra kao auto mi je dobra, da se ne lazemo, ne znam zasto tebi izgleda drugacije, samo jednostavno stvari treba reci onakvim kakvi su, brza je sa crte, elasticna nije, a ne obrnuto. to kao kad bih rekao da je klio rs divan auto da odes negde preko 1000km autoputa

- Day Walker
Aha... vidim. Reci mi jos jednu stvar posto sam znao da ces kaciti te podatke.
Ko je toliko pametan da u 5. ubrzava od 90 do 120 da bi na osnovu toga donosili sud?
I isto tako razlika u velicini i tezini ovih automobila je prilicna
Vec sam rekao, i stojim iza toga da je elasticna u voznji
A pametnjakovicu koji zeli da ubrzava od 60-90 u 4. i slicno zelim da kupi automatik
Ko je toliko pametan da u 5. ubrzava od 90 do 120 da bi na osnovu toga donosili sud?

A pametnjakovicu koji zeli da ubrzava od 60-90 u 4. i slicno zelim da kupi automatik

Brzine idu u H-a !!!

- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
problem opela je u menjacima ne u motorima, M32 je takav promasaj to je nevidjeno, verovatno je takvo stanje sto su kresali troskove i razvijali ga za zajednicku upotrebu sa fiatom, ako u buducim modelima to ne promene nece da bude dobro,
definitivno ima fali novi rucni menjac prilagodjen snazi ali i tezini auta, kao i moderan automatik sa duplim kvacilom, nemam informacije sta se radi na tom polju, ako neko ima bas bih voleo da prokomentarise...
definitivno ima fali novi rucni menjac prilagodjen snazi ali i tezini auta, kao i moderan automatik sa duplim kvacilom, nemam informacije sta se radi na tom polju, ako neko ima bas bih voleo da prokomentarise...

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
Peki pohvale za sva kola,vreme je da kupis BMW :-P
-
- Pridružio se: 24 Jan 2014, 09:06
- Garaža: Opel Astra J 1.6T
Moracu,ispade mi auto krs,zahvaljujuci DW 

- Day Walker
Bezi tamo ne znas ni brojke da procitas 
A nesto se zalis i na menjac....

A nesto se zalis i na menjac....

Brzine idu u H-a !!!

Upropastio te drugar DW 

a u kom ti stepenu prenosa u svakodnevnoj voznji ubrzavas 60-90 i 90-120? na kojim brzinama saltas iz 2. u 3., 3. u 4. i 4. u 5.? najcesce?Day Walker napisao:Aha... vidim. Reci mi jos jednu stvar posto sam znao da ces kaciti te podatke.
A pametnjakovicu koji zeli da ubrzava od 60-90 u 4. i slicno zelim da kupi automatik![]()
edit - i da predupredim odgovor, da se ne otegne previse prepiska, kad napises to, napisi i koliko ti trosi auto tako

jel ti ks/kg i nm/t bas nista ne znaci?Day Walker napisao: I isto tako razlika u velicini i tezini ovih automobila je prilicna![]()

mene kod mog TFSi najvise smara voznja magistralom jer stalno mora da se saltuje... TDi letii u kojoj god da je brzini 

- Day Walker
Ok Dragane, definitivno drugacije posmatramk voznju i elasticnost.
Izvini, ali posle 3,5 god da me neko ubedjuje kako mi je auto neelastican u voznji ne mogu da prihvatim.
Prosto iz razloga jer vise verujem sopstvenom osecaju.
I naravno da ne mucim svoj automobil suludim ubrzanjima od 90 do 120 u 5.
Isto tako nemam podatke o potrosnji jer me apsolugno ne zanima trenutna vec krajnja potrosnja
Moj stil voznje je uvek isti.
Izvini, ali posle 3,5 god da me neko ubedjuje kako mi je auto neelastican u voznji ne mogu da prihvatim.
Prosto iz razloga jer vise verujem sopstvenom osecaju.
I naravno da ne mucim svoj automobil suludim ubrzanjima od 90 do 120 u 5.

Isto tako nemam podatke o potrosnji jer me apsolugno ne zanima trenutna vec krajnja potrosnja

Moj stil voznje je uvek isti.
Brzine idu u H-a !!!