Hyundai i30 vs Suzuki SX4 vs Auris/Corolla

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
DejanS
Reactions:
Pridružio se: 30 Mar 2013, 03:26
Garaža: Toyota Corolla 1.6 Valvematic, Luna 2014

Hyundai i30 vs Suzuki SX4 vs Auris/Corolla

Post od DejanS »

Pozdrav dobri ljudi,

kao sto naslov teme kaze, imam ogromnu dilemu izmedju ova dva auta. Koji uzeti/zadrzati?
Trenutno nepunih godinu dana vozim SX4 i stvarno sam zadovoljan autom, nemam zamerki, jos ga ni na prvi servis nisam oterao, tek cu za dva meseca, ali sam pre neki dan bio u Hyundai salonu, moji matorci gledaju da uzmu nesto i tu ja udjem malo u i30, seo, provozao test vozilo 1.4 benzinca 100KS i zaljubio sam se u auto. Koliko je tih, udoban, kako su sedista dobro postavljena i lepo drze telo. Nisam ga nesto preterano forsirao zbog ovog snega, ali imam u planu da odem ponovo i malo ga isteram na autoput da vidim kako ide i kako poteze. Molim vas da cujem predloge za i protiv? Inace vec imam ponudu za SX4 :o

Hvala svima na pomoci unapred
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Hyundai i30 vs Suzuki SX4

Post od sebekkg »

Pozdrav dejane.
Moras prvo da kazes koje si ti potrebe auta da bih znali da li je za to boli sx4 od i30 ili obrnuto.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
DejanS
Reactions:

Post od DejanS »

70% gradska voznja, bez dece (jos uvek), nista posebno. Zanima me iz perspektive kvaliteta i kasnijeg odrzavanja?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Sto se mene tice i30 bih uzeo.pre sx4. Meni vise odgovara. Kvalitetniji je. Jedinoza odrzavanje zavisi do toga koliko ti je ok davati malo vise za redovne servise posto su hyundaiju malo skuplji. Ali mozes da biras vise ovlascenih servisa i da vidis gde ti najvise odgovara. Na nasem forumu imas dosta informacija i clanova koji imaju iskustva sa njima tako ces saznati sta te interesuje. Jedino sta bih ti savetovao da ides na jaci benzinski motor ili dizel ako mozes da prijustis.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
DejanS
Reactions:

Post od DejanS »

Servis nije toliki problem, to je na godisnjem nivou zanemarivo. Vise me zanima sam kvalitet, za sx4 kad sam ga kupovao nasao sam gomilu materijala, iskustava, gotovo da nisam morao da razmisljam kakav je. Novi i30 je relativno nov model i procitao sam da je dosta bolji od prethodne generacije, vozio sam se u oba i vozio sam oba, zaista jeste dosta meksi i udobniji, zvucna izolacija me je iznenadila koliko je dobro uradjena.
Isao bih konkretno na 1.4 motor benzinac od 100KS, a u SX4 imam 1.6 120KS za koji znam koliko je stedljiv.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

i 30 je sigurno bolji auto od SX 4, u krajnjem slucaju SX4 je auto iz B segmenta koji se poceo praviti negdje uporedo sa proslom generacijom i30 tako da je jasno koji auto je bolji...

pitanje je vrlo kompleksno, ja bi prvo krenuo od toga da li se isplati prodavati SX4 koji jos nije napunio godinu dana, to moze da bude manje i vise bolna stavka (u zavisnosti koliko para izvuces za auto)...
ako imas priliku da dobro udas Zuki-ja ja bi onda razmislio o tome da mijenjam auto jer vjerujem da cijena SX4 mora poceti padati.

e sada da prijedjem na potencijalnu zamjenu za SX4, ja mislim da je i30 vrlo korektan auto za cifru za koju se prodaje ali meni je iskreno Cee'd bolji auto od i30. kada sam ja kupovao auto, gledao sam i Cee'd-a koji je bio jeftiniji u tom momentu od Hyundai-ja tako da pogledaj i njega. ako imas veci budzet pogledaj i Focusa, meni je to ok auto i vrijedi tih 13000 evra koliko kosta :zbunjen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako prodaš SX4 pitanje je da li I30 ili gledati malo šire.
Porediš i koncepcijski i generacijski dva potpuno različita vozila što je jako nezahvalno. SX4 je poznat da nije tih u kabini, to m je jedna od većih mana.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Takodje nisam siguran da je i30 neki dovoljno osetan "upgrade" (ako je i uopste) za SX4, pogotovo kad je rec o godinu dana starom autu.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja bi zadržao SX4 iz više razloga.
Prvo, nije ti neophodan veći auto jer nemaš porodicu, a drugo, 70% vožnje ti je u gradu gde bih opet dao prednost Suzukiju zbog više faktora. Pritom, siguran sam da SX4 manje troši, a imaš jači motor i bolje performanse kad zatreba. Troškovi održavanja su svakako na strani Suzukija.

Kupovinom i30 dobijaš veći i moderniji automobil, ugodniji za vožnju, ali sa većim troškovima održavanja, slabijih performansi i veće potrošnje. Moj savet je da voziš SX4 još godinu dve, da ne izgubiš na njemu previše, a da dotle skupljaš pare za ozbiljniji auto C segmenta jer i30, koliko god bio dobar, ipak ne može da se meri sa poznatijim konkurentima.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

:plusone:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

DejanS napisao:70% gradska voznja, bez dece (jos uvek), nista posebno. Zanima me iz perspektive kvaliteta i kasnijeg odrzavanja?
Sto se kvalitete tice,tu ne moras da razmisljas,kvalitetan je i30.
Probaj Kiu ProCeed,pa ces tek videti sta je automobil :)
Za ProCeed ti dajem veliki plus,a za I30 ne bih doplatio.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
DejanS
Reactions:

Post od DejanS »

@Risto: U tome i jeste stvar, sto sam dobio takvu ponudu za SX4 da bukvalno nista nisam izgubio za ovih godinu dana, kao da prodajem nov auto. Stavio sam ga sinoc u oglase, danas imam ozbiljnog kupca i bilo je :o pa jel moguce?! :D

@Misha: Nisam ocekivao da ces me podrzati u prodaji zukija :D :D :D

Hvala momci za savete, moracu da pustim da ova ludost jos malo prenoci, pa da presecem. Mozda je ova ideja sto kolega trojanac kaze i najbolja, ostaviti SX4 jos godinu-dve i onda ga udomiti dalje, tad nece preterano izgubiti na vrednosti, a i ostali pomenuti modeli iz C segmenta ce padati.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Izgubice prilicno na vrednosti. Star model na trzistu + ce doci pad cene zbog same starosti.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

ne kazem da Trojke grijesi ali nisam siguran da neces dosta izgubiti na sx4 u roku od 2 godine, jednostavno mora pasti cijena Suzukiju uskoro :zbunjen:

Pazi, sve zavisi koliko para imas, ako imas viska para onda mozes da mijenjas Suzukija za neki dosta bolji auto od Hyu-a... U suprotnom, nisam siguran da li to ima smisla jer si sam rekao da si uglavnom u gradu a tu Suzuki nema mnogo mana osim sjedista...
DejanS
Reactions:

Post od DejanS »

A taman se smirih i onda dodje Dnevni Setac :D

Pa racunam da ce tad postati jos vredniji, obzirom da ga nece biti u zvanicnoj prodaji, a svi znamo koliko je postao popularan u poslednje vreme :D Nesto kao muzejska vrednost :D

@Risto: e i to je jedna stvar koja me odusevila kad sam vozio test vozilo i30, kako su sedista dobro profilisana i drze telo, naspram toga, SX4 sedista podsecaju na klupu :prdi:
Odgovori